reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta sawi mi mowila ze ma wzrosnac trzykrotnie i jak jej napisalam wynik to powiedziala ze przyrost jest prawidlowy....no ale na takim etapie niewiele mozna zrobic. Biore dupka i czuje ze jest lepiej. Natura jednak sama decyduje - zobaczymy jutro.

reklama
Anncka przykro mi :(

To jest straszne... Kiedys wydawalo mi sie ze poronienia czy inne przypadki to raczej takie sporadyczne, zadko wystepuja a tu sie okazuje ze niestety nie... Przez to wszystko sama zaczynam sie martwic a jakos w poprzednich dwoch ciazach nawet sie nad tym nie zastanawialam :(

Gochson to naprawde dziwne to Twoje krwawienie, jutro sie okaze ze wszystko jest w porzadku :)

Ciąża biochemiczna to taka w której zarodek zle sie zagnieździł i następuje naturalne poronienie. Pewnie bym sie nie dowiedziała o ciazy ale ponieważ mam bardzo długie cykle a miesiączki nie było to lekarz kazał zrobić bete. A beta była 19 a po 3 dniach 25 i krótko potem przyszedł okres... Najczęstsza przyczyna są ponoć wady genetyczne na poziomie komórkowym. Sama o czymś takim nie słyszałam dopóki mnie nie spotkało..

Koko witaj, ja tez ze slaska :)

Sama zawsze myslalam, ze poronienia spotykaja dziewczyny z duzymi problemami zdrowotnymi poki sama nie poronilam majac 18l. Natura jest okrutna, no ale trzeba sie z tym pogodzic.

Oby z naszymi bylo wszystko dobrze. Czytalam watek z poronieniami i teraz sie martwie. Wystarczy tych nerwow i nie bede czytac smutnych watkow.

Wy wspominalyscie, ze nie lubia sie fotografowac fasolki, a moja znowu od 6tc z serduszkiem, szybka i narwana jak mama.

Po cichu mam nadzieje na synusia :)

Ja tez cały czas sobie powtarzam ze nie będę schizowac ale teraz dodatkowo hormon mi szaleje i płacze co chwile ;) nie wiem jak mój maz za mną wytrzymuje :)

dopiero w marcu chcesz iść,a nie robisz badań genetycznych (tzn, usg przesiewowe itp..) bo to robi sie do 12 tyg.
ja bym poszła wcześniej
a jak chcesz mieć 100% pewności to bym szła w 8 tyg.

O takie USG przesiewowe to trzeba prosić czy w standardzie wykonują (prywatnie idę)? O co jeszcze prosić przy okazji pierwszej wizyty,..ja jestem zielona w temacie, nie planowaliśmy ani się nie przygotowywaliśmy wiec moja wiedza z zakresu pierwszych badan i wszystkiego co związane z tematem minimalna:zawstydzona/y:

A ja zaczęłam być na bieżąco bo siostra jest w 20 tygodniu i teraz przekazuje mi cenna wiedzę :) od 11 tygodnia tak do 14 robi sie pierwsze usg prenatalne w 3d lub 4d na którym można wykryć wady genetyczne. Takie usg powinn sie tez zrobić w drugim i trzecim trymestrze.

Gochson ja tez ostatnio uslyszalam ze natura sama zadecyduje. I nawet jak bede lykac tony duphastonu i lezec plackiem to jak ma byc zle to bedzie :/ Dlatego mimo plamien nie dostalam L4.
Ale ciaza rozwija sie prawidlowo, jest zarodek z serduszkiem, nic sie nie odkleja wiec wierze ze bedzie ok

reklama
Ritta a masz za soba poronienie? Moze dlatego ze ja juz jestem po dwoch lekarka kazala mi lezec i na L4. Pewnie tez duzo zalezy od lekarza. Moja lekarka wyslala mnie na bete i od razu kazala wyniki przeslac smsem. Do tego mimo ze nie bylam zapisana przyjela mnie w zeszly piatek i jutro kazala przyjsc.
Ritta a dalej masz plamienia? Wiadomo jaka przyczyna?

Do góry