reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
animka ale ja niestety do endo chodzę prywatnie i dlatego za badania muszę płacić.

W czerwcu mam wizytę u niego na NFZ więc wtedy badania też będę miała na fundusz robione :-)

Ale ft3 i ft4 chyba i tak nie są refundowane... Coś tak mi się kojarzy, że ja na ostatniej wizycie na fundusz i tak musiałam za ft3 i 4 płacić. Jedynie tsh było refundowane. Jeżeli piszę źle to proszę mnie poprawić bo może popierdzieliło mi się w głowie. :-p

Państwo x-landera zabrali za 3letni zestaw 3w1 plus akcesoria wzięłam 850zł. Jetem całkiem zadowolona.

Jeszcze teraz muszę się rozejrzeć za fotelikiem dla Nelki bo z obecnego zaczyna powoli wyrastać.
Ale myślę, że tego naszego zostawię dla dziewczynek.
Bo zanim one będą mogły w nich jeździć to będę miała akurat dwa po Dominiku i Neli

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, kilka dni wolnego od pracy, więc postanowiłam odpocząć też od komputera. No ale choć na chwilę na forum wpadam, by zobaczyć co tam u Was:) Wszystkim wypoczywającym na wyjazdach życzę udanego odpoczynku i dużo wrażeń. Moja majówka w domu niestety, ale mam nadzieję, że później sobie odbiję i może w lipcu gdzieś się uda pojechać. Mój Maluszek się uaktywnia zawsze po jedzeniu i jest to coś cały czas dla mnie niesamowitego! Brzuszek w końcu ruszył i przestaję wyglądać jak patyk, choć gdy mówię, że jestem w piątym miesiącu, to ludzie nadal myślą, że coś źle liczę;) Jedynym kłopotem jest dla mnie wysypka z krostami na twarzy od pewnego czasu, czasami z czerwonymi plamami. Dziś kupiłam inny krem do twarzy i zacznę myć skórę przegotowaną wodą, może to pomoże.

nexiss ja też nie mogę się doczekać ujawnienia płci mojego Maluszka. Chyba jesteśmy w mniejszości tych nieznających;) A powiesz jak robisz chleb? Szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu

Sawi ja jeszcze nie zaczęłam kompletować wyprawki, ale zrobiłam krok do przodu i utworzylam sobie listę w excelu:) Wkleiłam sobie też linki do rzeczy higienicznych, by potem tylko kliknąć do koszyka. Ciuszki mam obiecane zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki, więc wyprawkę rozpocznę chyba w czerwcu od łóżeczka i rzeczy do szpitala.

Witam wieczornie :-)

Moja księżniczka spi,mężulek wraca z pracy, kolacyjka podgrzewa się w piekarniku, więc mam chwilę dla siebie. Dzień po pracy zleciał jak z bicza. Piszecie dziewczyny,że Wasze dzieciaczki leniusszkuja jeśli chodzi o chodzenie, a moja lalka nie chce robić nic innego.. Tylko,że ona chodzi dopiero od miesiąca, więc jeszcze się tym ''wynalazkiem'' nie nacieszyła :-)Dziś na spacerku na nóżkach byłysmy prawie 40 min, pod koniec juz chciała na rączki, ale po odpoczynku i małej przekąsce w domku poeciała jeszcze do ogródka na drugie tyle...Za rączkę lubi chodzić, co mnie w sumie cieszy, bo nie muszę za nią biegać :-p

hania gratuluję sprzedaży ,teraz bierz się za fure męża :-D a z tymi badaniami to lipa, ja myslałam,że w ciąży w Polsce wszystko refundowane:baffled:

wesolutka ja na macierzyński idę w pierwszym tygodniu września,więc jeszcze troszkę sobie popracuję :-)

bigbi no tak już bywa z tą cerą w ciąży :-( może faktycznie woda przegotowana pomoże i spróbuj jakiegoś mocno nawilżającego kremu. a może to córcia będzie i tak urodę mamie kradnie ? :-) Ja też należe jeszcze do grona osób , które tak jak Ty , nexiss i sawi nie znaja płci... Jest ktoś jeszcze?

nexiss ludzie faktycznie przy długich weekendach robią zapasy jak na zimę :-D istne szaleństwo w sklepach.

miłego wieczorku kochane!!!

