reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Dziewczyny mam 28 dc - dwa testy z lekkim cieniem ale szarym. I siedzę patrzę na te testy i sobie myślę tak. Jakiego trzeba mieć notorycznego pecha żeby widzieć wgl te drugie kreski i robić sobie ciągle nadzieję. Nie będę zdjęć pokazywać bo są już dużo po czasie więc i sama nie wiem czy o tej 6:00 widziałam ta kreskę czy nie xd. Mam bóle miesiączkowe od wieczora, piersi bolą cały czas jak bolaly - nie wiem nawet czy 28 dc już nie powinny być mocne kreski xd (?)
Ja bym leciała na betę 🙈

reklama
A czy Wasi lekarze drążą jakoś temat tych biochemów? Wydaje mi się, że w poprzednim cyklu też mogłam mieć - miałam plamienia 4 dni przed @ i bałam się, że mam jakaś torbiel, więc poszłam na USG. Lekarz widział pęcherzyk i kazał betę zrobić, ale wieczorem już dostałam normalny okres, więc olałam. Zastanawiam się, czy nie warto poszukać przyczyny i czy w ogóle da się ją znaleźć
Wcześniejsi nie, obecną tak. Niestety po pierwszym poronieniu poszłam do niej 4 miesiące później, zleciła mi podstawowe badania o było wszystko ok, dodatkowo monitoring. Teraz po drugi ten progesteron cyklicznie i genetyczne. W sumie miałam sama zdecydować bo po 2 poronieniu jeszcze nie trzeba robić tych badań i niektórzy nawet Ci o tym nie powiedzą, dopiero po 3 poronieniu raczej wszyscy już kierują na te badania. Jest sens szukać, u mnie się znalazła.

Ja bym leciała na betę 🙈
IMG_20230915_090606.jpg

ZDJĘCIE ZROBIONE PO CZASIE - uprzedze

Dziewczyny mam 28 dc - dwa testy z lekkim cieniem ale szarym. I siedzę patrzę na te testy i sobie myślę tak. Jakiego trzeba mieć notorycznego pecha żeby widzieć wgl te drugie kreski i robić sobie ciągle nadzieję. Nie będę zdjęć pokazywać bo są już dużo po czasie więc i sama nie wiem czy o tej 6:00 widziałam ta kreskę czy nie xd. Mam bóle miesiączkowe od wieczora, piersi bolą cały czas jak bolaly - nie wiem nawet czy 28 dc już nie powinny być mocne kreski xd (?)
Może idź na betę i będziesz mieć wątpliwości.

A czy Wasi lekarze drążą jakoś temat tych biochemów? Wydaje mi się, że w poprzednim cyklu też mogłam mieć - miałam plamienia 4 dni przed @ i bałam się, że mam jakaś torbiel, więc poszłam na USG. Lekarz widział pęcherzyk i kazał betę zrobić, ale wieczorem już dostałam normalny okres, więc olałam. Zastanawiam się, czy nie warto poszukać przyczyny i czy w ogóle da się ją znaleźć
Lekarz u którego byłam z moim biochemem akurat nie drążył tematu. Ale jeśli u Ciebie to już nie jest pierwszy raz, to ja bym przycisnęła lekarza, żeby zlecił jakieś konkretne badania. Może to właśnie kwestia tego progesteronu, że musisz np brać go, bo za szybko spada.

To wszystko zależy od tego, kiedy miałaś owulacje. Nie muszą wcale być mocne kreski 28 dc, bo owu mogła być po prostu troszkę później ☺️

reklama
Do góry