reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

animka co do ciuszków używanych uważam tak samo jak Ty.

Nie warto jest płacić za kombinezon 80zł w którym dziecko pochodzi dajmy na to 3 miesiące.
Lepiej kupić używane, które u takich maluchów wyglądają praktycznie jak nowe, a zaoszczędzone pieniądze dołożyć np. do nowego wózka czy fotelika.

reklama
Animka mam nadzieje, ze mnie to ominie, bo sobie nie wyobrazam w srodku nocy maszerowac po mieszkaniu:D gratuluje udanego zakupu, kombinezon za 3 zl?:szok: na prawde sie oplacalo:) ja nie wiem czy bede chodzic po lumpkach, bo jakos nie umiem:( ale jak najbardziej nie uwazam, zeby to bylo cos zlego, zazdroszcze dziewczynom, ktore potrafia znalezc takie perelki:tak:

A co do lupmkow to kuzynka mojego Meza przezyla tam fajna historie:) buszowala sobie po lumpeksie z siostrani i znalazla jakas torebke, ktora jej sie spodobala, jej siostry uwazaly, ze brzydka, ale ona ja i tak wziela:) a co sie okazalo w domu? Ze torebka miedzy podszewkami miala ukryte 7 tys. zl:D wiec warto kupowac w lumpkach:D

Witam się weekendowo
U mnie też paskudna pogoda, pada co chwile, zimno jak nie wiem i do tego ten wiatr mocny, a że koło domu mam lasek to jak wieje to jakby jakiś huragan obok przechodził..

Coś mnie od rana głowa boli, nie wiem od czego.. M robi znów jajkownice :p Chyba nic innego nie umie na śniadanie zrobić... hahaha Na obiad pewnie będą udka zapiekane i dla M ziemniaki dla mnie ryż brązowy (już na pyry patrzeć nie mogę).

Wieczorem kolejne nauki i jakoś ten dzień zleci.

anusiaszymka
rónież trzymam kciukasy za szybkie zwalczenie chorubska :)

animka90 można i w lumpkach tak jak mówisz fajne i tanie rzeczy znaleźć dla malucha, ja teraz nic nie kupuje bo masę rzeczy będę miała od sióstr, już moja matka gromadzi to z czego moja siostrzenica wyrosła. Dla siebie tylko musze jakieś spodnie kupić bo w tych co teraz chodzę w brzuch mnie uciskają już.

Aaaa wiecie może od kiedy powinno brać się kwas omega 3 dla malucha na rozwój mózgu? Słyszałam, że od 3 trymestru..

Co do kabaretów u mnie w mieście 22 marca ma być Neo-Nówka, ale ja raczej nie pójdę.

Miłego i gorącego w tych chłodnym dniu dzionka Wam życzę :)

A co do lupmkow to kuzynka mojego Meza przezyla tam fajna historie:) buszowala sobie po lumpeksie z siostrani i znalazla jakas torebke, ktora jej sie spodobala, jej siostry uwazaly, ze brzydka, ale ona ja i tak wziela:) a co sie okazalo w domu? Ze torebka miedzy podszewkami miala ukryte 7 tys. zl:D wiec warto kupowac w lumpkach:D

Masakra aż nieprawdopodobne, zaczne chodzić po lumpkach częściej i macać wszystkie torebki :D hehehe

a_nka widzę, że możemy robić razem zakupy :-)

BubblesGirl maszerowanie, już pewnie ze mną zostanie do końca 17 tyg, więc może zacznę robić coś pożytecznego, może jakieś porządki hmmm zawsze się coś znajdzie ;-) chociaż nie wiem co na to mój S, dzisiaj w nocy starałam się być cicho i nawet mi to wyszło, po czym jak już wracałam do łóżka to wlazłam w blachy od piekarnika :-D i tyle było z moich starań... :-p
7 tys :szok: mój kombinezon przy tym wypada bardzo słabo :-D

nexiss fajnie, że masz kogoś kto gromadzi za Ciebie :-)

Dziewczyny u mnie nieśmiało zaczyna wychodzić słoneczko:-)

Cześć dziewczyny :-)
wskoczyłam na chwilkę, bo od rana dostałam jakiegoś powera - biegam po domu jak głupia i sprzątam. Cały tydzień zajmowałam się tylko pracą i dopiero dziś zaczęłam dostrzegać warstwę kurzu ;D
a po południu do rodziców, a potem imprezka urodzinowa, ciekawe jak długo usiedzę ;)
Ja już odstawiłam Folik na rzecz PregnaPlus i póki co lekarz kazał wciąż brać duphaston...może pod koniec marca odstawię bo nic się u mnie nie działo od początku ciąży.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu!!! :-)

Nexiss no też na początku nie mogłam w to uwierzyć:-D Ale niektórzy chyba mają po prostu takie szczęście:)

U mnie już sałateczka zrobiona, ja prawie ogarnięta, czekam tylko na tort, babeczka ma przywieźć między 12:30 a 13:30:)

Witajcie weekendowo:happy2:

EM Ka udanych urodzinek!

