reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hej niedzielnie:)

Katka widziałam już kiedyś ten filmik, szaleństwo:-D

Candy
ehh.. musicie to jakoś rozwiązać, bo ja na Twoim miejscu nie wyobrażałabym sobie takiego życia.. Jak urodzisz i on dalej będzie się tak zachowywał to co? Przecież tak nie można:no:

reklama
Witajcie :)

cisza tu wszystkie korzystamy ze słoneczka :)

Joani Wszystkiego Najlepszego :) :* spoznione ale szczere :)

My dziś jedziemy do parku chorzowskiego :) także znowu dzień zleci migusiem :)
no-spa magnez zaaplikowane :)

miłego dnia :***

Widzę, że u wszystkich dzisiaj piękna pogoda, więc życzę wam miłych chwil na spacerkach, grillach czy placach zabaw :-)
Te moje "ruchy", to delikatne smyrania, ale wczoraj wieczorem po całym dniu nie-leżenia, to było zabawne, gdy czułam jak delikatnie mi się coś pod pępkiem przemieszcza. Nie wyobrażam sobie kopniaków, to będzie dopiero jazda :-D

Picture 99.jpg Smacznego niedzielnie:D Małża nie ma a dziewczyny sobie umilają zycie:)

Załączniki

• Picture 99.jpg
    Picture 99.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 48
Witajcie :)
katka- też kiedyś widziałam ten filmik, super jest :) tylko przy takim ruchliwym dziecku, to współczuję mamie poobijanej od środka hehe :)

U mnie też dziś przepięknie :) troszkę złapałam słonka na balkonie, ale tak z 10 minut, bo nie wiem jak to z tym opalaniem, a słońce już tak grzało, że aż parzyło :) jak w lato normalnie !

Mój D dziś po pracy od razu pojechał na ryby z kolegami, niby żaden z niego wędkarz, ale może coś na obiadek przywiezie :)

Mam już taką ochotę na grilla albo na ognisko !!! Mam nadzieję, że tydzień od 7 do 13 kwietnia będzie ładny bo zamierzamy pojechać na tydzień do Płocka :) i wtedy pogrillujemy :)

Ja niestety ruchów jeszcze nie czuję, choć czasem mam wrażenie, że wyczuwam w którym miejscu jest dziecko, w szczególności na środku poniżej pępka, a nad łonem, bo wtedy tak mi się wydaje jakby się tam ciasno w środku robiło i taka górka trochę.

Zauważyłam też różnicę jeżeli chodzi o staniki, w obwodzie mnie już bardzo uciskają! Po domu obowiązkowo zakładam sportowy, który kupiłam w Auchan za 9,99 :) spodnie z guzikiem też już odpadają, pozostały dresy, leginsy i sukienki :)

Hej dziewczyny :)

Tyle naskrobałyście, że nawet nie próbuję nadrabiać... ale od dziś postaram się być na bieżąco :tak:

Wróciliśmy wczoraj w nocy- wyjazd super udany- dużo pozwiedzaliśmy, pojedliśmy pysznego jedzonka i trochę poleniuchowaliśmy :) Pogoda było super więc trochę się przy okazji wygrzaliśmy w słoneczku w ramach przerw w zwiedzaniu...

ja dziś dowiedziałam się, że moja druga szwagierka też jest w ciąży- tak więc moi teściowie będą mieli 3 wnuków z tego samego roku- jedna szwagierka ma termin na przełom lipca/sierpnia, ja na wrzesień, druga szwagierka na grudzień :)
fajnie bo przynajmniej na spotkaniach rodzinnych będą się razem bawić :)

ja od jutra wracam do pracy- ciekawe jak to będzie....

pisałyście o ruchach- ja od czasu do czasu coś niby czuję, ale nie jestem pewna czy to mały... ale mam łożysko na przedniej ścianie i podobno wtedy czuje się ruchy później....

Miłego dnia!!!

dziewczynki a jaki stopień łożyska teraz macie?
bo mnie martwi to że już robiąc usg w 10 tyg. miałam II stopień a szwagierka jest w 22 tyg. i ma I stopnia,
z dziewczynkami II stopień miałam dopiero po 30 tyg.
ciekawa jestem....muszę zapytac lekarza

wogóle musze sobie zapisywać wszelkie wątpliwości i pytania żeby na wizycie rozwiać wątpliwości

tak samo z tętnem maluszków
dziewczynki miały 120-130/min
a teraz 170-179/min

Sawi wydaje mi sie ze na tym etapie jeszcze trudno okreslic stopien lozyska bo ono jeszcze nie jest w pelni wyksztalcone. Moze cos zle zrozumialas albo lekarz sie walna ?
Ja na opisie usg w 12 tc mam napisane "kosmowka bez cech odklejania" wiec nawet nie uzyto zwrotu lozysko.
Najlepiej zapytaj lekarza. Kiedy wizyta ?

Hej ;)
Sawi ja nie pomogę bo jeszcze tego nie wiem, a co do serduszka jesli lekarz nic nie mówił to sie nie martw na zapas - sa rożne odchylenia w jedna czy druga str, rzadko kiedy jest książkowe bicie.

U nas niedziela na leniuchowaniu tzn ja bo boli mnie brzusio a P buszuje po sklepach ;) i Bogu dzięki mi tego oszczędził dzis ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

reklama
hej hej mamuśki :) chyba nie mam szans na nadrobienie więc wybaczcie jak będę pytać o coś co już było :) jak byłam w ciąży z Antkiem to ruchy wyczuwałam już w 14tc a teraz nic a brzuch mam wielki jak w 5 miesiącu co najmniej... zatem dlugo nie dało sie ukryć naszego szcześcia ;). Skoro żadna nie jest z Radomia to może któraś planuje rodzić w warszawie w szpitalu św rodziny? Może spotkamy sie na porodówce :) nie widziałam wątku w stylu" poznajmy się" może chciałabyście taki założyć? mogłybysmy napisac tam skad jestesmy ile mamy lat i co tam kazda by z nas chciala o sobie... co Wy na to?
candy nie ładnie się Twój facet zachował... ja należę do tych co to za szybko sie nie poddaja jesli chodzi o związek więc pewnie byłoby mi mega przykro ale niemalze od razu bym wybaczyła... fakt że trułabym poźniej, że tak nie moze byc itd ale o rozstaniu bym raczej nie myślała... choć nie wiem jak tam między Wami jest i jakie macie relacje... w kązdym razie trzymaj sie i nie daj się :)
joani ​i ja dla Ciebie wszytskiego dobrego!

Do góry