reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej niedzielnie:)

Katka widziałam już kiedyś ten filmik, szaleństwo:-D

Candy
ehh.. musicie to jakoś rozwiązać, bo ja na Twoim miejscu nie wyobrażałabym sobie takiego życia.. Jak urodzisz i on dalej będzie się tak zachowywał to co? Przecież tak nie można:no:

reklama
Witajcie :)

cisza tu wszystkie korzystamy ze słoneczka :)

Joani Wszystkiego Najlepszego :) :* spoznione ale szczere :)

My dziś jedziemy do parku chorzowskiego :) także znowu dzień zleci migusiem :)
no-spa magnez zaaplikowane :)

miłego dnia :***

Widzę, że u wszystkich dzisiaj piękna pogoda, więc życzę wam miłych chwil na spacerkach, grillach czy placach zabaw :-)
Te moje "ruchy", to delikatne smyrania, ale wczoraj wieczorem po całym dniu nie-leżenia, to było zabawne, gdy czułam jak delikatnie mi się coś pod pępkiem przemieszcza. Nie wyobrażam sobie kopniaków, to będzie dopiero jazda :-D

Picture 99.jpg Smacznego niedzielnie:D Małża nie ma a dziewczyny sobie umilają zycie:)

Załączniki

• Picture 99.jpg
    Picture 99.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 51
Witajcie :)
katka- też kiedyś widziałam ten filmik, super jest :) tylko przy takim ruchliwym dziecku, to współczuję mamie poobijanej od środka hehe :)

U mnie też dziś przepięknie :) troszkę złapałam słonka na balkonie, ale tak z 10 minut, bo nie wiem jak to z tym opalaniem, a słońce już tak grzało, że aż parzyło :) jak w lato normalnie !

Mój D dziś po pracy od razu pojechał na ryby z kolegami, niby żaden z niego wędkarz, ale może coś na obiadek przywiezie :)

Mam już taką ochotę na grilla albo na ognisko !!! Mam nadzieję, że tydzień od 7 do 13 kwietnia będzie ładny bo zamierzamy pojechać na tydzień do Płocka :) i wtedy pogrillujemy :)

Ja niestety ruchów jeszcze nie czuję, choć czasem mam wrażenie, że wyczuwam w którym miejscu jest dziecko, w szczególności na środku poniżej pępka, a nad łonem, bo wtedy tak mi się wydaje jakby się tam ciasno w środku robiło i taka górka trochę.

Zauważyłam też różnicę jeżeli chodzi o staniki, w obwodzie mnie już bardzo uciskają! Po domu obowiązkowo zakładam sportowy, który kupiłam w Auchan za 9,99 :) spodnie z guzikiem też już odpadają, pozostały dresy, leginsy i sukienki :)

Hej dziewczyny :)

Tyle naskrobałyście, że nawet nie próbuję nadrabiać... ale od dziś postaram się być na bieżąco :tak:

Wróciliśmy wczoraj w nocy- wyjazd super udany- dużo pozwiedzaliśmy, pojedliśmy pysznego jedzonka i trochę poleniuchowaliśmy :) Pogoda było super więc trochę się przy okazji wygrzaliśmy w słoneczku w ramach przerw w zwiedzaniu...

ja dziś dowiedziałam się, że moja druga szwagierka też jest w ciąży- tak więc moi teściowie będą mieli 3 wnuków z tego samego roku- jedna szwagierka ma termin na przełom lipca/sierpnia, ja na wrzesień, druga szwagierka na grudzień :)
fajnie bo przynajmniej na spotkaniach rodzinnych będą się razem bawić :)

ja od jutra wracam do pracy- ciekawe jak to będzie....

pisałyście o ruchach- ja od czasu do czasu coś niby czuję, ale nie jestem pewna czy to mały... ale mam łożysko na przedniej ścianie i podobno wtedy czuje się ruchy później....

Miłego dnia!!!

dziewczynki a jaki stopień łożyska teraz macie?
bo mnie martwi to że już robiąc usg w 10 tyg. miałam II stopień a szwagierka jest w 22 tyg. i ma I stopnia,
z dziewczynkami II stopień miałam dopiero po 30 tyg.
ciekawa jestem....muszę zapytac lekarza

wogóle musze sobie zapisywać wszelkie wątpliwości i pytania żeby na wizycie rozwiać wątpliwości

tak samo z tętnem maluszków
dziewczynki miały 120-130/min
a teraz 170-179/min

Sawi wydaje mi sie ze na tym etapie jeszcze trudno okreslic stopien lozyska bo ono jeszcze nie jest w pelni wyksztalcone. Moze cos zle zrozumialas albo lekarz sie walna ?
Ja na opisie usg w 12 tc mam napisane "kosmowka bez cech odklejania" wiec nawet nie uzyto zwrotu lozysko.
Najlepiej zapytaj lekarza. Kiedy wizyta ?

Hej ;)
Sawi ja nie pomogę bo jeszcze tego nie wiem, a co do serduszka jesli lekarz nic nie mówił to sie nie martw na zapas - sa rożne odchylenia w jedna czy druga str, rzadko kiedy jest książkowe bicie.

U nas niedziela na leniuchowaniu tzn ja bo boli mnie brzusio a P buszuje po sklepach ;) i Bogu dzięki mi tego oszczędził dzis ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

reklama
hej hej mamuśki :) chyba nie mam szans na nadrobienie więc wybaczcie jak będę pytać o coś co już było :) jak byłam w ciąży z Antkiem to ruchy wyczuwałam już w 14tc a teraz nic a brzuch mam wielki jak w 5 miesiącu co najmniej... zatem dlugo nie dało sie ukryć naszego szcześcia ;). Skoro żadna nie jest z Radomia to może któraś planuje rodzić w warszawie w szpitalu św rodziny? Może spotkamy sie na porodówce :) nie widziałam wątku w stylu" poznajmy się" może chciałabyście taki założyć? mogłybysmy napisac tam skad jestesmy ile mamy lat i co tam kazda by z nas chciala o sobie... co Wy na to?
candy nie ładnie się Twój facet zachował... ja należę do tych co to za szybko sie nie poddaja jesli chodzi o związek więc pewnie byłoby mi mega przykro ale niemalze od razu bym wybaczyła... fakt że trułabym poźniej, że tak nie moze byc itd ale o rozstaniu bym raczej nie myślała... choć nie wiem jak tam między Wami jest i jakie macie relacje... w kązdym razie trzymaj sie i nie daj się :)
joani ​i ja dla Ciebie wszytskiego dobrego!

Do góry