reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
hej hej mamuśki :) chyba nie mam szans na nadrobienie więc wybaczcie jak będę pytać o coś co już było :) jak byłam w ciąży z Antkiem to ruchy wyczuwałam już w 14tc a teraz nic a brzuch mam wielki jak w 5 miesiącu co najmniej... zatem dlugo nie dało sie ukryć naszego szcześcia ;). Skoro żadna nie jest z Radomia to może któraś planuje rodzić w warszawie w szpitalu św rodziny? Może spotkamy sie na porodówce :) nie widziałam wątku w stylu" poznajmy się" może chciałabyście taki założyć? mogłybysmy napisac tam skad jestesmy ile mamy lat i co tam kazda by z nas chciala o sobie... co Wy na to?
candy nie ładnie się Twój facet zachował... ja należę do tych co to za szybko sie nie poddaja jesli chodzi o związek więc pewnie byłoby mi mega przykro ale niemalze od razu bym wybaczyła... fakt że trułabym poźniej, że tak nie moze byc itd ale o rozstaniu bym raczej nie myślała... choć nie wiem jak tam między Wami jest i jakie macie relacje... w kązdym razie trzymaj sie i nie daj się :)
joani ​i ja dla Ciebie wszytskiego dobrego!
ja będę w warszawie rodzić ale nie na Madalińskiego
inflancka albo starynkiewicza u mnei wchodzi w gre
a z Radomia nie boisz się jechać do warszawy,toć to kawał drogi:szok:

sawi Tośka też rodziłąm a raczej mi Go wyjęli na madalińskiego. to było cc planowane i teraz tez tak będzie... oczywiście myśląc optymistycznie że nie zacznie się wcześniej niż wyznaczą mi termin... :)
moja ginka pracuje na madalinskiego... pięknie mi poprowadzila ciążę choć trafiłam do niej w 15tc, pięknie mnie pocięła i pięknie zszyła... praktycznie nie widać blizny. jakoś jej zaufałam i nie dam sie pociąć komuś innemu :)

Sawi to juz sama nie wiem. Chyba jednak lekarze bedzie musial rozwiklac zagadke.

4madlen w liscie wrzesniowych mam jest nasz wiek i miejsce zamieszkania (jak ktos chcial podac) a mysle ze najlepiej sie poznamy piszac tutaj.

Ja miałam w 11 tyg. napisane tak jak Ritta o kosmówce, później w 12, że jest łożysko na przedniej ścianie wysoko. Potem nic lekarz nie mówił. Jaakby trzeba było się czymś zaniepokoić, to by ci pewnie Sawi powiedział...
Też się wygrzałam na słoneczku, tyle że 2 h wymęczyły mnie dzieci siostry na ogrodzie, ale się trochę przez to poruszałam :-D
Z tego co wiem, niektóre mogą od słońca dostawać przebarwień na twarzy i trzeba obserwować, czy nic się nie dzieje. Filtry za każdym razem jak dla dzieci.

Mi na prenatalnych napisał, że kosmówka na ścianie tylnej i nic o żadnych stopniach, przybliżycie o co z tym chodzi?

A mojemu maluszkowi serduszko biło 143 ud/min, chyba wszystko zależy od dziecka i jak lekarz nie mówi, że jest coś nie tak to nie ma się czym martwić:)

Bubbles sa trzy stopnie dojrzalosci lozyska. Im starsze tym gorzej dziala i czasem zdaza sie ze trzeba wczesniej rozwiazac ciaze (moja kolezanka miala wywolywany porod w 36 tyg a mala wazyla 2200).
Z tego co wyczytalam to III stopien nie powinien byc przed 34 tc

reklama
Mi na prenatalnych napisał, że kosmówka na ścianie tylnej i nic o żadnych stopniach, przybliżycie o co z tym chodzi?

A mojemu maluszkowi serduszko biło 143 ud/min, chyba wszystko zależy od dziecka i jak lekarz nie mówi, że jest coś nie tak to nie ma się czym martwić:)
143 /min to wporządku,u mnei cały czas wysokie te na pierwszym usg było 179 a teraz 170

Do góry