reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

I to jest myśl 🤣

I nie tak dużo i dużo jednocześnie 🙈
Ale wiem ze to moj osobisty ostatni moment, moja 3-latka tak mnie przetyrala przez pierwszy rok, ze później już nie chce. Ten umowny deadline nade mną wisi 🤣

Muszę tak btw zamówić testy, te Pink super czule są nadal ok? Czy mamy coś lepszego na rynku aktualnie? 🤣 wypadłam z obiegu
Dla mnie najlepsze pinki

reklama
A weźcie, wszystkie jeszcze młode jesteście :D Mam koleżankę, która ma męża z Hiszpanii i oni i jego zanajomi to zawsze mają trochę bekę, że u nas po 30 się kobiety uznaje już za stare matki. U nich 35-40 to najnormalniejszy wiek na dzieci. A i po 40 nikt się nie dziwi, ani nie przejmuje :)

Życzę Wam jak najszybszych ciąż, ale nie róbmy sobie same niepotrebnej presji, że ostatni dzwonek, bo za pół roku, to już starość ;)

Ja znów na owulaka nasikałam, ale oczywiście bledszy niż godzinę temu 🙈🤣 zbieram się do pracy, jak wrócę nasikam znowu 😁
Ps. Chyba jajnik sobie o mnie przypomniał 🤔 oby... 😁

Ps 2. Nie planujcie nic, i nie stawiajcie sobie deadline'ów bo to tylko dołuje. Wiem po sobie 🥴 zawsze wszystko planuje 🥴 a potem płacz bo znowu okres przylazł 😥

A weźcie, wszystkie jeszcze młode jesteście :D Mam koleżankę, która ma męża z Hiszpanii i oni i jego zanajomi to zawsze mają trochę bekę, że u nas po 30 się kobiety uznaje już za stare matki. U nich 35-40 to najnormalniejszy wiek na dzieci. A i po 40 nikt się nie dziwi, ani nie przejmuje :)

Życzę Wam jak najszybszych ciąż, ale nie róbmy sobie same niepotrebnej presji, że ostatni dzwonek, bo za pół roku, to już starość ;)
Starość nie, ale siły inne.
Moja 3latka była meeega wymagająca, mam wrażenie ze nosiłam ja non stop na rękach przez cały rok 🙈 a standardem było budzenie się po 10-12 x każdej nocy przez pierwszy rok.
Nie, ze narzekam- chce powtórzyć w końcu :D ale znam realia, być może drugi bobas będzie „łaskawszy” i odczaruje mi trochę moja wizje i doświadczenie.
Uważam ze osobiście lepiej „dzwigne to” jako 35, a nizeli 40 :) i dla mojego przypadku 35 to koniec.

Moja koleżanka lat 32, planuje się starać w okolicach 40- i to tez git. Czasem nie da się wcześniej, czasem nie wychodzi, czasem to nasze decyzje.

To moje indywidualne podejście, to o mnie. Szanuje kazda obecna i przyszła mame, oraz jej podejście :)

reklama
Mam głupie pytanie. Czym i gdzie mierzycie sobie temperaturę? Takim zwykłym elektronicznym bez dotykowym czy takim pod pachy czy jakim? Są jakieś typowo do mierzenia owulacji?
Termometr specjalny do pomiaru temperatury w cyklu, mierzę w pochwie.

Załączniki

• Screenshot_20230915_094615_Google.jpg
    Screenshot_20230915_094615_Google.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 26
Do góry