Anusia zdrówka! Powodzenia na wizycie, dobrze, że zdecydowałaś się pójść do lekarza.

A_nka gratulacje II trymestru:-)

Rajo007 Ja brałam femibion 1 w I trymestrze na zmianę z kwasem foliowym. Teraz mam brać Femibion 2. Ma m.in. jod, który mi zaleca endo. Niestety jest drogi, ale co zrobić. A i kwas foliowy teraz mam odstawić.

Nexiss czytałam, że ten Femibion co mam brać, ma kwas DHA, który odpowiada za rozwój mózgu i wzroku dziecka, więc ja mam już brać.

Kara_13 jak tam wysypka? Zeszła?

Elleni świetna jest ta strona z informacjami o diecie dla cukrzycowych mam, dzięki, że ją podałaś. Mi wyszedł cukier na czczo raz lekko przekroczony, drugi raz dobry, za tydzień powtórzę. Ale postanowiłam, że już teraz ograniczam słodycze.

A pogoda dziś u mnie też fatalna. W nocy tak wiało i padało, że o 3 włączyłam sobie film na lapku, bo nie mogłam spać. Teraz też dalej wieje i pada, więc na razie nigdzie się nie ruszam. A taki ładny tydzień był, gdy pracowałam, a teraz gdy mogłabym gdzieś wyjść, to się zepsuła pogoda. No nic, poleżę trochę, wstawię pranie i pomyślę o obiedzie. W głowie mam domową pizzę, choć od dłuższego czasu chodzą za mną placki ziemniaczane:happy2:

Witam się :)
u mnie prądu nie było do 16.00 przez wichurę nocną brrr aż spać strach było,
także dzień mega nudnyyyyyyy:baffled:

ja witaminki Femibion Natal i teraz muszę dokupić na II trymestr :tak:

a ciuszki jak najbardziej używane bo można znaleść o wiele ładniejsze niż w sklepach,
kupuję je na allegro

Ostatnia edycja:
hej,

To my się chyba z Polską na pogodę pozamienialiśmy :-D to znaczy przykro mi,że u Was tak wieje i leje, tyle,że u nas dziś dla odmiany po tych nawałnicach tak piękne słonko było i cieplutko,że trudno było uwierzyć. chyba wszyscy ludzie powychodzili z domów, bo tłoczno było, gdzie okiem sięgnąć :-)

Po wizycie wszytsko ok. Pani dr nie stwierdziła krwiaka, plamienie zaobserwowała, ale wg niej to mogło być spowodowane spadkiem progesteronu albo przesiłowaniem :-( mam zakaz absolutny podnoszenia małej, tylko,że to niewykonalne, kiedy jestem z nią sama w domu:-(

Dziewczyny co do ciuszków używanych ja też popieram. Takie rzeczy jak kombinezony, kurtki, bluzy, czy spodenki też kupuję. Szczególnie na początku to są rzeczy na parę wyjść , więc nie ma co przepłacać. Ja jedynie bodziaki,śpiochy i takie bielizniane rzeczy zawsze mam nowe. Tak samo sobie bielizny nie kupiłabym w lumpku, więc dziecku też nie.

A akcja z torebką :szok: niezłe! to trzeba pod szczęśliwą gwiazdą się urodzić :-D

miłego wieczorku!

reklama
A ja nie wiem czy przez pogodę czy przez inne czynniki, ale mam dziś dzień, w którym nic mi się nie chce. Zakupy były koszmarem - od pewnego czasu nie umiem wytrzymać zapachu niektórych sklepów :/ Na obiad zrobiłam spaghetti - od dłuższego czasu za mną chodziło. Mąż zachwycony, a ja po zjedzeniu porcji na kolejną patrzeć nie mogę..
I chciałabym być po kolejnym USG, a do kwietnia jeszcze tyyyyle czasu.
Aj, marudzę.

Do góry