reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Nie byłam u lekarza na NFZ odkąd 9 lat temu mam pekiet LuxMedu. No dobra, byłam 2 razy u dentysty na higienizacji i wypełnieniu 1 zęba. Tragiczna jest jakość usług publicznych w naszym kraju, a niestety nie każdego stać, żeby co roku podstawowe badania sobie robić prywatnie. O prowadzeniu ciąży już nie wspomnę.

Usługi publiczne są takie jaka wycena świadczeń. A ta jest śmieszna. Kiedyś patrzyłam jak wyceniane są świadczenia dentystyczne...

reklama
Jak będę mieć chwilę to poszukam koszyka świadczeń gwarantowanych u ginekologa.

Właśnie sprawdziłam cennik ostatniej ginekolog do której chodziła... 300zl za teleporade?!?

Doktor z Warszawy..
Zobacz załącznik 1566891

Miałam się do niej wybrać. Chyba czas poszukać kogoś innego.
Możecie mnie nazwać komunistką, ale uważam, że powinien być maksymalny cennik usług medycznych. To jest absolutnie niedorzeczne, żeby brać 430zł za usg a po 12 tygodniu już 700... No kurde powaliło tych lekarzy.

Byłam dziś na wizycie na NFZ u ginekologa. I to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, ze NFZ nie jest mi niestety pisany. Lekarz nie chciał zrobić mi usg, bo cyt: na NFZ nie robi się usg. To co się robi na NFZ? Zrobił z łaski. Powiedział, ze jakiś pęcherzyk jest, może owulacja będzie. Także g**** się dowiedziałam na ten nasz fundusz zdrowia. Pobrał cytologię, bo jeszcze w tym roku nie robiłam i dał skierowanie na progesteron w 21 dniu cyklu. Powiedział tez, ze mam nadzerke. Ale jaką? Dużą? Małą? Nie wiem, tego kazał mi się dowiedzieć u swojego lekarza. Zostawił mnie z tajemnicą 😅 Także w następnym cyklu ruszam już do swojego sprawdzonego lekarza prywatnie, bo ta wizyta w niczym mi nie pomogła. Plus taki wyniosłam z tego „badania”, ze chociaż śluz się pojawił…
Powiem wam że jestem w szoku bo u mnie nigdy nie ma problemu z usg czy jestem u ginekologa raz na rok czy 4-5 razy do roku. Moja pani ginekolog do której chodzę na NFZ zawsze robi mi usg i zawsze robi mi cytologię . No i co najważniejsze mówi mi wszystko co widzi czy wszystko jest Ok . To chyba kwestia lekarza

Nie próbowałam jeszcze na NFZ. Mnie jedynie wkurwia ze nawet jakbym chciała na medicover prowadzić ciąże to większość ginekologów nie ma w gabinecie usg, jest się kierowanym na oddzielna wizytę 🙈
tu nawet nie chodzi o te badania 1,2,3 trymestru ale o randomowy podglad.

Ceny za wizyty prywatne to kosmos, lekarz który prowadził moja ciąże z 3latka w tym momencie liczy sobie 360 za konsultacje + 100 za usg bez opisu + 80 zł za opis :p
Jak się to u was klaruje cenowo? 🫣

ofertę ewidentnie skierował do klasy wyższej 🤣
W Anglii wizyta z USG 200 £
A w Polsce w mojej okolicy (podkarpacie) 220 zł.

A w ogóle jak chodzicie na monitoring, mając regularny okres ile mniej więcej wizyt potrzebujecie w cyklu? Zastanawiam się czy się nie wybrać

A w ogóle jak chodzicie na monitoring, mając regularny okres ile mniej więcej wizyt potrzebujecie w cyklu? Zastanawiam się czy się nie wybrać
Około 3-4 wizyt powinno starczyć jeśli chcesz zrobić taki pełny monitoring. Ja w tym cyklu jestem już po dwóch wizytach, jutro kolejne moni i we wtorek ostatnie (zakładając ze będzie już po owu). Jeśli nie będzie po owu to dodatkowe pod koniec tygodnia może dojść.

reklama
Do góry