reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

animka co do ciuszków używanych uważam tak samo jak Ty.

Nie warto jest płacić za kombinezon 80zł w którym dziecko pochodzi dajmy na to 3 miesiące.
Lepiej kupić używane, które u takich maluchów wyglądają praktycznie jak nowe, a zaoszczędzone pieniądze dołożyć np. do nowego wózka czy fotelika.

reklama
Animka mam nadzieje, ze mnie to ominie, bo sobie nie wyobrazam w srodku nocy maszerowac po mieszkaniu:D gratuluje udanego zakupu, kombinezon za 3 zl?:szok: na prawde sie oplacalo:) ja nie wiem czy bede chodzic po lumpkach, bo jakos nie umiem:( ale jak najbardziej nie uwazam, zeby to bylo cos zlego, zazdroszcze dziewczynom, ktore potrafia znalezc takie perelki:tak:

A co do lupmkow to kuzynka mojego Meza przezyla tam fajna historie:) buszowala sobie po lumpeksie z siostrani i znalazla jakas torebke, ktora jej sie spodobala, jej siostry uwazaly, ze brzydka, ale ona ja i tak wziela:) a co sie okazalo w domu? Ze torebka miedzy podszewkami miala ukryte 7 tys. zl:D wiec warto kupowac w lumpkach:D

Witam się weekendowo
U mnie też paskudna pogoda, pada co chwile, zimno jak nie wiem i do tego ten wiatr mocny, a że koło domu mam lasek to jak wieje to jakby jakiś huragan obok przechodził..

Coś mnie od rana głowa boli, nie wiem od czego.. M robi znów jajkownice :p Chyba nic innego nie umie na śniadanie zrobić... hahaha Na obiad pewnie będą udka zapiekane i dla M ziemniaki dla mnie ryż brązowy (już na pyry patrzeć nie mogę).

Wieczorem kolejne nauki i jakoś ten dzień zleci.

anusiaszymka
rónież trzymam kciukasy za szybkie zwalczenie chorubska :)

animka90 można i w lumpkach tak jak mówisz fajne i tanie rzeczy znaleźć dla malucha, ja teraz nic nie kupuje bo masę rzeczy będę miała od sióstr, już moja matka gromadzi to z czego moja siostrzenica wyrosła. Dla siebie tylko musze jakieś spodnie kupić bo w tych co teraz chodzę w brzuch mnie uciskają już.

Aaaa wiecie może od kiedy powinno brać się kwas omega 3 dla malucha na rozwój mózgu? Słyszałam, że od 3 trymestru..

Co do kabaretów u mnie w mieście 22 marca ma być Neo-Nówka, ale ja raczej nie pójdę.

Miłego i gorącego w tych chłodnym dniu dzionka Wam życzę :)

A co do lupmkow to kuzynka mojego Meza przezyla tam fajna historie:) buszowala sobie po lumpeksie z siostrani i znalazla jakas torebke, ktora jej sie spodobala, jej siostry uwazaly, ze brzydka, ale ona ja i tak wziela:) a co sie okazalo w domu? Ze torebka miedzy podszewkami miala ukryte 7 tys. zl:D wiec warto kupowac w lumpkach:D

Masakra aż nieprawdopodobne, zaczne chodzić po lumpkach częściej i macać wszystkie torebki :D hehehe

a_nka widzę, że możemy robić razem zakupy :-)

BubblesGirl maszerowanie, już pewnie ze mną zostanie do końca 17 tyg, więc może zacznę robić coś pożytecznego, może jakieś porządki hmmm zawsze się coś znajdzie ;-) chociaż nie wiem co na to mój S, dzisiaj w nocy starałam się być cicho i nawet mi to wyszło, po czym jak już wracałam do łóżka to wlazłam w blachy od piekarnika :-D i tyle było z moich starań... :-p
7 tys :szok: mój kombinezon przy tym wypada bardzo słabo :-D

nexiss fajnie, że masz kogoś kto gromadzi za Ciebie :-)

Dziewczyny u mnie nieśmiało zaczyna wychodzić słoneczko:-)

Cześć dziewczyny :-)
wskoczyłam na chwilkę, bo od rana dostałam jakiegoś powera - biegam po domu jak głupia i sprzątam. Cały tydzień zajmowałam się tylko pracą i dopiero dziś zaczęłam dostrzegać warstwę kurzu ;D
a po południu do rodziców, a potem imprezka urodzinowa, ciekawe jak długo usiedzę ;)
Ja już odstawiłam Folik na rzecz PregnaPlus i póki co lekarz kazał wciąż brać duphaston...może pod koniec marca odstawię bo nic się u mnie nie działo od początku ciąży.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu!!! :-)

Nexiss no też na początku nie mogłam w to uwierzyć:-D Ale niektórzy chyba mają po prostu takie szczęście:)

U mnie już sałateczka zrobiona, ja prawie ogarnięta, czekam tylko na tort, babeczka ma przywieźć między 12:30 a 13:30:)

Witajcie weekendowo:happy2:

EM Ka udanych urodzinek!

