reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Lecę spać bo ostatnio coś niewiele się oszczędzam i od po południa brzuszek daje o sobie znać :-:)confused2:

Dobrej nocki!!

reklama
Anusiaszymka ja też jeszcze nie znam płci.
Bigbi moja twarz wygląda fatalnie, nie pamiętam żeby przy córce było aż tak źle. Pierwsze co to w końcu postaram się odstawić słodycze a na 13 maja mam wizytę u dermatologów bo już nie wiem co mam robić. Myląc mydłem alepo,mam peeling enzymatyczny i wodę termalna ale nic nie pomaga.
Joani fakt na all czasem są takie okazje, ze szkoda nie skorzystać.
A_nka gratki sprzedaży wózka.
Ja mam adzieję, ze już jutro wyjdę do domu. Dobrze, ze chociaż pogoda dopisuje to córka mnie odwiedza w parku przyszpitalnym ale tęsknię bardzo mocno. Pierwszego dnia jak przyjechała to miała focha i nie chciała sie przytulić ani usiąść na kolanach... Taty nie odstępowała na krok...no ale mamy mały trening prz Ed wrześniem, tylko, ze wtedy to raczej nici z odwiedzin bo z maluszkiem przecież nie wyjdę a dzieci na oddział nie wpuszczają...

ps. Właśnie sobie uświadomiłam godzinę... Wiec mam nadzieje, ze dziś wyjdę ������

Dzień dobry :)
No dziewczyny nie żartujcie, że dzisiaj też jestem pierwsza :p a myślałam, że tak długo pospałam... :p

Pogoda u nas fatalna, pada od wczoraj zimno i szaro jest. Piękna majówka nie ma co... :confused2:

wesolutka85 i jak tam o której pobudka? ;-)

anusiaszymka ja miałam ambitne plany, że chociaż do 6 miesiąca będę w pracy, a wyszło jak zawsze. 25 grudnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży. A 30 już musiałam leżeć...teraz na szczęście mogę już funkcjonować ale o pracy mogę zapomnieć :-p

joani za taką kwotę jesteś zupełnie usprawiedliwiona :-)

a_nka jak tak czytam wasze wpisy, to mi się naprawdę trafiło jak ślepej kurze jajko :p chodzę prywatnie a za nic praktycznie nie płacę. Myślałam, że tak jest wszędzie ale jak widzę muszę to bardziej docenić :-D

aiwpa trzymam &&&& za dzisiejsze wyjście :-)

Dzień dobry:happy:

Aiwpa też spróbuję odstawić słodycze, choć ciągnie mnie do nich baaardzo. Daj znać co Ci dermatolog powie. Oby Cie dzis wypuścili do domu trzymam kciuki&&&

Anusia kupiłam właśnie nawilżający. Poprzednio miałam z nagietka i może to on zaczął uczulać. Byłoby miło gdyby to córeczka kradła mi urodę;-) Usg mamy chyba tego samego dnia, 14 maja:-)

Wesolutka no ja się śmieję, że ciąża odejmuje mi lat przez te wypryski nastolatkowe. A będąc nastolatką miałam gładką cerę, więc to dla mnie nowość

Joani no i dobrze, że się nie oparłaś zakupowi:-) trzeba sobie fundować chwile przyjemności;-)

Nexiss dziękuję za przepis!

Animka a myślałam, że ja będę pierwsza;-) nie śpię od 5.50. U mnie też ziiiimo

Dzien dobry ;)

Dzięki za te pajace ;)))

Dziewczyny mnie dermatolog poleciała Cetaphil.pl - Cetaphil.pl emulsje do mycia i krem. Jest dobre - fakt ze u mnie tez ciaza poprawiła cerę.

Aiwpa trzymam kciuki za wyjście!

Animka doceniaj doceniaj.

Joani a co to za miejsce all= Allegro ?

Wyobrażcie sobie moja dzisiejsza pobudka to Sasiad wiercący jakieś pol h temu... Dobrze ze na stałe nie mam takich sąsiadów ...

Dzis pogoda zapowiada sie ładnie mam nadzieje ze tak sie utrzyma bo tu zimno!!

