reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

mmmmmmmmmm..... póki co jesteśmy na etapie cały czas implastu dr. 4xl, ale zaraz zerknę na sawex. dzięki

reklama
a ile sawex waży? ja jakoś nie mogę się dopatrzeć. mi bardzo zależy na lekkim wózeczku... :-)

Pycia - ja też gdzieś wcześniej pisałam o wózku Sawex Magical 4x bo mi osobiście się on bardzo podoba :-):-):-) ma skrętne koła (albo oś - nie pamiętam) i w ogole z wygladu jest ok :-):-) tylko, że nie widziałam go na żywo jeszcze i nie wiem czy opisy w internecie są bliskie prawdy o tym wózeczku:eek: cena jest także fajna i tu właśnie wygrywa on z implastem driverem, który wraz z fotelikiem wychodzi jednak kilka stówek drożej:-(

Co do wagi, to nie ma się co za dużo nią sugerować. Wiele zależy od tego jak wózek jest wyważony. Przekonałam się o tym na własnej skórze gdy porównywałam dwa modele i jeden wydawał mi się dużo cięższy niż drugi, a okazało się odwrotnie (wózki były jednej firmy) :-D

Jolu
jak się jedzie wózkiem to pewnie się sprawdza. Zresztą bardzo słuszne i ważne spostrzeżenie - sama muszę zacząć zwracać na to uwagę.
Jednak jak zasuwasz po schodach to już nominalna wartość w kg jest znaczącym czynnikiem wyboru.

Ja od razu napiszę że nie przykłądam do wagi zbytniego znaczenia bo zakładam że nigdzie go podnosić nie będę.

Efilo masz rację, ja mieszkam w domku jednorodzinnym i do drzwi mam 3 schodki więc nie zwracam uwagi na to jak się podnosi, tylko jak będzie wię prowadził i interesuje mnie kwestia podjeżdżania na krawężnik, bo powiem wam szczerze, że niektóre wózki były tak ciężkie, że nawet z tym miałam problem :tak:

To jest odnosnie wozka magical 4 SAWEX
Waga i wymiary:
- stelaż: 9kg
- kółka: 2kg
- wkład spacerowy: 4kg
wymiary: siedzisko 32x32cm (szer.x dł.), oparcie 32x42cm (szer.x dł)
- wkład głęboki: 6kg
wymiary: 80x35x21cm (dł.x szer.x wys.)

WÓZEK SAWEX MAGICAL 4X
· regulowana wysokość rączki
· skrętna oś przednia umożliwiająca skręcanie wózkiem
bez potrzeby podnoszenia przedniej części wózka
· system amortyzacji - SW daje miękkość i elastyczność wózkowi
· pięciopunktowe szelki bezpieczeństwa
· regulowany podnóżek i oparcie spacerówki
· siateczka wentylacyjna w budce
· duży kosz na zakupy
· uniwersalne przykrycie na spacerówkę i gondolę
· łatwy system montażu gondoli i spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy
· łatwy system składania wózka
· dodatkowe uchwyty do przenoszenia gondoli
· możliwość montażu fotelika Maxi - Cosi lub Roan
· koła pompowane metalowe

W zestawie: gondola, spacerówka, folia przeciwdeszczowa i moskitiera
W opcji: adapter do mocowania fotelika samochodowego + fotelik samochodowy ROAN 0-13KG

Waga i wymiary:
- stelaż: 9kg
- kółka: 2kg
- wkład spacerowy: 4kg
wymiary: siedzisko 32x32cm (szer.x dł.), oparcie 32x42cm (szer.x dł)
- wkład głęboki: 6kg
wymiary: 80x35x21cm (dł.x szer.x wys.)

Mysle i mysle nad wozkiem i chyba bede musiala sie zdecydowac na cos takiego:
ptru13000221dtqw4.jpg

co sadzicie?

reklama
wiesz kwestia gustu mi wpadł w oko ten z sawexu. Nie jestem pewna ale wczesniej ktoras pisala ze cos jest nie tak jak ma podwojne kola, musisz poszperac :-):-)

Do góry