reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Emka ja biorę i nic się nie dzieje, fakt, że nie miałam wcześniej mdłości ;-)
Maddlena, to sobie trochę od jutra odpoczniesz :-)

Witajcie
U nas weekend słonecznie aczkolwiek chłodny.

Zwracałyście uwagę jakie macie tętno? Ja ostatnio mierzyłam ciśnienie, i ciśnienie mam niby normalne, a tu mama mnie wystraszyła, że tętno za wysokie bo miałam 101, ale czytałam, że w ciąży do 120 to normalne?

ania//
kciuki zaciśnięte

nexiss oj z tymi snami ja też miewam takie różne dziwactwa

maddlena super, że Antosiowi podoba się w przedszkolu

EM_Ka a jakie brałaś witaminy? bo ja mam to samo, biorę Prenatal, w sobotę nie wzięłam i było wszystko w porządku, wczoraj przez cały dzień też ok ale myślę wezmę wzięłam na wieczór, jak mi zaczęło być niedobrze, mało co nie wylądowałam w łazience, idę w środę do lekarza zobaczymy co mi powie

joani dzieki za info :)

maltanka ja bralam falvit mama takie mi w aptece babki polecily - i ciekawe jest to ze bralam je po poprzedniiej ciazy - stwierdzilam ze suplement to suplement i bralam bez ciazy, jak sie okazalo ze jestem odstawilam na 1 trym, i jak wrocilam do nich to sie zaczely klopoty ... teraz lekarz kazal zmienic dopiero jak go docisnelam na jakie to zaproponowal febion - zapytaj lekarza a moze tez zmiana Ci pomoze...

ja sie tylko troche boje ze w ogole mi organizm bedzie odrzucal wszelkie witaminy bo jest cala masa dziewczyn ktore nie biora i jest wszystko dobrze - ale ja przez moja chuda wage wolalabym jednak brac bo musze dostarczyc wartosci odzywcze i sobie i dziecku....a z drugiej strony bez sensu brac witaminy i przyjmowac czopki do tylka zeby nie bylo niedobrze:D bo takie wlasnie mi przepisal na wypadek powtorek z zeszlego tygidnia ... w srode musalam odwolac spotkanie w poludnie bo nie bylam w stanie ustac w lazience.

ziapa mi lekarz z automatu kazal zamienic kwas na witaminy.

Maltanka, u mnie też tętno ok. 100.. czasem wyższe, czasem ciut niższe, ale ogólnie "podwyższone". Mówiłam lekarzowi, ale to normalne.
Większosc bierze witaminy, bo tak naprawdę nie jesteś w stanie dostarczyć dwóm osobom na raz potrzebnej ilości witamin tylko z pokarmu. Do tego nie spożywa się codziennie potrzebnych minerałów, bo to nie jest możliwe. Ja i tak mam wrażenie, że powinnam brać podwójną dawkę, bo mały mi wszystko zabiera i mi nie wystarcza :-D
Niektórzy są przeciwnikami brania witamin, a ja wolę wziąć niż później się martwić, że czegoś tam nie byłam w stanie dostarczyć w odpowiedniej ilości.

Mi też na ostatniej wizycie kazała odstawić kwas i zacząć brać witaminy:tak: Chyba każdej tak zalecają od II trymestru:)

reklama
Emka ja ostatnio tez nie biore witamin jakos zapominam. Nie wymiotowalam od tygodnia :) czasami jeszcze mnie mdli ale nie jest strasznie, takze rzeczywiscie moze to byc powiazane :)

Do góry