reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Ja biorę kwas foliowy i magnaz.

Jutro też zapytam lekarza o witaminy prenatalne ale szczerze mówiąc wolałabym ich nie brać, przynajmniej w I trymastrze.
Ja nie jestem zwolenniczką suplementów diety, wolę zdrowo się odżywiać ;)

ja też po wizycie :-) widziałam Niespodziankę :) Co prawda to tylko kropeczka, ale jest! Osadzona właściwie w macicy, szyjka zamknięta. Za 2 tygodnie się oglądamy z serduszkiem :)
Jestem po panelu badań, ręka mi odpada - chyba 6 probówek :p i umówiona do położnej na wymaz i cytologie.
Też mam łykać tylko kwas foliowy :-)

wesolutka gratuluję kropeczki !!!!!
Ja jutro pewnie też zobaczę kropeczkę ale bardzo bym chciała zobaczyć choć ją.

A co z naszą listą ? Nikt nie przesyła danych ? Jakie w końcu informację będziemy o sobie umieszczać ?

Wesolutka super wieści:) ja też się nie spodziewam zobaczyć więcej, ale w sumie ja tylko chce ja ujrzeć:) a Tu kiedyś miałaś tak mniej więcej owulację??

wesolutka85 gratulacje, cieszę się, że wszystko w porządku. Trochę się zasmuciłam, bo ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek i liczyłam że zobaczę serduszko. Będę wtedy tak jak Ty 6+3 dni. A jeśli u Ciebie nie widać, to u mnie też nie będzie
Ja też biorę tylko folik, mój gin w I trym każe tylko to, a witaminy od II trym.
Kurcze, chciałam ubrać dzisiaj dżinsy takie z trochę wyższym stanem, i OMG cisną mnie. Nie mogłam uwierzyć, że taka "napuchnięta" jestem,

Ostatnia edycja:
reklama
Manianka93 jak możesz to edytuj swoje posty jak chcesz coś dopisać. Jest przecież taka opcja ;)
Wizytą nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze;)
U mnie za zdjęcia się nie płaci, wystarczy że poproszę i gin drukuje;)
Mam zdjęcie swojej kropeczki ale jest strasznie ciemne, nie wiem czy uda mi się zrobić żeby cokolwiek było widać na nim.

tekila85 80 zł to drogie ?? kochana u mnie w klinice wizyta z usg 160 :szok:…. Teraz przenoszę się do innej kliniki gdzie zamierzam prowadzić już ciążę do końca i rodzić to tam cena od 130zł się zaczyna w zależności w którym tygodniu więc te 80 zł to mało;) chciałabym tyle płacić:p chyba znajdę sobie jeszcze gina na NFZ żeby częściej podejrzeć maleństwo i choć trochę zaoszczędzić na wizytach tylko ciekawe jak z tymi USG jest naprawdę bo ja jak co miesiąc nie podejrzę to nie przeżyję :rofl2: a na NFZ chyba tylko 3 usg należą się, tak? no chyba,że lekarz z powołania ale na takiego to ciężko pewnie trafić

Co do witamin to pytałam gina na piątkowej wizycie to powiedział, że na razie jeszcze nie, później ;) Teraz tylko kwas foliowy. Choć mi te wszystkie witaminy ciążowe nie służyły w pierwszej ciąży bo zwykle w składzie jest imbir, a mi później nim tak się odbijało,że zwiększało mdłości i wymioty więc przestałam brać

Ritta może poczekajmy z tą listą na razie;) mimo, że ja po wizycie, serduszko bije to nawet gin jeszcze nie wyliczał daty porodu. Chyba za wcześnie na to;) pewnie koło 9 tyg (na następnej wizycie) założą kartę ciąży i już będą wyliczać terminy

maddlena a dlaczego masz nie zobaczyć?? Wszystko możliwe;) u mnie w piątek był 5tdz i 6 dz i serduszko już biło :tak:

wesolutka85 gratuluję !!!:-)

Do góry