Hania, no widzisz, a nasz leniuszek bardzo chce chodzic jak inne dzieci, ale brakuje rownowagi. Wiec cwiczymy cwiczymy i czekamy cierpliwie. Czuje ze nasz urlop w Chorwacji spedzimy na chodzeniu :p
Ja wybralam opcje w luxmedzie 200 zl m-c (tyle, ze mamy pakiet dla calej rodziny) i juz sie nie pobiera przy badaniach. Ale jak przysylaja fakture, to nie powiem bo czuje po kieszeni :)
mysle ze dobra cene wzielas :) a masz fotelik samochodowy 0-13? skoro caly zestaw 3 w 1 poszedl?

animka, nawet nie zartuj, to jak moje dziecko pojdzie w slady Cioci to jutro wstajemy o 5:) a jeszcze ja tatus usypia...

sawi dzieki. Ja sie zastanawiam nad dostawka, albo wozkiem podwojnym. Ale poki co mam gondole po Oli i plac zabaw przed oknem, wiec z Ola poczlapiemy na plac, a Coreczka Druga bedzie spala (lub wrzeszczala) w wozku ;) i we wrzesniu bede miec juz obie babcie na emryturach wiec jak bede potrzebowala zostawic jedna to bedzie u kogo.

nexiss, doczekasz sie i Ty :)

anusiaszymka, o ja czyli praktycznie do konca bedziesz pracowac - podziwiam :)

bigbi, mnie obsypalo takimi pryszczami jak u nastolatek - masakra jakas. Przy Oli sliczna gladka cera, a tu masakra.

No i wymigaliśmy się od syfu poimprezowego :-) party jest u koleżanki bez dzieci na rękach i brzuchu ;-) ale nie poszliśmy, bo jedni będą z domu, gdzie ospa u dzieci a drudzy świeżo po anginie i wolałam nie ryzykować jednak... przy 20tu osobach różnie bywa i jakoś nastroju też nie miałam. Więc sobie domek posprzątaliśmy na wysoki połysk, mąż obiadek zrobił i przy tych ulewach za oknem filmiki lecimy, gramy w scrabble i.... ;-) Cały czas biedny chłopina pracuje a tak już nie pamiętam kiedy tak sobie beztrosko dzień spędziliśmy.
Jutro mamy grilla rodzinnego i oby tylko nie padało...
Wiecie co.. dostałam chwilowego zaćmienia umysłu... oglądałam produkty dziec. na all. i obok takiej okazji nie mogłam obojętnie przejść- kończyła się aukcja z 4 nowymi bodziakami z długim rękawem primarka, uwaga aż za 11 zł- no i co... dokonałam pierwszego zakupu :-) a tak się zarzekałam, że muszę przejrzeć, co mi dali, by nie powielać... ale samie rozumiecie- mega okazja :-)
O, to mamy jeszcze 3 NIEWIADOME... ;-)oby nam, które niby już znamy, nagle się nie odmieniło ;-)bo jednak człowiek się przyzwyczaja.

Rajo, jak tam po połówkowych?

Ostatnia edycja:
Bigbi przepis wrzuciłam na kulinarny :)
Anusiaszymka markety chyba mają wtedy największy utarg poza czasem przedświątecznym. Ale jak tak się tkwi w kolejce to aż się odechciewa tego stania i najczęściej się rezygnuje już po wejściu do marketu.

A gril jednak odwołany, nie ma co, może i popołudniu ma przestać padać ale potem wszystko mokre i zimno, jeszcze się pochorujemy. Szkoda.

Wesolutka jeżeli chodzi o fotelik dla Dominika to on od lutego jeździ w Romerze King Plus, więc z tego 0-13 nie korzystaliśmy już. A dla dziewczynek kupiliśmy nowe.
A Twoja Ola jeździ jeszcze w tym małym?
Anusia niestety jak prywatnie idzie się do lekarza to i za badania płacić każą :confused2:

Joani to naprawdę okazję trafiłaś. Ale body nigdy za dużo więc nie mniej wyrzutów sumienia :-D

Ostatnia edycja:
Jeszcze ja, jeszcze ja! Tez nie wiem kto sie kryje w moim brzuszku, mam nadzieje, ze na polowkowych 8 maja sie dowiemy. Juz sie nie moge doczekac:D

Ja juz kupilam trzy bodziaki, jeden kaftanik i polspiochy, takie uniwersalne, bo nie moglam sie powstrzymac:) jak juz poznamy plec to bedzie szal razem z przyszlymi babciami, bo tez juz sie nie moga doczekac kupowania rzeczy dla malucha:D

My wczoraj pogrillowalismy, dzisiaj imprezka byla u nas a jutro idziemy do tesciow:)

reklama
Hej!

No ja tez jeszcze nie znam plci....termin dopiero na 29.09, wiec polowkowe mam dopiero 13.05 (czyli juz za niecale 2 tyg.:-))

U nas pogoda ma sie poprawic - dlugi weekend w Anglii to sob, niedz. i pon. (czw. i piatek nie byl wolny)....
Moze cos w ogrodku porobimy... a w niedziele idziemy na grilla 'parapetowkowego' ;-)

Do góry