Dzięki dziewczyny za usprawiedliwienie :-) przejaśnia się niebo i już temper. wzrosła do 9 st., więc liczę na wypogodzenie po wczorajszych ulewach.
Aiwpa, podkurowali cię trochę?Mam nadzieję,że nie leżałaś tam z niewiedzą jak inne tutaj obecne ;-)
Emka, all=allegro ;-)
Co do cery, to moja ciotka w ciąży z dwójką chłopców miała piękną cerę, w trzeciej ciąży ją wysypało jak nastolatkę i kupowała wszystko na dziewczynkę, a urodził się trzeci chłopiec :-D więc nie ma reguły, ale skoro marzą wam się dxiewczynki, to niech i tak będzie :-)

Hania, my w grudniu zmienilismy fotelik i wlasnie jezdzimy w romerze king plus hihihih. Licze na to ze potem Ola zwolni ten fotelik drugiej corze, a my jej kupimy pewnie z przedzialu 15-36 :)
Korzystaj z odpoczynku, poki dzieciaki maja z kim zostac :*

aiwpa, trzymam kciuki za powrot do domku. Ja mam ta sama rozkminke z porodem i nie widzeniem Oli na czas pobytu w szpitalu :/ Wiem, ze bedzie w dobrych rekach, ale ona jest taka mamusina... <3 mam nadzieje ze wyjdziemy w drugiej dobie...
Patrzac na godzine Twojego postu pamietam jak lezalam na patologii w 4 osobowej salce i od 4:30 zaczynali ktg w naszej sali po 40 miniut kazda i juz bylo pospane :]

Apropos snilo mi sie dzsiaj, ze urodzilam w 2 godziny od momentu odejscia wod :]

animka, dzisiaj u nas standardowo :) czyli pobudka 7:30 :p

U na stez pogoda tragiczna, zreszta wlaczylam dzien dobry tvn i pokazuja krakow (czyli nas) i morze - piekna pogoda....

Bigbi, ja licze na to ze jak sie pojawi slonko to cera sie polepszy - bo tez mnie to denerwuje

Emka, my cethapil stosujemy u Oli na AZS i faktycznie jest super!

Jeszcze prosimy o glosiki Zagłosuj na maluszka o imieniu Oleńka - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com
(mam nadzieje ze po kilku dniach glosowania nie bedziecie mialy mnie dosc. W czerwcu mozemy zrobic glosowanie dla innej Foremki bo jest nas tu duzo!) :*

wesolutka ja leżę na ginekologii bo na patologi nie było miejsc, sala dwuosobowa ale moja współlokatorke wczoraj wypisali, a w nocy to jakoś spać nie mogłam. Teraz czekam na obchod i zobaczymy co będzie. Antybiotyk działa ale będę musiała go jeszcze kontynuować. No i teraz sumiennieduzo pic i jeść żurawinę coby kolejny pobyt w szpitalu to już poród we wrześniu.

Wesolutka my właśnie na to samo liczymy, teraz Nela powoli wyrasta ze swojego Tobi i trzeba będzie kupić jej fotelik właśnie z przedziału 15-36kg. Dziś mąż jest w domu to się zajmie tematem bo on najbardziej obeznany.

I jeden fotelik już będzie, a do roczku dziewczynek to i na pewno Dominik się przesiądzie na większy i będzie komplet . Żeby teraz tylko jeszcze auto sprzedać i kupić kolejne z większą liczbą miejsc :-D

Głos oddany :-)

Animka no to Ci zazdroszczę, ja w poniedziałek jeszcze 100zł za wizytę zapłacę, a W Bydgoszczy u swojej lekarki 250zł, plus badania i dojazd. Ale ona nie przyjmuje na nfz wiec nie mam innego wyjścia. :no:

aiwpa trzymam kciuki za dzisiejszy wypis!!

reklama
Witam i ja :)
Pogoda nadal do D, tylko niecałe 2 st. masakra, a gadali, że ma być 12, ciekawe...

Wiecie co, wczoraj położyłam się spać i tak leżałam i słuchałam jak M w drugim pokoju chrapie (śpioch miał zamiar zrobić sobie nocny blok filmowy a już przed 23 padł i już nie miałam siły go zaciągnąc do sypialni) i chyba poczułam słynne motylki :-D na początku nie wiedziałam czy to to, ale raczej to był maluch :-) teraz czekam na więcej i w końcu jakieś bardziej wyczuwalne ruchy ;-)

Jeszcze jedna rzecz, jeszcze do niedawna nie miałam problemów z wc a wczoraj przed spaniem siedziałam chyba z pół godziny, myślałam, że całą noc tam spędzę. Macie jakieś sposoby w ciąży aby to ruszyło bo u mnie nawet kefir nie pomógł, teraz jem suszone morele może coś po nich będzie, suszone śliwki niezbyt mi pomagają..

Dziś z racji pogody sobie jakieś filmy pooglądamy, właśnie ściągam Drogówke i musze jeszcze jakieś inne komedie poszukać.

Aiwpa trzymam &&& abyś dziś wyszła :)
Wesolutka głos wczoraj i dziś oddany :)

Życzę Wam miłego dnia i oby w końcu wyszło słońce :)

Do góry