reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

dzieki za odpowiedz, ja nie znam sie na tych wozkach i mam klopot bo tu gdzie mieszkam nie robia takich klasycznych jak wy opisujecie. Sa tylko te dwu-funkcyjne, gdzie jest spacerowka z nakladana gondola i te gondolki sa wygiete wiec dzidzius nie lezy na plaskim. no ale cos kupic musze...a o kolach nawet nie pomyslalam.

reklama
wiesz musisz poczytac wczesniejsze wypowiedzi i tam zobaczyc co powinien miec dobry wozeczek

izka01- ten wozek mi wyglada na Graco... ja osobiscie ich nie lubie,ale ma to bardziej podloze mojego "widzi mi sie" niz jakichs konkretnych powodow... jedno jednak moge o tym wozku napisac jak dla mnie on jest bardzo sztywny, ciezki ( szczegolnie z zalozonym fotelikiem) i najwazniejsze nie ma gondoli... rowniez podnozek nie ma regulacji ( z tego co pamietam) i mniejszemu dziecku nozki "zwisaja" w powietrzu... tez nie pamietam jak jest z regulacja oparcia ale jesli jest na tasme jak w Arii Peg Perego to ci odradzam,bo jest to bardzo niewygodne... jednak to sa moje odczucia i ja go znam tylko z ogladania i probowania w sklepach... musisz sama go najpierw dobrze obejrzec w sklepie i probowac nim pomanewrowac,moze bedziesz miala inne odczucia... tylko pamietaj,ze z dzieckiem bedzie on duzo ciezszy i jeszcze ci dojdzie torba na pieluchy tudziez zakupy... jedna ze styczniowek go sobie chwalila...
dziewczyny- te wozki implastu i sawexu wydaja mi sie jednakowe ze zdjec... i prawde mowiac podobaja... napiszcie jakie mialyscie co do nich odczucia przy ogladaniu w sklepie na zywo....

Ewo! ja się nastawiłam na implast. poszłam do sklepu obejrzeć xlandery i tako,a wyszłam z przeświadczeniem,że driver 4xl będzie mój. jest lekki, cichy, łatwy w obsłudze. mi się podoba. jedyny minus moim zdaniem-brak przekładanej rączki.

Ja widze minimalna roznice w wygladzie miedzy sawexem a implastem ale napisałam e-maila do producenta i on mnie poinformował ze w moim miescie nie kupie wozka z sawexu moge zamowic i przywiezie mi go kurier ale mam obawy bo wolałabym przed zakupem zobaczyc go na zywo a to jest raczej niemozliwe chyba ze wybiore sie w okolice czestochowy bo tam jest siedziba producenta. W czestochowie mam rodzinke wiec chyba wybiore sie do nich w odwiedzinki.

A ja Dziewczynki w tej kwestii jestem na szczescie wyreczona przez mame. W sumie jeden minus tego, ze pewnie to ona wybierze co jej sie podoba - choc dzieki Bogu mamy podobne gusta. Wiem jednak na 100%, ze wozek bedzie moze ladny, ale nie funkcjonalny - mama sie czesto tylko wygladem kieruje. W sumie ona jest straszliwie podekscytowana tym kupnem - aaa niech jej bedzie. Ja i tak mam duzo na glowie. Mam jedynie nadzieje ze kompletna porazka ten wozio nie bedzie ;-)

P.S
zreszta ja i tak kupie nosidelka jakies superowe hehhee

przyjrzałam się sawexowi i jest to wózek fajny, spełnia moje wymagania + ma skrętna oś. Jednakże równanie matematyczne doprowadził mnie do kalkulacji że zmontowany z gondolą waży 17 kg:-( , troche to dużo. Jak na razie obstaje przy jedo 14 kg i te same parametry - skretna oś, ale chyba przezyje bo fajnie sie prowadził w sklepie :)

Jak pisałam wczesniej u mnie w miescie nie mozna nigdzie kupic wozka z sawexu ale bylam obejrzec wózek z implastu driver 4 i w porownaniu do wozka z ROANa ( akurat taki przy nim stał wiec mogłam porównac) jest bardzo sztywny, albo juz mi sie wydawało. Z dnia na dzien mam coraz wiekszy metlik w glowie. Po poludniu pojade jeszcze raz z mezem do sklepu i zobaczymy, moze sie na ktorys zdecydujemy :-)

reklama
dziewczyny byłam dzisiaj w sklepie dziecięcym i zakochałam się w wózeczku :-):-) musi być moj !! to cudo techniki to według mnie deltim x-lander xa. Wczesniej nie bralam go pod uwage ale jak go dzisiaj podotykałam to normalnie szok. Super sie prowadzi, mimo rzekomo sporej wagi rzeczywistej w ogole nie czuc ciezaru no i ma swietna gondole i spacerowke. Nie musze wybierac pomiedzy zajefajna spacerowka kosztem gondoli i dwrotnie bo ten model wedlug mnie ma to wszystko ok. Kolor przesliczny blekitny:-) Tylko cena juz gorsza bo razem z fotelikiem okolo 1800 zloty ale trudno, jakos to chyba przebolejemy, moze dziadkowie pomoga :-):-):-) a kruszynka i mamusia beda mialy wygodnie przynajmniej :-):-):-)

Do góry