reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

ritta gratuluję synusia :-) a powiedz miałaś jakieś przeczucia?

candy bez lekarza się chyba nie obejdzie :-( ropniak na migdałku, to juz raczej pod antybiotyk podchodzi. Zdrówka życzę!

ania niech Twoja lala tez szybko zdrowieje! najgorsze, jak maluszki chorują :-( a długo trzeba czekać na potwierdzenie, czy to ospa?

a_nka ja zauważyłam,że Twój Dominik z moją lalą to prawie rówieśnicy :-) chyba dosłownie parę dni różnicy? moja niunia z 07 lutego, a jak Twój synuś?

Co do listy, to ja bym chyba jednak część pousuwała. Ja rozumiem,żę ktoś może mieć dłuższą przerwę, ale na liście są dziewczyny, które zameldowały się na początku jako wrześniowe mamy i od tamtej pory cisza. Więc, ja bym jednak była za ''uporządkowaniem''. Dane można gdzieś ewentualnie zapisać i gdyby faktycznie któraś z dziewczyn się odnalazła, wtedy można będzie ją wrzucić znów.

mamy czekać do 3 dni czy się rozwinie.. i obserwować jak coś bedzie się podejrzanego działo to przychodzić od razu.. teraz niunia śpi a ja zupkę robię marchwiankę z ryżem bo dietkę trzeba wprowadzić bo żołądek odmawia..

Ritta ja jestem zdania jak anusia bo naprawde niektore to ani jednego posta nie napisały.. a jak znowu się odezwą to można wpisać spowrotem prawda?? :) a przynajmniej bedzie ład i porządek :)

candy ja też bym do lekarza poszła bo ropa to już nie przelewki.. zdrówka :*

Emka jak mnie denerwują lekarze tacy.. nic nie robią a człowiek się stresuje samym szpitalem i tym co się tam dzieje... cierpliwości :*

reklama
ritta gratuluję synusia :-) a powiedz miałaś jakieś przeczucia?

anusia na samym początku miałam przeczucie że to chłopiec ale u mnie w rodzinie same dziewuchy i jakoś trudno mi było sobie wyobrazić że mogę mieć syna więc myślałam że jednak to dziewczynka. Córka chciała siostrę ale jak to sama stwierdziła że zawsze jest na odwrót niż ona chcę więc mówiła że na 100 % chłopiec. Nawet z ojcem chciała się o tysiaka zakładać :-D My się w duchu śmialiśmy obydwoje przekonani że to będzie dziewczynka a tu taka niespodzianka. Ale mój ojciec pęknie z dumy. Pierwszy wnuk a on syna nawet nie ma ;-)

ritta to dziadek urośnie z dumy :-) wspaniale! Ja też na początku myślałam, że chłopiec, ale jakoś teraz nie potrafiłabym się określić. Jak byłam w ciąży z córcią, to nie było dnia niepewności, wiedziałam,że będzie dziewczynka i koniec. Teraz sie tylko zastanawiam, czy takie silne było moje przeczucie, czy raczej pragnienie dziewczynki...

emka właśnie miałam pisać Ci wczesniej,żeTwój plan doskonały :-) Skoro i tak nic w tym szpitalu nie robią, to zdecydowanie lepiej dla Ciebie będzie w domu, w swoich kątach, w swoim łóżku i toalecie... Powodzenia :-)

ania marchewkowa z ryżem, to jedna z ulubionych mojej lali :-) a Twoja niech szybko wraca do siebie, no i oby to nie była ospa jednak, chociaż podobno im młodsze dziecko, tym łagodniejszy przebieg, ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

Em Ka doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o szpital, skoro jednak nadal Ci nie robią żadnych badan a Ty czujesz się lepiej to po co trzymają Cię dłużej? Z reguły jak nic się nie dzieje to wypuszczają w 4 dobie.
Ania zdrówka dla córki.
A_nka ja podobnie jak Sawi podchodzę sceptycznie do szybkiego rozpoznawania płci, moja koleżanka do 20 t miała mieć syna a ma Oliwię ;)
Marciątko mnie co chwilę się śni albo poród albo badanie, i zawsze jest w tych snach syn, zobaczymy, czy okażą się prorocze, czy odwrotnie. Podobno dzieci wyczuwają kto jest w brzuszku a nasza Wera stwierdziła, że tam jest Jaś...
Jejku nauki przedmałżeńskie u nas 5 lat temu też nie było żadnego egzaminu tylko luźne pogawędki.
Wczoraj najadłam się troszkę strachu bo niestety odezwały się nerki i złapał mnie dość silny ból. Nawet no spa nie pomogła. Puściło po 3h, umówiłam się szybko na usg nerek ale niestety pierwszy wolny termin to 15 kwietnia, mam nadzieję, że gin dziś na wizycie spojrzy czy nic tam się nie dzieje.
U nas będzie różnica 26 miesięcy i tez jestem ciekawa jak się ułoży, pierwszy rok podobno jest najgorszy a później już z górki.

marciątko u mnie też spokojniejszy mieszkaniec brzucha jest

a_nka i jak relaksik z książĸą?

candy zdrówka i leć lepiej do lekarza z tym migdałem

EM_Ka to trzymam kciuki żeby cię wypuścili jutro do domu

ania// zdrówka i jeśli to ospa to żeby jak najmniej krostek było

Ritta Gratuluję synka!

aiwpa mi ostatnio śniła się mała dziewczynka, więc chyba będzie chłopak:-D chociaż każdy mi mówi, że jak nie chce się pokazać to dziewucha

Marciatko a wyprawke robisz w jakim kolorze? Bo jednak lepiej wiedziec niz kupic np. Wszystko rozowe a tu chlopak wyjdzie:D

BuublesGirl - póki co my nic nie kupiliśmy oprócz takiego oto przewijaka, na którym piesek jedzie w autku ;)
Ubranka dostaliśmy po siostrach Męża, ale na szczęście nie dominuje róż, a że więcej dzieci planujemy, to bierzemy wszystko :p
Póki co sami znajomi po dziewczynkach nam chcą dawać, więc może coś jest na rzeczy :p
Raczej kupować będziemy w neutralnych kolorach - biały, beże, itp.
Po tym jak mojej koleżance z dziewczynki zrobił się Jaś wolę nie ryzykować.

reklama
No wiecie co.. obiad zrobiony a tu burza nadciąga.. wiatr się zerwał i grzmieć zaczyna :wściekła/y:
Co do snów, to mi się chłopak śni za każdym razem- raz blondas z kręconymi włosami a raz już całe nogi owłosione jak dorosły hehe
Chciałabym też pójść do przyjaciółki i wybrać rzeczy odpowiednie dla mnie, a tu nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że za 2 dni się okaże. W sumie moja przyj. ma 90 % rzeczy uniwersalnych, bo też się jej ciągle zmieniało. Ale sama wiedza kto mieszka, to już dużo daje :-)
U nas jakby dziewczynka była, to dziadek byłby zadowolony, bo jak na razie sami chłopcy :-)

Do góry