Anusia zdrówka! Powodzenia na wizycie, dobrze, że zdecydowałaś się pójść do lekarza.

A_nka gratulacje II trymestru:-)

Rajo007 Ja brałam femibion 1 w I trymestrze na zmianę z kwasem foliowym. Teraz mam brać Femibion 2. Ma m.in. jod, który mi zaleca endo. Niestety jest drogi, ale co zrobić. A i kwas foliowy teraz mam odstawić.

Nexiss czytałam, że ten Femibion co mam brać, ma kwas DHA, który odpowiada za rozwój mózgu i wzroku dziecka, więc ja mam już brać.

Kara_13 jak tam wysypka? Zeszła?

Elleni świetna jest ta strona z informacjami o diecie dla cukrzycowych mam, dzięki, że ją podałaś. Mi wyszedł cukier na czczo raz lekko przekroczony, drugi raz dobry, za tydzień powtórzę. Ale postanowiłam, że już teraz ograniczam słodycze.

A pogoda dziś u mnie też fatalna. W nocy tak wiało i padało, że o 3 włączyłam sobie film na lapku, bo nie mogłam spać. Teraz też dalej wieje i pada, więc na razie nigdzie się nie ruszam. A taki ładny tydzień był, gdy pracowałam, a teraz gdy mogłabym gdzieś wyjść, to się zepsuła pogoda. No nic, poleżę trochę, wstawię pranie i pomyślę o obiedzie. W głowie mam domową pizzę, choć od dłuższego czasu chodzą za mną placki ziemniaczane:happy2:

Witam się :)
u mnie prądu nie było do 16.00 przez wichurę nocną brrr aż spać strach było,
także dzień mega nudnyyyyyyy:baffled:

ja witaminki Femibion Natal i teraz muszę dokupić na II trymestr :tak:

a ciuszki jak najbardziej używane bo można znaleść o wiele ładniejsze niż w sklepach,
kupuję je na allegro

Ostatnia edycja:
hej,

To my się chyba z Polską na pogodę pozamienialiśmy :-D to znaczy przykro mi,że u Was tak wieje i leje, tyle,że u nas dziś dla odmiany po tych nawałnicach tak piękne słonko było i cieplutko,że trudno było uwierzyć. chyba wszyscy ludzie powychodzili z domów, bo tłoczno było, gdzie okiem sięgnąć :-)

Po wizycie wszytsko ok. Pani dr nie stwierdziła krwiaka, plamienie zaobserwowała, ale wg niej to mogło być spowodowane spadkiem progesteronu albo przesiłowaniem :-( mam zakaz absolutny podnoszenia małej, tylko,że to niewykonalne, kiedy jestem z nią sama w domu:-(

Dziewczyny co do ciuszków używanych ja też popieram. Takie rzeczy jak kombinezony, kurtki, bluzy, czy spodenki też kupuję. Szczególnie na początku to są rzeczy na parę wyjść , więc nie ma co przepłacać. Ja jedynie bodziaki,śpiochy i takie bielizniane rzeczy zawsze mam nowe. Tak samo sobie bielizny nie kupiłabym w lumpku, więc dziecku też nie.

A akcja z torebką :szok: niezłe! to trzeba pod szczęśliwą gwiazdą się urodzić :-D

miłego wieczorku!

reklama
A ja nie wiem czy przez pogodę czy przez inne czynniki, ale mam dziś dzień, w którym nic mi się nie chce. Zakupy były koszmarem - od pewnego czasu nie umiem wytrzymać zapachu niektórych sklepów :/ Na obiad zrobiłam spaghetti - od dłuższego czasu za mną chodziło. Mąż zachwycony, a ja po zjedzeniu porcji na kolejną patrzeć nie mogę..
I chciałabym być po kolejnym USG, a do kwietnia jeszcze tyyyyle czasu.
Aj, marudzę.

Do góry