reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Moim zdaniem to jedynie jakieś dziwne pogłoski, bo w przepisach jest wyraźnie napisane, że urlop macierzyński przysługuje od dnia porodu, a na Twój wniosek możesz część wykorzystać przed. Zresztą w zwolnieniu L4 ani we wniosku o macierzyński nie ma nigdzie informacji na kiedy był termin porodu.
Ale w sumie racja, najważniejsze, że masz zwolnienie :-)

reklama
Ania gratuluję :-)
Shiran, tobie też szczęściaro farciaro :-) pewnie lada moment aa będziesz tuliła malucha.

Co do szczepionki, to nie mam pojęcia jakiej firmy u nas podają. Moge kupić sama ale po co mam kupować od razu wszystkie dawki, skoro do końca nie wiadomo jaki powód wstrzymania szczeponki, Zdaję się na lekarza,bo co my laicy możemy...

A ja mam nerwa jak cholera, bo nie dośc że pokarmu tyle co nic, to jeszcze jest go mniej. Wiszę na dojarce, mały stara się ile może a mi zamiast przybywać, odchodzi w siną dal... Rodzina mnie pociesza, bo żadna nie wykarmiła dziecka jak trzeba- cyce jak donice a w środku nic... nie chcę się stresować, bo co można poradzic, le jednak podświadomość działa, że dziecku nie daję tego co powinnam :-(

Zapomniałam zapytać na wizycie a wy pewnie wiecie- od kiedy można zacząć ćwiczyć/chodzić na rollmasaże po cc?
U mnie minęłły 3 tyg ale też jeszcze coś tam na wkładce jest, najczęściej po karmieniu. Jeszcze krew widać w macicy i lekarz mówił, że jeszcze trochę ze mnie będzie schodziło, ale na szczęśie już się obchodzę bez "pampersów".

Zapomniałam zapytać na wizycie a wy pewnie wiecie- od kiedy można zacząć ćwiczyć/chodzić na rollmasaże po cc?
U mnie minęłły 3 tyg ale też jeszcze coś tam na wkładce jest, najczęściej po karmieniu. Jeszcze krew widać w macicy i lekarz mówił, że jeszcze trochę ze mnie będzie schodziło, ale na szczęśie już się obchodzę bez "pampersów".

Najczesciej lekarze mowia ze po cc mozna zaczac cwiczyc po 3 miesiacach ale moj gin mi powiedzial ze moge po pologu czyli po 6 tyg.
Ja juz sie dobrze czuje, nic nie boli nawet przy brzuszkach (robilam na probe ;) wiec zamierzam zaczac cwiczyc po 6-8 tyg.

Joani pewnie że się tak bardzo nie przejmuj, przecież robisz co możesz, widocznie taki masz organizm i nie wyczarujesz mleczka. Dasz Franiowi ile możesz, a później najwyżej mm i też wyrośnie na dużego chłopaka, głowa do góry ;-)

Wrzucam tu bo nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda na inne wątki (brak czasu bo jedne rodzą a inne karmią hehe lub coś innego) a chciałabym żebyście powiedziały mi co myślicie, warto zakupić? Nie miałam w planach na sto procent kupować, ale do końca też nie rezygnowałam.
LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 WIBRACJE DŹWIĘKI 0-18kg (4594341224) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

U nas burza... może u was też nadejdzie i będzie dla którejś zbawienna ;-)
Moje dziecię śpi a powinno byż teraz aktywne... pewnie da popis jak będę kładła się spać...
Burza na całego, ulala, mam nadzieję, że światlo zostanie bo miga...

ja też bujaczek Fisher price po Majce jeszcze mam i powiem wam, że bardzo mi sie przydawał. jesli nie na samym poczatku to w okresie późniejszym karmiłam małą w nim a wcześniej lubiła sobie w nim poleżeć po prostu :)

reklama
Jestem jakas zdolowana dziewczyny :( oczywiscie moje bole ustaly i nic sie nie wydarzylo :( moje cialo nie wie kiedy ma rodzic, probuje cos tam od czasu do czasu ale mu nie wychodzi :( to juz 3 moja ciaza a ja nadal sie ludze ze moze tym razem mi sie uda naturalnie :( poprzednie mialam wywolywane to i ta pewnie tez bedzie wiec juz nawet nie czekam i nie wypatruje znakow bo moj organizm i tak nie wie co robi :(

Do góry