reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Melduję, że ja też wciąż w dwupaku i chyba nie damy rady przed terminem- chociaż wczoraj miałam takie okresowe bóle brzucha i pleców....

Dużo cierpliwości wszystkim nierozpakowanym i niech sie juz zacznie masowe wykluwanie się dzieciaczków bo zostało nam tylko 9 dni do końca wrzesnia ;)

reklama
Dziś mija mój termin :) oczywiscie kompletnie nic mnie nie bierze, ale może i dobrze bo nadal jestem przeziebiona. Jutro pierwsze ktg. Te które juz miały ktg czy po tym badaniu które robią położne przyjmuje jeszcze lekarz i konsultuje to jeszcze z Wami ? Mam nadzieję bo chce naciagnac jeszcze lekarza na usg i badanie ponieważ na koniec przyplatala mi się jeszcze infekcja grzybicza i juz jestem po antybiotyku ale chce mieć pewność ze juz jest ok.

Mam pytanie jak byście sie zachowały? Na ktg jadę do szpitala w którym ordynatorem jest mój lekarz do którego chodzę prywatnie. To on prawdopodobnie mnie przyjemnie i będzie konsultować moje ktg w szpitalu? Czy wychodząc z gabinetu mam zapytać ile płace ? Chyba w szpitalu nie płaci się za takie coś ? Ale tak wyjść i dziękuję to głupio jakoś , nie wiem ? Czy tylko ja mam takie schizy.

Justi nie wiem jak jest u ciebie ale jak ja poszlam po ktg obok do gabinetu lekarza , vto powiedział mi ze ktg wyszlo ok, zapytalam czy by mi zrobil usg albo dal skierowanie bo niepokoi mnie lozysko a on na to ze on jest tylko tu do odczytu ktg... i ze mam sie zglosic na kolejne ktg tydzien po terminie... heheh no jakas masakra

No wlasnie ktg w szpitalu kosztuje :)Przynajmniej u nas :) mój lekarz do którego chodziłam prywatnie był na oddziale zastępca ordynatora i nie sponsorowal mi ktg :p mimo że uważam że ktg wlasnie powinno być darmowe. Dopiero jak już byłam przyjęta na oddział to miałam kilka razy dziennie ktg i wtedy już za darmo :)

Ostatnia edycja:
U mnie w szpitalu jest przychodnia przyszpitalna i moge do niej bezplatnie ile chce w tyg zapisywac sie na ktg, a jesli mam cos naglego to ide na ip ictam tez robia darmowe, ale jeszcse plus badanie gin i usg ale wtedy cos wynajduja... i zostawiaja na pato.:)

justi- mi po ktg, które oczywiście robi położna zawsze lekarz sprawdza co tam na tym wykresie wykazało, ale jako takiej wizyty już nie mam, tylko on na chwilę przychodzi, patrzy na wydruk i mówi czy wszystko okej czy nie.

Na szczęście Polcia pozwoliła rodzicom na ostatni (chyba) wspólny wypad przed narodzinami :) Byliśmy wczoraj na kolacji w takiej nowej restauracji w naszym mieście, która znajduje się w zabytkowej wieży ciśnień. Zjedliśmy sobie kolację na wysokości 24 metrów nad ziemią z widokiem na panoramę całego miasta :) Co prawda kelnerzy jedzenie donosili tylko do 2 piętra, ale na samej górze- czyli na czwartym piętrze też były stoliki więc mój narzeczony- kelner zaniósł nam jedzonko na samą górę :) Było bardzo przyjemnie i zrobiliśmy sobie kilka zdjęć na pamiątkę brzuszkową, bo z sesji z prawdziwego zdarzenia to chyba nici :) ALe powiem Wam, że ledwo weszłam na samą górę. W połowie musiałam zrobić przerwę bo już nie dawałam rady- tyle schodów !!! Miałam nadzieję, że może to pobudzi później u mnie jakąś akcję, ale niestety nie :) W nocy tylko troszkę bolał mnie brzuch i dość często i mocno mi się spinał ale na tym się skończyło :) Dziś rano dostałam śniadanko do łóżka od narzeczonego, on później pojechał do pracy a ja niestety znów sama sobie siedzę :) Może coś dziś posprzątam bo już trochę zapuściliśmy mieszkanie :p

Kurcze, coś czuję, że u nas na wrześniu się nie skończy i niektóre urodzimy w październiku.. No bo już tylko 9 dni zostało i październik !

Dzien dobry :-)

ja rowniez melduje sie 2in1. dzis mija moj termin z om,ale nie sadze,zeby cos sie wydarzylo. mam za to w planach lebiwa niedziele,wlasnie bede sie zabierac do.domowego spa :-)

shiran gratuluje!!!ciesze sie,ze juz po wszystkim ,odpoczywajcie teraz i zbierajcie sily na wyjscie!

choco ja bym nie panikowala z katarem. odciagaj wydzieline,podawaj sol morska,pod materacyk mozesz podlozyc zwiniety w rulon recznik,zeby lala miala troszke glowke wyzej,to bedzie sie jej lepuej oddychac. mozesz tez wlaczyc nawilzacz powietrza,jesli macie.obserwuj tylko,czy nie schodzi katarek nizej. a jaka pogoda u Ciebie? jesli masz chlodne poranki,to warto z mala wyjsc na zewnatrz. chlodne powietrze obkurcza sluzowke. ja na katar stosowalam wlasnie te etody i odpukac tfu tfu jeszcze moja corcia nie wie co to antybiotyk.

alicja kochana Ty sie tak nie doluj! kazdy Twoj kolejny post,to coraz gorsze samopoczucie :-( na tym etapie kazda z nas ma juz dosc mniej lub bardziej,ale nie mozna sie tak zamartwiac,bo kazdy dol goni dola,a to juz prosta droga do depresji :-( sama pamietasz, a i dziewczyny pisza na biezaco,ze pirod to koniec jednych bolaczek,ale poczatek innych. zmeczenue nie zniknie jeszcze parenascie ladnych tygodni i trzeba w mkare mozliwosci ladowac baterie teraz. zrob dla siebie cos milegi-moze kapiel z babelkami,spacer,lody,czy fajny film. troche sie zrelaksuj,a i Majeczka moze bedzie spokojniejsza,jak Ty tez bedziesz usmiechnieta. trzymaj sie mocno!

dobra ja lece sie moczyc,bo mi woda stygnie :p
milego dnia :*

reklama
Choco z maleństwem nie ma co sie zastanawiać trzeba lecieć do lekarza zwłaszcza na początku;-*

Alicja przykro mi z powodu chorób, a jak mała niegrzeczna to moze dobrze ze dostała klapsa nie martw sie ;*
Oj tak chciałabym dzis rodzic ... Mały mniej aktywny brzuszek troszkę boli ciągnie w dole ale juz tyle objawów było ze ...

Rajo piękne wspomnienia uwiecznione ;)

Maltanka żyjesz ? ;)

Joan Joan poczekajmy az mnie olśni ;)
Jakby to było takie latwe to bym i sobie przewidziała hehe ;) dzis maz sie śmiał ze juz 3ci raz słyszy ze dzis rodzę ;) wiec postanowiłam zabrać go wlasnie tez ba ostatnie wyjście tzn najpierw ja jego na obiad - sushi- ale bede musiała wziąć cos co moge zjadać ;) a potem maz chce zabrać mnie do kina ale tu juz w całe nie musze jechac ;) zamiast tego moge jechac na porodówke ;)

Do góry