reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
animka ale ja niestety do endo chodzę prywatnie i dlatego za badania muszę płacić.

W czerwcu mam wizytę u niego na NFZ więc wtedy badania też będę miała na fundusz robione :-)

Ale ft3 i ft4 chyba i tak nie są refundowane... Coś tak mi się kojarzy, że ja na ostatniej wizycie na fundusz i tak musiałam za ft3 i 4 płacić. Jedynie tsh było refundowane. Jeżeli piszę źle to proszę mnie poprawić bo może popierdzieliło mi się w głowie. :-p

Państwo x-landera zabrali za 3letni zestaw 3w1 plus akcesoria wzięłam 850zł. Jetem całkiem zadowolona.

Jeszcze teraz muszę się rozejrzeć za fotelikiem dla Nelki bo z obecnego zaczyna powoli wyrastać.
Ale myślę, że tego naszego zostawię dla dziewczynek.
Bo zanim one będą mogły w nich jeździć to będę miała akurat dwa po Dominiku i Neli

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, kilka dni wolnego od pracy, więc postanowiłam odpocząć też od komputera. No ale choć na chwilę na forum wpadam, by zobaczyć co tam u Was:) Wszystkim wypoczywającym na wyjazdach życzę udanego odpoczynku i dużo wrażeń. Moja majówka w domu niestety, ale mam nadzieję, że później sobie odbiję i może w lipcu gdzieś się uda pojechać. Mój Maluszek się uaktywnia zawsze po jedzeniu i jest to coś cały czas dla mnie niesamowitego! Brzuszek w końcu ruszył i przestaję wyglądać jak patyk, choć gdy mówię, że jestem w piątym miesiącu, to ludzie nadal myślą, że coś źle liczę;) Jedynym kłopotem jest dla mnie wysypka z krostami na twarzy od pewnego czasu, czasami z czerwonymi plamami. Dziś kupiłam inny krem do twarzy i zacznę myć skórę przegotowaną wodą, może to pomoże.

nexiss ja też nie mogę się doczekać ujawnienia płci mojego Maluszka. Chyba jesteśmy w mniejszości tych nieznających;) A powiesz jak robisz chleb? Szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu

Sawi ja jeszcze nie zaczęłam kompletować wyprawki, ale zrobiłam krok do przodu i utworzylam sobie listę w excelu:) Wkleiłam sobie też linki do rzeczy higienicznych, by potem tylko kliknąć do koszyka. Ciuszki mam obiecane zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki, więc wyprawkę rozpocznę chyba w czerwcu od łóżeczka i rzeczy do szpitala.

Witam wieczornie :-)

Moja księżniczka spi,mężulek wraca z pracy, kolacyjka podgrzewa się w piekarniku, więc mam chwilę dla siebie. Dzień po pracy zleciał jak z bicza. Piszecie dziewczyny,że Wasze dzieciaczki leniusszkuja jeśli chodzi o chodzenie, a moja lalka nie chce robić nic innego.. Tylko,że ona chodzi dopiero od miesiąca, więc jeszcze się tym ''wynalazkiem'' nie nacieszyła :-)Dziś na spacerku na nóżkach byłysmy prawie 40 min, pod koniec juz chciała na rączki, ale po odpoczynku i małej przekąsce w domku poeciała jeszcze do ogródka na drugie tyle...Za rączkę lubi chodzić, co mnie w sumie cieszy, bo nie muszę za nią biegać :-p

hania gratuluję sprzedaży ,teraz bierz się za fure męża :-D a z tymi badaniami to lipa, ja myslałam,że w ciąży w Polsce wszystko refundowane:baffled:

wesolutka ja na macierzyński idę w pierwszym tygodniu września,więc jeszcze troszkę sobie popracuję :-)

bigbi no tak już bywa z tą cerą w ciąży :-( może faktycznie woda przegotowana pomoże i spróbuj jakiegoś mocno nawilżającego kremu. a może to córcia będzie i tak urodę mamie kradnie ? :-) Ja też należe jeszcze do grona osób , które tak jak Ty , nexiss i sawi nie znaja płci... Jest ktoś jeszcze?

nexiss ludzie faktycznie przy długich weekendach robią zapasy jak na zimę :-D istne szaleństwo w sklepach.

miłego wieczorku kochane!!!

