reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Emka ja biorę i nic się nie dzieje, fakt, że nie miałam wcześniej mdłości ;-)
Maddlena, to sobie trochę od jutra odpoczniesz :-)

Witajcie
U nas weekend słonecznie aczkolwiek chłodny.

Zwracałyście uwagę jakie macie tętno? Ja ostatnio mierzyłam ciśnienie, i ciśnienie mam niby normalne, a tu mama mnie wystraszyła, że tętno za wysokie bo miałam 101, ale czytałam, że w ciąży do 120 to normalne?

ania//
kciuki zaciśnięte

nexiss oj z tymi snami ja też miewam takie różne dziwactwa

maddlena super, że Antosiowi podoba się w przedszkolu

EM_Ka a jakie brałaś witaminy? bo ja mam to samo, biorę Prenatal, w sobotę nie wzięłam i było wszystko w porządku, wczoraj przez cały dzień też ok ale myślę wezmę wzięłam na wieczór, jak mi zaczęło być niedobrze, mało co nie wylądowałam w łazience, idę w środę do lekarza zobaczymy co mi powie

joani dzieki za info :)

maltanka ja bralam falvit mama takie mi w aptece babki polecily - i ciekawe jest to ze bralam je po poprzedniiej ciazy - stwierdzilam ze suplement to suplement i bralam bez ciazy, jak sie okazalo ze jestem odstawilam na 1 trym, i jak wrocilam do nich to sie zaczely klopoty ... teraz lekarz kazal zmienic dopiero jak go docisnelam na jakie to zaproponowal febion - zapytaj lekarza a moze tez zmiana Ci pomoze...

ja sie tylko troche boje ze w ogole mi organizm bedzie odrzucal wszelkie witaminy bo jest cala masa dziewczyn ktore nie biora i jest wszystko dobrze - ale ja przez moja chuda wage wolalabym jednak brac bo musze dostarczyc wartosci odzywcze i sobie i dziecku....a z drugiej strony bez sensu brac witaminy i przyjmowac czopki do tylka zeby nie bylo niedobrze:D bo takie wlasnie mi przepisal na wypadek powtorek z zeszlego tygidnia ... w srode musalam odwolac spotkanie w poludnie bo nie bylam w stanie ustac w lazience.

ziapa mi lekarz z automatu kazal zamienic kwas na witaminy.

Maltanka, u mnie też tętno ok. 100.. czasem wyższe, czasem ciut niższe, ale ogólnie "podwyższone". Mówiłam lekarzowi, ale to normalne.
Większosc bierze witaminy, bo tak naprawdę nie jesteś w stanie dostarczyć dwóm osobom na raz potrzebnej ilości witamin tylko z pokarmu. Do tego nie spożywa się codziennie potrzebnych minerałów, bo to nie jest możliwe. Ja i tak mam wrażenie, że powinnam brać podwójną dawkę, bo mały mi wszystko zabiera i mi nie wystarcza :-D
Niektórzy są przeciwnikami brania witamin, a ja wolę wziąć niż później się martwić, że czegoś tam nie byłam w stanie dostarczyć w odpowiedniej ilości.

Mi też na ostatniej wizycie kazała odstawić kwas i zacząć brać witaminy:tak: Chyba każdej tak zalecają od II trymestru:)

reklama
Emka ja ostatnio tez nie biore witamin jakos zapominam. Nie wymiotowalam od tygodnia :) czasami jeszcze mnie mdli ale nie jest strasznie, takze rzeczywiscie moze to byc powiazane :)

Do góry