reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Byłam wczoraj u lekarza. Zrobił mi USG. Na ostatnim przed 2 tygodniami nic nie było widac, wczoraj pokazał sie pecherzyk 11,7mm. co odpowiada 5t1d ciązy.
Cos mi sie tu nie zgadza. Dziwnie jakos to wszystko sie odbywa. Musiałabym zajsc w ciąze ok 15.01 a ostatnie przytulanki były 6.01. Powinnam sie martwic?

reklama
Nie ,martw się, u mnie tż wyszło inaczej, bo ja przecież wiem, kiedy TO było. Na tym etapie, to mało ważne, najważniejsze czy rośnie. Za parę dni na pewno będzie już bicie serduszka, u każdego jest to w innym czasie, więc sie nie przejmuj :-)

Cześć Dziewczyny :)
witam się piątkowo! nas rano obudziło słoneczko ale coś się schowało skubane za chmurami. Ważne, że jest ciepło i czuć wiosnę a nie zimę ;)
My dziś grzejemy na obiadek do teściowej. Wczoraj nas wizytowała i wypytała na co mam ochotę ;) no to jej powiedziałam o tej buraczkowej, którą pichcicie namiętnie od tygodnia :-D no więc dziś zaspokoję swoje podniebienie :)
Co do przystawek i jedzonka w ciąży. Krewetki można jak najbardziej bo to dużo białka a to skolei ponoć pomaga przy nudnościach. natomiast muszą być dobrze ugotowane lub usmażone. Co do wędzonych ryb niestety czytałam, że się nie zaleca, tak jak serów pleśniowych...ubolewam... w ogóle powinno się ograniczyć ryby w ciąży, zwłaszcza te tłuste, gdyż istnieje możliwość, że zawierają toksyczne metale ciężkie. Mnie przynajmniej tak uczono na moich studiach.
A mam pomysł na bardzo szybką przystawkę, która zawsze podaję latem. A są to plastry pomidora, na które kładę sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem a na koniec posypuję startymi piórkami sera żółtego :) bardzo smaczne i szybko się robi.
Sawi, a który to tydzień, że Cię tak męczy?? :( ja na szczęście nie mam mdłości. Może spróbuj z cytrusami, migdałami? koniecznie pogadaj z lekarzem, może przepisze Ci jakieś syropki imbirowe albo cuś??
Zuzadar, poczekaj jeszcze tydzień.. ja na początku też widziałam tylko pęcherzyk 6 mm, a 2 tygodnie później serduszko.
A ja zaraz uciekam na spotkanie zawodowe więc doczytam was wieczorkiem. Miłego dnia kochane!!!

Joani, Koko dziękuję Wam. Mi najbardziej nie pasuje "wiek" z usg. Ale moze faktycznie nie powinnam aż tak ufać tym cudom techniki. Pewnie nie wytrzymam i za jakis czas polece gdzieś na Usg ;-)

Soniafka proszę nie wrzucać zdjęć takich smakołyków od rana, człowiek przed śniadaniem głodny a tu go tak kuszą:-D

Anusiaszymka sto lat, sto lat, wszystkiego najlepszego dla Córeczki:))

Sawi mi mdłości w ogóle nie dokuczają:no: Współczuję, próbowałaś migdałów czy wody z imbirem?

Ja tak jak myślałam nockę miałam tragiczną:dry: Zasnęłam po 1 a budziłam się dosłownie co godzinę, dlatego jestem teraz jak zombie:wściekła/y: Ja na ostatniej wizycie 30.01 widziałam tylko pęcherzyk, dzisiaj liczę, że będzie już serduszko;)

Soniafka proszę nie wrzucać zdjęć takich smakołyków od rana, człowiek przed śniadaniem głodny a tu go tak kuszą:-D

Anusiaszymka sto lat, sto lat, wszystkiego najlepszego dla Córeczki:))

Sawi mi mdłości w ogóle nie dokuczają:no: Współczuję, próbowałaś migdałów czy wody z imbirem?

Ja tak jak myślałam nockę miałam tragiczną:dry: Zasnęłam po 1 a budziłam się dosłownie co godzinę, dlatego jestem teraz jak zombie:wściekła/y: Ja na ostatniej wizycie 30.01 widziałam tylko pęcherzyk, dzisiaj liczę, że będzie już serduszko;)
trzymamy kciuki :)

Dzięki dziewczyny, ale do 16:45 to ja pewnie jajko zniosę z nerwów, muszę się wziąć za sprzątanie to nie będę tyle myśleć:))

Ja pamietam, że kiedys jak pisałam, że imbir pomaga na nudności, zostałam zakrzyczana, że dziala on poronnie :/
Wiec teraz mam mieszane uczucia...

Ale mnie na szczescie nie męczą.

A ja gdzies czytalam, ze sa nawet witaminy dla ciezarnych z imbirem, ktore wlasnie maja pomoc na mdlosci. Kilka osob tu juz pisalo, ze pije imbir.

reklama
Witam się już prawie popołudniowo :)

u nas dzisiaj słoneczko pięknie świeci :)
dziś m musiał wziąść wolne byliśmy rano w labolatorium pobrali krwi że aż ręka boli... w poniedziałek wyniki bo na combosa trzeba tak długo czekać..
a na 11 mam lekarza rodzinnego .. nie udało mi sie samej wykurować więc trzeba iść do lekarza co by kruszynce nic złego się nie stało ...

anusiaszymka Wszystkiego Najlepszego dla Córeczki !!! :) :* ja przy krojeniu tortu płakałam jak bóbr że to już rok :) i wspominaliśmy z m jak to było wszystko rok temu :) o 23 nasza nati się urodziła więc mloda już sobie ładnie spała :)

ale pyszności tu pokazujecie i piszecie :) trzeba by było porządek zrobić i wszystkie przepisy przełożyć do odpowiedniego wątku bo wszystko się nam pogubi :)

powodzenia dzisiaj na wizytach &&&&& zaciśnięte :)

amelia wiara czyni cuda uwierz mi :)

litlle trzymam kciuki oby było dobrze :)

no i nie pamiętam już kto co pisał heh.. skleroza..

odezwę się póżniej :**

Do góry