Hania, no widzisz, a nasz leniuszek bardzo chce chodzic jak inne dzieci, ale brakuje rownowagi. Wiec cwiczymy cwiczymy i czekamy cierpliwie. Czuje ze nasz urlop w Chorwacji spedzimy na chodzeniu :p
Ja wybralam opcje w luxmedzie 200 zl m-c (tyle, ze mamy pakiet dla calej rodziny) i juz sie nie pobiera przy badaniach. Ale jak przysylaja fakture, to nie powiem bo czuje po kieszeni :)
mysle ze dobra cene wzielas :) a masz fotelik samochodowy 0-13? skoro caly zestaw 3 w 1 poszedl?

animka, nawet nie zartuj, to jak moje dziecko pojdzie w slady Cioci to jutro wstajemy o 5:) a jeszcze ja tatus usypia...

sawi dzieki. Ja sie zastanawiam nad dostawka, albo wozkiem podwojnym. Ale poki co mam gondole po Oli i plac zabaw przed oknem, wiec z Ola poczlapiemy na plac, a Coreczka Druga bedzie spala (lub wrzeszczala) w wozku ;) i we wrzesniu bede miec juz obie babcie na emryturach wiec jak bede potrzebowala zostawic jedna to bedzie u kogo.

nexiss, doczekasz sie i Ty :)

anusiaszymka, o ja czyli praktycznie do konca bedziesz pracowac - podziwiam :)

bigbi, mnie obsypalo takimi pryszczami jak u nastolatek - masakra jakas. Przy Oli sliczna gladka cera, a tu masakra.

No i wymigaliśmy się od syfu poimprezowego :-) party jest u koleżanki bez dzieci na rękach i brzuchu ;-) ale nie poszliśmy, bo jedni będą z domu, gdzie ospa u dzieci a drudzy świeżo po anginie i wolałam nie ryzykować jednak... przy 20tu osobach różnie bywa i jakoś nastroju też nie miałam. Więc sobie domek posprzątaliśmy na wysoki połysk, mąż obiadek zrobił i przy tych ulewach za oknem filmiki lecimy, gramy w scrabble i.... ;-) Cały czas biedny chłopina pracuje a tak już nie pamiętam kiedy tak sobie beztrosko dzień spędziliśmy.
Jutro mamy grilla rodzinnego i oby tylko nie padało...
Wiecie co.. dostałam chwilowego zaćmienia umysłu... oglądałam produkty dziec. na all. i obok takiej okazji nie mogłam obojętnie przejść- kończyła się aukcja z 4 nowymi bodziakami z długim rękawem primarka, uwaga aż za 11 zł- no i co... dokonałam pierwszego zakupu :-) a tak się zarzekałam, że muszę przejrzeć, co mi dali, by nie powielać... ale samie rozumiecie- mega okazja :-)
O, to mamy jeszcze 3 NIEWIADOME... ;-)oby nam, które niby już znamy, nagle się nie odmieniło ;-)bo jednak człowiek się przyzwyczaja.

Rajo, jak tam po połówkowych?

Ostatnia edycja:
Bigbi przepis wrzuciłam na kulinarny :)
Anusiaszymka markety chyba mają wtedy największy utarg poza czasem przedświątecznym. Ale jak tak się tkwi w kolejce to aż się odechciewa tego stania i najczęściej się rezygnuje już po wejściu do marketu.

A gril jednak odwołany, nie ma co, może i popołudniu ma przestać padać ale potem wszystko mokre i zimno, jeszcze się pochorujemy. Szkoda.

Wesolutka jeżeli chodzi o fotelik dla Dominika to on od lutego jeździ w Romerze King Plus, więc z tego 0-13 nie korzystaliśmy już. A dla dziewczynek kupiliśmy nowe.
A Twoja Ola jeździ jeszcze w tym małym?
Anusia niestety jak prywatnie idzie się do lekarza to i za badania płacić każą :confused2:

Joani to naprawdę okazję trafiłaś. Ale body nigdy za dużo więc nie mniej wyrzutów sumienia :-D

Ostatnia edycja:
Jeszcze ja, jeszcze ja! Tez nie wiem kto sie kryje w moim brzuszku, mam nadzieje, ze na polowkowych 8 maja sie dowiemy. Juz sie nie moge doczekac:D

Ja juz kupilam trzy bodziaki, jeden kaftanik i polspiochy, takie uniwersalne, bo nie moglam sie powstrzymac:) jak juz poznamy plec to bedzie szal razem z przyszlymi babciami, bo tez juz sie nie moga doczekac kupowania rzeczy dla malucha:D

My wczoraj pogrillowalismy, dzisiaj imprezka byla u nas a jutro idziemy do tesciow:)

reklama
Hej!

No ja tez jeszcze nie znam plci....termin dopiero na 29.09, wiec polowkowe mam dopiero 13.05 (czyli juz za niecale 2 tyg.:-))

U nas pogoda ma sie poprawic - dlugi weekend w Anglii to sob, niedz. i pon. (czw. i piatek nie byl wolny)....
Moze cos w ogrodku porobimy... a w niedziele idziemy na grilla 'parapetowkowego' ;-)

Do góry