reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
A tak btw., mój syn chyba znalazł moje owulaki 😆 Wczoraj przyszedł i wypytywał czy chciałabym być jeszcze w ciąży i że on bardzo chce mieć jeszcze brata albo siostrę 😅 Rozczulił mnie, ale jakoś nie potrafiłam mu powiedzieć że się staramy. Za nim już 3 niepowodzenia, nie chcę go nastawiać że jeszcze może się kiedyś udać bo znowu coś może pójść nie tak

A weźcie, wszystkie jeszcze młode jesteście :D Mam koleżankę, która ma męża z Hiszpanii i oni i jego zanajomi to zawsze mają trochę bekę, że u nas po 30 się kobiety uznaje już za stare matki. U nich 35-40 to najnormalniejszy wiek na dzieci. A i po 40 nikt się nie dziwi, ani nie przejmuje :)

Życzę Wam jak najszybszych ciąż, ale nie róbmy sobie same niepotrebnej presji, że ostatni dzwonek, bo za pół roku, to już starość ;)
Włosi to samo, a ja poprostu na te późniejsze lata chce mieć święty spokój 😋

Byłam dziś na wizycie na NFZ u ginekologa. I to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, ze NFZ nie jest mi niestety pisany. Lekarz nie chciał zrobić mi usg, bo cyt: na NFZ nie robi się usg. To co się robi na NFZ? Zrobił z łaski. Powiedział, ze jakiś pęcherzyk jest, może owulacja będzie. Także g**** się dowiedziałam na ten nasz fundusz zdrowia. Pobrał cytologię, bo jeszcze w tym roku nie robiłam i dał skierowanie na progesteron w 21 dniu cyklu. Powiedział tez, ze mam nadzerke. Ale jaką? Dużą? Małą? Nie wiem, tego kazał mi się dowiedzieć u swojego lekarza. Zostawił mnie z tajemnicą 😅 Także w następnym cyklu ruszam już do swojego sprawdzonego lekarza prywatnie, bo ta wizyta w niczym mi nie pomogła. Plus taki wyniosłam z tego „badania”, ze chociaż śluz się pojawił…
Też jestem ciekawa co się robi w takim razie na NFZ na badaniu ginekologicznym. Zawsze myślałam, że usg to taki standard xD
Z tą nadżerką to też by mu nie ufała...

Też jestem ciekawa co się robi w takim razie na NFZ na badaniu ginekologicznym. Zawsze myślałam, że usg to taki standard xD
Z tą nadżerką to też by mu nie ufała...
Ja tez tak myślałam, ale okazało się, ze bardzo się myliłam. Wychodzi na to, ze pan lekarz sobie tam siedzi cały dzień, pobiera materiał do cytologii i odsyla resztę do domu 😂 No nic, udam się do swojego lekarza w nowym cyklu i tam na pewno dowiem się więcej.

Na NFZ masz e czy 4 USG w czasie ciąży. Wiem bo znajoma chodziła i dodatkowo jeszcze odwiedzała panią doktor prywatnie.
Ja byłam kiedyś na zwykłej kontroli u gina w luxmedzie - nie zrobiła mi USG i jeszcze zapytała, czy chce, żeby mnie zbadała 😅 zapytałam, czy to raczej nie ona powinna wiedzieć, czy ma mnie badać 🫣

reklama
Ja tez tak myślałam, ale okazało się, ze bardzo się myliłam. Wychodzi na to, ze pan lekarz sobie tam siedzi cały dzień, pobiera materiał do cytologii i odsyla resztę do domu 😂 No nic, udam się do swojego lekarza w nowym cyklu i tam na pewno dowiem się więcej.
Tak a cytologia na fundusz należy nam się raz na 3 lata 🤦

Do góry