reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Nexiss u nas pomaga woda przegotowana z miodem. Trzeba ją zostawić na całą noc, a rano przed śniadankiem wypić.

Polecam też wszystko co zawiera dużo błonnika.

Gratuluję motylków!! :-D

reklama
Hania, no faktycznie bo jeszcze Was bedzie 6 w tym 4 foteliki to trzeba wiekszy samochod :)

nexiss, super :) gratulacje motylkow, z kazdym dniem beda wyrazniejsze :) Mnie juz brzuszek podskakuje jak Mloda szaleje :D
Na sprawy toaletowe, wszystkie kasze sa pomocne, sok ze swiezej marchwi, kawa z ekspresu ;)

Dziekujemy za glosy :*:*:*

Tak patrze na moj suwaczek, ze dziecko wazy 400 g, a nasz grubasek tydzien temu 460 :]

Dzień dobry Kochane :-)
Nie było mnie przez majówkę bo u nas było tak ładnie, że 1 maja zrobiliśmy grilla (przywiozłam siostrę z brzuszkiem), my siedziałyśmy, mąż grillował a szwagier dołączył po pracy. Wczoraj też pogoda dopisała i jak na majowy weekend przystało znowu grill, tym razem z babciami ;D no a dziś dla równowagi, leje od rana i 6 stopni na termometrze, brrr... ale za to w serduszku gorąco :szok: w nocy miałam takie sexi sny, że obudziłam się w skowronkach pomimo łupania deszczu o szyby. No i sen się spełnił :-D a dziś w planach żeberka w ketchupie na grillu elektrycznym a po południu spotkanie z przyjaciółką.
Nexiss, gratuluję motylków i połówki ciąży :-) ja przedwczoraj też poczułam takie falowanie niziutko w brzuszku, wczoraj i dziś rano się powtórzyło więc nie ma opcji - to musiał być Stefanek :-) Co do problemów zaparciowych, mnie też zawsze pomaga przegotowana woda z miodem - cudo!
Aiwpa - cieszę się, ze wychodzisz ze szpitala i resztę majówki spędzisz w domku :-)
Zabieram się za pichcenie bo zbliża się moja pora obiadu ;)
zyczę wszystkim udanego dnia!!!

Aiwpa super, ze wychodzisz :-)
U mnie prąd włączyli mam nadzieje ze nie na dlugo bo co porabiac jaj taka pogoda.
Suszone morele podzialaly, ale ta wode z.miodem i tak sobie bede robic :-)

Heloł :-p

U nas pogoda też do bani, na jutrzejszy grill ma padać, więc dzieci się nie wybiegaja w ogródku, a szkoda, bo gromadkę w domu utrzymać, to nie lada wyczyn.
Jest nas jednak troszkę, które jeszcze nie znają płci , razem razniej :-D Ja połowkowe mam chyba jako ostatnia, bo dopiero 15 maja.. odliczanie trwa. Jedyne, co tak naprawdę chcę usłyszeć, to że maleństwo zdrowe jak ryba, a płeć niech będzie wisienka na torcie :-)
Ja też się boję rozłąki z moją córcią. Na szczęście tu trzymają tylko 1 dobę , więc jakoś przetrwamy, ale nie daj Boże cesarki, bo będę musiała spędzić w szpitalu 3 dni :-( Oby wszystko poszło gładko. Staram się jeszcze o tym nie myśleć, ale czasem jakoś samo nachodzą człowieka różne myśli...

aiwpa cieszę się,że już wracasz do domku! Teraz dbaj o siebie i powrót do szpitala we wrześniu :-)

animka zdrowie Twoje i maluszka najważniejsze. Skoro nie można pracować, to trudno. Moja praca , to istny relax, mimo kłopotów na poczatku ciąży ( i w sumie nie tylko), nie było wskazań do leżenia, więc do pracy moge spokojnie biegać:-)

wesolutka lista podpisana :-) trzymam kciuki za Twoją chustę :tak:

nexiss, koko gratuluje ruchów :-D cudowne uczucie!

hania fajnie Wam się bedzie składać z tymi fotelikami, ja w sumie liczę na to samo :-)

Miłego dnia wrześnióweczki!

Też oddałam głos i trzymam kciuki za wygraną :)

U mnie pogoda też kiepska, zimno, mokro...

Gdy siedzę przy laptopie i mam lekki ucisk na brzuch to zawsze moja mała dokazuje, teraz też :) A co do tych ruchów to lekarz wczoraj był w szoku, że ja tak wcześnie je poczułam i że już są odczuwalne codziennie :)

Lecę zaraz do babci na pieczonego kurczaczka i najlepszą na świecie szarlotkę :)

Życzymy Wam obie miłego dnia :)

Witajcie :*

Nie odzywałam się bo plany się troszkę zmieniły i zamiast siedzieć w domku 1 rano pojechaliśmy na wieś odpocząć :)

nadrobiłam ale nie wiem co pisać :)

sprzedającym gratuluję szybko poszło :)

kupującym okazyjnie również hehe :)

aiwpa juz w domku??:)

nexis gratuluję ruchow :)

i juz wiecej nie pamiętam :)

Nam schrzanił się automat śmierdzi pranie wilgocią.. M właśnie rozkręca i czyści.. mamy nadzieję że da się uratować :)

idę na resztę :)
buziaki

reklama
Wasza ładna pogoda z wczoraj dzisiaj u nas zawitała. Może nie było mega ciepło, ale prawie cały czas słońce i mogliśmy spokojnie pogrillować :-) Moje dziecię odzywa się co raz częściej i reaguje na różne bodźce. Mąż testował mój hamulec postojowy i nagle na szlace sobie zahamował... ja nie wiedząc o tym wcześniej się zdenerwowałam i zaczęłam krzyczeć, żeby mnie uprzedzał o takich atrakcjach, na co Franek zaczął szaleć w brzuchu a ja zamilkłam i uspokoiłam się na dobre ;-) takie małe, a już rządzi :-D
Dziewczyny.. dzisiaj mam wrażenie, że mi żebra się rozciągają... góra brzucha zaczyna mi się powiększać i boli mnie w tym miejscu pod żebrami, jakby tam się balon napełniał.. nie wiem czy któraś tak miała i czy to norma....?po ostatniej wizycie wiem, że macica zrównała sie z pępkiem i chyba zaczyna organizm szykować miejsce u góry- to tylko moje gdybanie oczywiście ;-)
JA też mam problemy z WC, po żelazie naturalnie. Czasem jabłko popite wodą zadziała lub jogurt, woda z miodem i octem jabłkowym a czasem nic i człowiek czeka i czeka i tak może być do 3 dni- masakra.
Dobra, lecę po lodzika, mniam :-)

Do góry