reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

I to jest myśl 🤣

I nie tak dużo i dużo jednocześnie 🙈
Ale wiem ze to moj osobisty ostatni moment, moja 3-latka tak mnie przetyrala przez pierwszy rok, ze później już nie chce. Ten umowny deadline nade mną wisi 🤣

Muszę tak btw zamówić testy, te Pink super czule są nadal ok? Czy mamy coś lepszego na rynku aktualnie? 🤣 wypadłam z obiegu
Dla mnie najlepsze pinki

reklama
A weźcie, wszystkie jeszcze młode jesteście :D Mam koleżankę, która ma męża z Hiszpanii i oni i jego zanajomi to zawsze mają trochę bekę, że u nas po 30 się kobiety uznaje już za stare matki. U nich 35-40 to najnormalniejszy wiek na dzieci. A i po 40 nikt się nie dziwi, ani nie przejmuje :)

Życzę Wam jak najszybszych ciąż, ale nie róbmy sobie same niepotrebnej presji, że ostatni dzwonek, bo za pół roku, to już starość ;)

Ja znów na owulaka nasikałam, ale oczywiście bledszy niż godzinę temu 🙈🤣 zbieram się do pracy, jak wrócę nasikam znowu 😁
Ps. Chyba jajnik sobie o mnie przypomniał 🤔 oby... 😁

Ps 2. Nie planujcie nic, i nie stawiajcie sobie deadline'ów bo to tylko dołuje. Wiem po sobie 🥴 zawsze wszystko planuje 🥴 a potem płacz bo znowu okres przylazł 😥

A weźcie, wszystkie jeszcze młode jesteście :D Mam koleżankę, która ma męża z Hiszpanii i oni i jego zanajomi to zawsze mają trochę bekę, że u nas po 30 się kobiety uznaje już za stare matki. U nich 35-40 to najnormalniejszy wiek na dzieci. A i po 40 nikt się nie dziwi, ani nie przejmuje :)

Życzę Wam jak najszybszych ciąż, ale nie róbmy sobie same niepotrebnej presji, że ostatni dzwonek, bo za pół roku, to już starość ;)
Starość nie, ale siły inne.
Moja 3latka była meeega wymagająca, mam wrażenie ze nosiłam ja non stop na rękach przez cały rok 🙈 a standardem było budzenie się po 10-12 x każdej nocy przez pierwszy rok.
Nie, ze narzekam- chce powtórzyć w końcu :D ale znam realia, być może drugi bobas będzie „łaskawszy” i odczaruje mi trochę moja wizje i doświadczenie.
Uważam ze osobiście lepiej „dzwigne to” jako 35, a nizeli 40 :) i dla mojego przypadku 35 to koniec.

Moja koleżanka lat 32, planuje się starać w okolicach 40- i to tez git. Czasem nie da się wcześniej, czasem nie wychodzi, czasem to nasze decyzje.

To moje indywidualne podejście, to o mnie. Szanuje kazda obecna i przyszła mame, oraz jej podejście :)

reklama
Mam głupie pytanie. Czym i gdzie mierzycie sobie temperaturę? Takim zwykłym elektronicznym bez dotykowym czy takim pod pachy czy jakim? Są jakieś typowo do mierzenia owulacji?
Termometr specjalny do pomiaru temperatury w cyklu, mierzę w pochwie.

Załączniki

• Screenshot_20230915_094615_Google.jpg
    Screenshot_20230915_094615_Google.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 23
Do góry