reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Emka owoce morza wolno tylko musza byc dobrze ugotowane a nie surowe, jak mieso. Takze jedz jak masz ochote :)

Anusia super ze wizyta udana :)

Paula fajnie ze Twoja tesciowa sie ucieszyla, to jej pierwszy wnuk/wnuczka? U mnie tesciowa nie byla zadowolona, oj nie byla. Strasznie mnie zdenerwowala i przykro mi bylo. Bo nawet jak sie ma jakas opinie na temat posiadania dziecka i jest sie na nie to skoro juz jestem w ciazy i juz to dziecko mam to chyba nie powinna jej jednak wyrazac bo przeciesz nie oddam! Poza tym to tez nasza sprawa nie jej :) no coz...

Amaliee no niestety jak czlowiek troche w zyciu przeszedl to nadzieja moze wydawac sie glupia. No ale jestes w ciazy, widzialas bijace serduszko wiec sie nie poddawaj i miej nadzieje bo inaczej mozna sie zalamac.

reklama
littleone, Amaliee glowy do gory...nie ma co sie jeszcze zalamywac. trzymam kciuki,zeby wszystko bylo ok &&

Co do ilosci wizyt - to ja chyba bede w mniejszosci....Widzialam sie z polozna w tym tyg. pierwszy raz (ale zadnych badan ginekol.przy tym nie bylo)...
Nastepna bedzie wizyta w szpitalu na usg 12 tydz., z polozna znowu w 16, 28 i 34 tyg. no i usg w szpitalu w 20 (potem juz tylko w 40 tyg. i ewentualnie pozniej)...
W Anglii tak wyglada opieka nad ciaza jesli wszystko jest ok...W pierwszej ciazy do poloznej chodzi sie chyba co 4 tyg, ale w nastepnych juz mniej....Nie mowiac juz o tym, ze ginekologa nie widzialam bedac w zadnej z moich ciaz;-)
Troche mnie tylko martwi,ze po 20 tyg. nie ma juz usg... Ale moze prywatnie pojde sobie kolo 28-30tyg. na 3d...

Kusiak nie juz ma wnuczka od meza siostry ma 2 latka jest przecudowny ciagle go pilnuje calymi dniami ciekawe czy do nas tez bedzie przyjezdzac jak ja poprosimy hihi
Masz racje Wasze zycie i dzieci opinia tesciowej sie nie przejmuj wiadomo ciezko ale trzeba sie cieszyc ciaza a ona niech mysli co chce...
Ja nastepna wizyte mam za 2 tyg mam nadzieje ze zobacze juz serduszko

Anusia, jeśli chodzi o łatwą do wykonania przystawkę to ja na poprzednią sobotę na urodziny męża robiłam pierwszy raz koreczki-tortille w środku z łososiem wędzonym i serkiem almette chrzanowym. W necie jest sporo różnych przepisów na takie mini tortille i muszę przyznać, że okazało się to hitem. Proste i szybkie do wykonania a efekt spektakularny. A jak nie lubisz łososia to są przepisy z innymi wnętrzami np szynką i serem. :tak:
w800_h600_ma_bffffff.jpg

Załączniki

• w800_h600_ma_bffffff.jpg
    w800_h600_ma_bffffff.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Witam się piątkowe, wreszcie piąteczek :cool2: i znikam robić mase do przekładania tortu ;-) Nie naskrobcie za wiele :-p

Little_on
tule, może jeszcze coś się rozrusza, może ciąża jest młodsza niż myślicie Nie wiem...

Amallie głowa do góry, moja sis miała krwotoki (!!!) i do 14 tygodnia nie widziała o fasolce teraz pari ma skończone 4 m-ce

Paula fajnie ze Twoja tesciowa sie ucieszyla, to jej pierwszy wnuk/wnuczka? U mnie tesciowa nie byla zadowolona, oj nie byla. Strasznie mnie zdenerwowala i przykro mi bylo. Bo nawet jak sie ma jakas opinie na temat posiadania dziecka i jest sie na nie to skoro juz jestem w ciazy i juz to dziecko mam to chyba nie powinna jej jednak wyrazac bo przeciesz nie oddam! Poza tym to tez nasza sprawa nie jej :) no coz...

Amaliee no niestety jak czlowiek troche w zyciu przeszedl to nadzieja moze wydawac sie glupia. No ale jestes w ciazy, widzialas bijace serduszko wiec sie nie poddawaj i miej nadzieje bo inaczej mozna sie zalamac.

Kusiak to T a jak mnie własna babcia z matka wyzwały od puszczalskich, niemyślących etc. gdy im powiedziałam o drugiej ciąży :zawstydzona/y::baffled: Nie było miło o nie... Teraz moja mama przyjela spokojnie, T też a babci boje się powiedzieć... ale u mnie dużo robi sprawa ze zdrowiem, może kiedyś tu napiszę...

Soniafka wygląda to rewelacyjnie! dzięki :-)

Dziewczyny a pytanie co do ryb wędzonych właśnie m.in. łososia, czy my możemy jeść wędzone? Gdzieś, kiedyś wyczytałam, że nie bardzo, ale może to bzdury?

Tak w ogóle to witam się piątkowo :-) U nas w końcu słoneczko od rana, aż chce się coś robić ! Moja księżniczka za 40 parę minut skończy roczek... łezka mi się w oku kręci, jak ta moja kruszynka już taka duża :tak:

miłego dnia dziewczynki!

reklama
czy Was też nadal męczą mdłości
słuchajcie ja nie jestem w stanie nic jeść ani pić...rano zmuszam sie do wypicia szklanki herbaty i wieczorem druga szklaneczkę a tak przez cały dzień nic wiecej.....a chce mi się bardzo pić,tylko te mdłości-wymioty mnie wykończą....

wczoraj mnei naszło na naleśniki z jagodami i śmietaną,wiec dziś mąż skoczył do biedroneczki,po składniki i później posmaże......

a najgorsze jest to że jem bardzo mało,bo nei daje rady a waga poszła w góre,w sylwestra ważyłam sie to było 66kg a teraz 69....załamana jestem

Do góry