reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Byłam wczoraj u lekarza. Zrobił mi USG. Na ostatnim przed 2 tygodniami nic nie było widac, wczoraj pokazał sie pecherzyk 11,7mm. co odpowiada 5t1d ciązy.
Cos mi sie tu nie zgadza. Dziwnie jakos to wszystko sie odbywa. Musiałabym zajsc w ciąze ok 15.01 a ostatnie przytulanki były 6.01. Powinnam sie martwic?

Pecherzyk czy zarodek ma 11mm? Taki rozmiar zarodka odpowiada 7tc.

jak chodzi o wedzone ryby to ja sie strulam w drugiej ciazy, wiec poki co ich nie tykam.

reklama
Ja sie strulam wlasnie makrela wedzona i to kupiona w sprawdzonym punkcie. Dwa dni biegunki i wymiotow, w drugiej ciazy. Na pewno bylo to od ryby. Wiec ja jesc nie bede.

witam się :)
nie nadrobiłam bo właśnie zaraz wychodze na moment wpadłam ,
bo dziewczyny ryb nie wolno wędzonych w ciąży ! czytałam , zresztą lekarz mówil też :(

udanych wizyt życzę :tak:

Kurczę zmartwiłyście mnie tym wędzonym łososiem :/ ja nie jem mięsa, tylko ryby, a akurat łosoś jest moim faworytem i już kilka razy zdarzyło mi się go jeść w trakcie ciąży...

Kara_13 a w jakiej formie jadlas tego lososia? Wedzony na zimno, na cieplo czy przygotowany na cieplo do obiadu?

Generalnie rybki sa bardzo zdrowe :) Warto jesc, ja wole przygotowac sobie po swojemu, smazona, pieczona albo z parowaru :tak: Wedzonych na zimno nie lubie w ogole :no: makreli wedzonej nie jadlam od tamtego zatrucia juz 3 lata :-p no zbrzydla mi po prostu no i trudno :tak:

Oj wedzona makrela! Ale mi smaka narobilyscie, chyba tez sie skusze :) kiedys... Jak mi mdlosci przejda :p
Sawi mnie tez strasznie mecza, od rana do wieczora, caly czas. Ale jem bo musze. Zmuszam sie do jedzenia. Jak zwroce to zwroce trudno. A ze nie wszystko zwracam wiec jem bo to lepiej dla kropka takze Ty tez probuj, na pewno nie oddasz wszystkiego, cos zawsze zostanie i dzidzius wykorzysta :)

Bubbles udanej wizyty :)

Anusia wszystkiego najlepszego dla malej :)

Amaliee na pewno nikt Cie na tym forum nie zjechal za imbir :D bo tu wszystkie o tym pisalysmy ze mozna :)

reklama
Amaliee ale Ci fajnie ze maz takie rzeczy robi. Oj tez bym zjadla...

Sawi a waga sie nie przejmuj bo juz to kiedys pisalam ze na poczatku ciazy mamy duzo wody w organizmie. I produkujemy wiecej krwi. Takze ta waga to nie koniecznie Twoje przytycie tylko woda i krew :)

Ostatnia edycja:
Do góry