reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

sawi, odeślą mnie do Torunia lub Łodzi bo mój szpital ma obniżoną referencyjność i nie może zajmować się poważną patologią ciąży :dry::baffled:

Dam znać co się dzieje jak tylko wrócimy. Oby to tylko nie rozwieranie szyjki :-:)-:)-:)-(

reklama
Hania a moze od razu na IP?

Ok wlasnie doczytalam. No ale maja tam przeciez lekarzy ginekologow to nie moga od razu sprawdzic?

Trzymam kciuki, aby było dobrze. Cukrem też się nie przejmuj, bo skoro masz cukrzycę, to logiczne, że będzie wyższy. Ważne, że kontrolujesz i nie skacze ci do 200, wtedy pewnie lekarz podejmie jakieś działania.
Dziewczyny, lepiej jechać do swojego lekarza, a z tego co pamiętam to jej szpital to ten, o którym w Polsce głośno było po śmierci bliźniaków...

Ostatnia edycja:
Kusiak pewnie i może, ale i tak muszę czekać na męża by mnie zawiózł.

I po ostatnich ekscesach we włocławskim szpitalu trochę nie do końca im ufam, najpierw podjadę do swojego gina a potem zrobię tak jak będzie mi kazał. Jemu wierzę im tam nie do końca.

joani bardzo dobrze pamiętasz, śmierć bliźniaków i ostatnio pijana położna. MAKABRA!! Dlatego właśnie teraz mają referencyjność obniżoną. I według mnie to dobrze, więcej dzieci nie zmarnują.

Dziewczyny mam krwiste upławy i strasznie boli mnie gdzieś w pochwie...
Jak mąż przyjedzie to zawiezie dzieci do mojej mamy i podjedziemy do mojego gina prywatnie. Wizyta w piątek, ale wolę nie czekać.

Cukier dziś po obiedzie 144 :dry: kurde ja nie mam pojęcia co robię źle.
W każdym razie pochwale się ze 3-4 dni temu miałam już na plusie 5kg, dziś jest 4 dietka cukrzycowa działa :biggrin2:

A co jadłaś na obiad ?
Może to biała mąka np. panierka ?

Koniecznie skontroluj co się dzieje. Trzymam kciuki aby to nic poważnego.

P.S. Unikaj produktów z wysokim indeksem glikemicznym. Po tych produktach następuje skok cukru.

Indeks glikemiczny

Ostatnia edycja:
Kusiak pewnie i może, ale i tak muszę czekać na męża by mnie zawiózł.

I po ostatnich ekscesach we włocławskim szpitalu trochę nie do końca im ufam, najpierw podjadę do swojego gina a potem zrobię tak jak będzie mi kazał. Jemu wierzę im tam nie do końca.

joani bardzo dobrze pamiętasz, śmierć bliźniaków i ostatnio pijana położna. MAKABRA!! Dlatego właśnie teraz mają referencyjność obniżoną. I według mnie to dobrze, więcej dzieci nie zmarnują.
a to rzeczywiście....też bym nie pojechała tam

czekamy na informację z wizyty

Witajcie w ten piękny poniedziałek:happy: U mnie to początek kolejnego tygodnia i muszę się pochwalić, że wczoraj wieczorem po raz pierwszy poczułam pod ręką przemieszczanie się mojego Maleństwa:-) Patrząc na brak ciążowego brzucha, zaczęłam oczywiście mieć już czarne myśli, że coś nie tak, ale wczoraj się trochę uspokoiłam:happy:

Czy któraś z Was korzysta z takiej specjalnej poduszki rogal do spania? Spanie na boku prowadzi do bólów kręgosłupa u mnie i zastanawiam się, czy sobie czegoś takiego nie sprawić. Materac do spania mam bardzo dobry i nigdy nie miałam problemów ze spaniem, a teraz rano czuję się połamana.

sawi, odeślą mnie do Torunia lub Łodzi bo mój szpital ma obniżoną referencyjność i nie może zajmować się poważną patologią ciąży :dry::baffled:

Dam znać co się dzieje jak tylko wrócimy. Oby to tylko nie rozwieranie szyjki :-:)-:)-:)-(

Trzymam kciuki, by się okazało, że to nic groźnego. Szkoda tylko, że musisz daleko do szpitala teraz jeździć przez niekompetencję włocławskiego szpitala.

a ja Wam nie powiedzialam ze w czw jak bylam u lekarza to rozmawialm o tych moich mdlosciach i kazal zmienic witaminy i sluchajcie odtawilam calkiem na kilka dni bo nie bylo tego febionu2 w aptece i pomyslalam sobie ze przeczekam i zobacze jak sie bede czula i od czw rano gdzie tylko mnie mdlilo jak na razie jest wszystko dobrze, nawet bez wiekszych mdlosci, a o wymiotach to juz calkiem moge zapomniec - wiec to faktycznei witaminy. a Febion zaczne brac od czwartku i zobaczymy co to bedzie dalej :) czy ktoras z Was bierze febion i zle sie po nim czuje?

Ja biorę Femibion i niestety u mnie obstawiam, że wywołuje mdłości. Testowałam już 2 razy odstawienie na 3 dni i mdłości odchodziły. Ale zmuszam się, bo tam jest jod, który muszę przyjmować. Jak skończę to opakowanie, to zastanawiam się, czy nie zmienić na inne witaminy z jodem. Daj znać, jak Ty zareagujesz na ten Femibion.

Witam :)

Wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy pod moja dłonią, lezalam położylam ręke na brzuch i w końcu coś się rozpychala :) może kolanko., może główka:)
Gratulacje z okazji nawiązania kontaktu;-)

Bibi, też się nad tym Zastanawiam, bo brzuch zaczyna co raz bardziej ciążyć jak śpię i czuję jak grawitacja działa ;-) chyba si skuszę też na tego rogala, bo później przy maluchu też się przyda. Może ktoś podpowie jakiej firmy albo co ma być w środku?

reklama
Dziewczyny Wam juz sie ciezko spi? To co to bedzie pozniej? :p ja rogala nie mam i nie mialam wiec nic nie doradze. Moge tylko powiedziec ze ja korzystalam ze zwyklej poduszki ktore kladlam miedzy nogi/kolana jak spalam na boku. Podnosi to wtedy troche ta jedna noge wyzej i odciaza kregoslup i biodra :)

Do góry