reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam niedzielnie :-) u mnie pogoda też szaro-bura, ale humor mam dobry bo wiem, że jeszcze dzień, dwa i znów będzie pięknie :)

Dobrze dziewczyny, że mówicie o tej oliwce, będę się jej wystrzegać. Dorosły z wysypką to jeszcze jakoś przeżyje, ale nie wyobrażam sobie jakby dziecko po tym dziadostwie czegoś dostało... Powinni ją wycofać z rynku jak taka szkodliwa jest... Ja używam oliwki Bambino i jestem zadowolona, a teraz jeszcze zaczęłam Bio-oil, ale on malutki jest - 60ml, więc najpierw smaruję się oliwką i na to kilka kropel bio-oil, mam nadzieję, że w ten sposób też działa.

Katka- dobrze, że go ochrzaniłaś, skoro umiał nabrudzić to mógł też posprzątać. Ty nie możesz się przemęczać ani denerwować i mąż powinien być teraz bardziej spostrzegawczy i czujny.. Miejmy nadzieję, że następnym razem się na nim nie zawiedziesz i że zrozumie swój bład. A Ty staraj się tak bardzo nie denerwować :) A co do szatni na basenach to w takich przypadkach najlepsze są rodzinne i powinny być robione na każdym basenie bo to wielkie ułatwienie.

Ja jeszcze ubranek nie zaczęłam kupować, ale myślę, że na pewno też skuszę się na używane. Oglądałam kiedyś program w tv, w którym mówili, że używane są nawet lepsze od nowych, bo nowe mogą uczulać na początku od tych swoich składów i przed założeniem ich dziecku należałoby je wyprać nawet do 11 razy ! a te używane już na pewno wiele razy były prane więc mogą okazać się lepsze. Byłam tym zaskoczona, ale zapamiętałam i dzielę się z Wami. Myślę też, że dużo ubranek podostaję od znajomych i rodziny :)

Zdrówka życzę dziewczyny oraz tym które jeszcze zmagają się z dolegliwościami - oby znikły, abyście mogły cieszyć się brzuszkami i spełniać swoje zachcianki :)

reklama
Ja uzywam oliwki Bambino i jakos mi sluzy. Ja smaruje mokra skore i splukuje. Fajnie mi nawilza skore.
U nas tez pogoda okropna. Co chwile pada...
Po obiedzie idziemy do moich rodzicow, mama wyprawia imieniny.

My dzis jedziemy do moich dziadków poinformować ze beda pradziadkami ;))) po raz pierwszy wiec moze sie ucieszą ;P
Ale niewyspana jestem ojc...

Katka następnym razem nie sprzątaj po mężu ... Czasem trzeba ich przetrzymac ;) ja mojego tak czasem muszę przetrzymac z kuchnia bo sie przyzwyczaił ze po jego gotowaniu ja sprzątam a teraz skończyło sie babci ... Jak go o 23 dopada głód i ma ochotę zjeść to moze se zrobic kanapki a nie gotować w środku nocy i zostawiać bajzel ...

Też się ostatnio zastanawiałam...

Nie wiem czy coś się stało, czy obraziła się po dyskusji o liczeniu trymestrow...

Kasica odezwij się

Czesc wszystkim :) a u nas taka wichura ze az nie chce sie z domu wyjsc. Ale i tak bylismy na obiedzie imieninowym u babci i prawie zasnelam nad talerzem ^^ no taka jestem dzis nie do zycia.. a nam w nocy zalalo sciane!!! No horror, sciana mokra, farba odchodzi :/ zla jestem niemilosiernie. Stanelam przy niej rano jak wryta i mialam ochote wyc. Ide odpoczac troszke.. pozdrowionka!:)

witam niedzielnie

co do oliwek to o których piszecie że szkodliwe?
ja dla dzieci używałam Bambino albo taką żelową johnson-baby-oliwka-w-zelu-kwiatowa-swiezosc.jpg

bambino denerwowała mnie bo barwiła bardzo ręcznik kąpielowy,ale uwazam ze jest the best i tania :-D

ja jeszcze nie zamierzam kupowac ubranek,dopóki nie dowiem się co między nogami:-D

od pewnego czasu dolegliwości ciążowe zniknęły...co oczywiście u mnei wzbudza podejrzenia..na szczescie jutro usg prenatalne

po usg jade do rodziców na parę dni
ale wieczorkiem wpadne i napiszę relację

Załączniki

• johnson-baby-oliwka-w-zelu-kwiatowa-swiezosc.jpg
    johnson-baby-oliwka-w-zelu-kwiatowa-swiezosc.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 45
Koko współczuję ściany :/

Sawi ja miałam johnson's baby delikatna oliwka. Mnie uczulila strasznie i nie zamierzam jej już nigdy kupić. Czytałam też na jakimś forum że nie jestem jedyna... Tam też pojawiły się informacje, że to jest sama chemia i generalnie najgorsze co może być - na ile to prawda nie wiem, ale moje doświadczenia mi wystarczą do tego żeby zrazić mnie do tej firmy....

Jeśli chodzi o brak objawów to już kilka z nas to zauważyło i ustalilysmy że to uroki drugiego miodowego trymestru ;)

reklama
kochane wrześnióweczki

jeśli któraś z Was nie wypełniła jeszcze ankiety to proszę zrobcie to, pytania dotycza planowanych zabiegow higienicznych w obrebie jamy ustnej u Waszyc pociech, ankieta skierowana do kobiet w ciąży i w połogu

bardzo proszę, oto link:

https://docs.google.com/forms/d/1tnE...WA5UQ/viewform

życzę Wam spokojnej ciąży i trzymam kciuki za szybkie i jak najmniej bolesne rozwiązanie

Do góry