reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej:))

Ja już od 9 na nogach, a chłopaki dopiero o 2:30 poszli:szok: Mąż się dziwił, że tyle wytrzymałam, bo dawno nie kładliśmy się spać o 3 w nocy:)
Zapowiada się u nas piękna pogoda, więc w planach jakiś spacerek, trzeba korzystać:tak:

Miłej niedzieli:))

reklama
Hej dziewcznyny. Pewnie mnie nie pamiętacie, bo jakiś czas minął odkąd coś pisałam :) ale czytam was na bieżąco. Między czasie byłam w szpitalu, bo w 14 tyg o pierwszej w nocyz soboty na niedziele poszłam siusiu i zobaczyłam krew na papierze. Założyłam wkładke i poleciała jeszcze odrobina :/ byłam sama, do szpitala mam 20 km, ale pojechałam odrazu. Młoda ginka, która miała dyżur po badaniu stwierdziła, że szyjka skróciła się i obecnie ma 1 cm! Oczywiście zostawili mnie w szpitalu. Cała niedziela z życia wyjęta, bo wiadomo czym mogło się to skończyć :( w poniedziałek zbadałmnie ordynator. Okazało się, że szyjka ma 4cm o_O więc taką mamy młodą służbę zdrowia. Całą niedziele modliłam się żeby to była jednak pomyłka i udało się :) a krwawienie spowodowane było łożyskiem nisko osadzonym, a tego dnia miałam troche lataniny i stres związany z chorobą psa, wiec stąd krwawienie. Do tej pory biore lutke dopochwowo i nospe. W srode mam wizytę wiec mam nadzieję, ze przez te 3 tyg oszczędzania się łożysko się podniosło. Także.dziewczyne trzymajcie się w tych szpitalach widocznie kazda z nas jakieś ekscesy musi przejść. Nie ma lekko :)

Witam się niedzielnie :)
Dziś o tej godzinie bo dopiero teraz dopchałam się do lapka a tel w serwisie :dry:
Rano wstaliśmy, M zrobił jajkownice i pojechaliśmy na giełde i po marketach. Ależ się zmęczyłam, samym chodzeniem, jak przyjechałam do domu nie miałam na nic siły. Zrobiłam szybko obiad i po nim położyliśmy się, z tym że M położył mi głowę w okolicach brzucha. Chwilę leży i się zrywa wystraszony patrzy mi na brzuch i na mnie. Ja co się stało. A on, że coś mi tak kilka razy popukało :shocked2: fajnie dzidzia już do taty puka a ja nic nie czuje heheh chyba, że to co innego było ;-)

Katka współczuje jęczmienia :( i zazdroszcze ciacha, ja robię już któryś m-c z kolei bo z paczki mi nie wyszło i M miał mi pomóc zrobić taką samemu, i tylko na planowaniu się kończy :)

Natalia teraz będzie tylko lepiej, ustaw sobie suwaczek bo nie widać w którym jesteś tygodniu obecnie :)

Miłego końca weekendu życzę :)

Emka nic tak nie pomaga jak leżenie, więc napewno wszystko będzie z maleństwem dobrze. Ja przy plamieniu w 6tc też dostałam skierowanie z objawem "poronienia zagrażającego" , spoko do szpitala nie poszłam , bo się uparłam, że tam leżeć nie będę, ale dostałam Dupha. i leżałam w domu, wszystko minęło teraz oprócz witamin nic nie biorę. Najwazniejsze powalczyć do samego końca i nie popadać w doła, bo stres źle działa.powodzenia!!

Natalia nie dźwigaj - najwazniejsze.Ja w pierwszej ciązy miałam skróconą szyjkę od połowy ciaży, an szczęście krażka mi nie wsadzili na podtrzymanie, ale to jakiś znak, że czas zacząć się oszczędzac:)

Piękny dzionek dzisiaj :-) cały spędziliśmy u rodziców w ogrodzie i tak milusio było. Jedzonko pod nos, słoneczko świeciło i tylko mnie plecy bolą. Nie założyłam pasa a nie leżałam cały dzień, pewnie dlatego.
Zgrzeszyłam dzisiaj i objadłam się kokosonkami.. takie pyszne były, ale jutro na pewno nie pójdę na badanie cukru hehe muszę odczekać do wtorku :-D
Cieszę się, że dziewczynkom na wikcie państwowym lepiej jest... teraz możecie leżeć i pachnieć ;-)

Hania to super ze juz Ci to zalozyli. Teraz tylko trzeba czekac ale jestem pewna ze bedzie dobrze :)

Emka no patrz! Dobrze ze pojechalas na ip jednak. Ale spokojnie, juz bedzie dobrze :)

Dziewczyny ja mam jutro prywatne usg zeby sie dowiedziec co maluch ma miedzy nogami. Juz sie nie moge doczekac! I sie stresuje :p pewnie w nocy nie bede spac :D trzymajcie &&& zeby dzidzius pokazal sie jak nalezy a lekarz sie nie pomylil :D

Kusiak kciuki za jutrzejsza wizyte i oby malenstwo chcialo wspolpracowac:tak: czekamy od razu na wiesci:D

My dzisiaj korzystalismy z urokow pieknej pogody, pojechalismy nad jeziorko na grilla ze znajomymi, bylo suuuper:) az mnie brzuch boli ze smiechu:D

Cześć dziewczyny u mnie jest problem z netem, mąż niby dziś do operatora dzwonił i jutro awaria ma być usunięta :dry:

Ehh u nas powoli lepiej. Cukry w normie, brzuch tylko jeszcze troszkę twardnieje.

Z sąsiadki córeczką nie jest najlepiej mała ma wylewy do mózgu :-(

Katka
współczuje jęczmienia i zazdroszczę ciacha :-)

Miłej nocki!!

Ps. Kusiak trzymam kciuki za jutrzejsze usg :tak:

Cześć :)

My dziś cały dzień w rozjazdach, teraz do domu wróciliśmy i aż przyjemnie mi się położyć.
Co do tego co dzieciak ma między nóżkami, to właśnie dziś znajoma opowiadała, że przez całą ciążę wynikało z USG, że będzie dziewczynka i .. urodził się Jaś.

reklama
Hej dziewczynki ;)
Pisze na dobranoc - dzisiaj dali mi współlokatorke ktora jutro bedzie miała raniutko cesarkę, bardzo miła ;)

Ja dzisiaj dostałam kroplówke z magnezem, pobrali mi krew i jutro ma byc znów mój lekarz wiec moze sie czegoś dowiem wiecej moze mnie znów przebadaja... Chciałabym, bo dziewczyny tu w zaawansowanej ciazy badają tętno 3 razy w ciagu doby... Tez bym chciała, byłabym spokojniejsza ;) ale mam nadzieje ze jutro moze sie cos dowiem wiecej.. Co prawda poprawy wielkiej nie czuje ;( zwłaszcza nadal czuje ucisk zwłaszcza jak podnosze nogę i muszę chwile postać na jednej.. Ale jak pisałam musi byc dobrze innej opcji w ogóle nie zakładam ;)
Dzięki dziewczyny ;*

Powodzenia na jutrzejszych wizytach i zeby maluszki pokazały swoje skarby ;)

Haniu pozdrowionka na szpitalną sale ;)

Dobranoc!

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

Do góry