reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Zusu nie obchodzi czy masz przychody, więc o to się nie martw.
W urzędzie pracy nie musisz mówić po co chcesz działalność.zresztą w praktyce działalność na początku i tak nie przynosi zysków i część osób po prostu rezygnuje...
Co do szczegółów niestety Ci nie pomogę bo nie wiem...

reklama
Pierwsza wizytę mam na 29 stycznia, trzymam kciuki za wasze wcześniejsze !!

Nie byłam u tej lekarki jeszcze, na wejściu zdobyła 100% mojej sympatii co jest nie lada wyczynem :p Zobaczymy jak będzie dalej.

Co do działalności gospodarczej, prowadzę własną od 4 lat z kawałkiem, w tygodniu idę do księgowej i do urzędu wiec pewnie dowiem sie czegoś ciekawego na ten temat.

Anncka,trzymam mocno kciuki za wizyte, bo u mnie taka sama sytuacja-6w0d tylko pęcherzyk i ciąża wydaje sie byc młodsza o pare dni. Z nicerpliwością wyczekuję relacji po lekarzu:-)Ja wiem, ze u mnie wszystko jest ok, czuje to po prostu:-)Mój mąż się śmieje, że księżniczka się urodzi i do zdjeć nie chce pozować:-)

Anncka,trzymam mocno kciuki za wizyte, bo u mnie taka sama sytuacja-6w0d tylko pęcherzyk i ciąża wydaje sie byc młodsza o pare dni. Z nicerpliwością wyczekuję relacji po lekarzu:-)Ja wiem, ze u mnie wszystko jest ok, czuje to po prostu:-)Mój mąż się śmieje, że księżniczka się urodzi i do zdjeć nie chce pozować:-)

na pewno dam znać :) my śmiejemy się, że Maleństwo leniwe po tatusiu i wszystko robi na ostatnią chwilę ;)

DZIEWCZYNY MOCNO TRZYMAM KCIUKI ZA WASZE WIZYTY I ZA POMYSLNE USG! U mnie wiek ciazy obecnej 6w 3d i bylo widac serduszko, ale nie zawsze tak jest. Nieraz sie czeka do 8tc.

przeczytalam wszystkie posty od wczoraj :-)
mnie tez piersi rosna i bola. W ciazy uzywalam jedynie sportowych stanikow. Nie dalam rady chodzic z fiszbinami. Mam bardzo wrazliwe piersi. Zakupilam juz krem na brodawki Bepanthen bo wiem ze lada dzien dadza o sobie znac.

dzis mialam mase spraw na glowie. No i dzieci lekko przeziembione. Co sprawia ze sama kiepsko sie czuje. Teraz jem sobie panierowany serek z kulkami ziemniaczanymi i zaczelo mnie mdlic. Pepsi pomogla :-) ale mam zawroty glowy. Dzis pol dnia na nogach wiec teraz siedze i nicnierobie. Musze odpoczac a dzieci ogladaja bajki. To malo wychowawcze :p ale sie nie podniose z fotela.

Ja mialam 16 grudnia, tzn mialam tez w styczniu ale ona niby sie nie liczy. Tyle ze u mnie beta jest duzo duzo nizsza- w poniedzialek 950.
Dam znac czy lekarka cos zobaczy.
Moze to glupie ale mam wrazenie ze cos sie rozwija bo czuje nacisk w podbrzuszu.

Ostatnia edycja:
witam wieczornie

co do działalności to nie wiem czy do końca tak jest że nie trzeba wykazać dochodów,bo niby na podstawie czego będą wypłacać za zwolnienie?
no i pamietajcie że przez pierwsze 2 lata jest niski Zus (a to kwota ok.500zł) wiec trzeba się dowiedzieć jaka to bedzie kwota wypłat po tym okresie 3 msc

lepiej dogadać sie z jakimś znajomym co ma firme
niech zatrudni na czas nieokreślony,składki samemu opłacać a po 3 msc zwolnienie i dalej zus płaci.....
np. przy pensji 1600zł na rękę wychodzi 1000zł zusu,ale po tym okresie 3 msc kiedy masz zwolnienie już masz na czystko 1600zł

nie pamietam które dziewczyny miały wizyte dziś,ciekawe jak u nich

ja się źle czuję
boli mnie kręgosłup bardzo

reklama
Gochson co to znaczy ze mialas @ tez w styczniu tylko sie ten nie liczy?

Sawi chcialam Ci napisac ze bardzo podobaja mi sie imiona Twoich coreczek :)

Do góry