KulkaPrzytulka nieśmiało zapytam, jak malutki jest Adaś? Nasz maluszek tez jest malutki, zwolnił dokładnie w tym samym momencie, co moja Lencia 3 lata temu:-( na szczęście nie ma innych dolegliwości z tamtego czasu: czyli szyjka się nie skraca, ciśnienie w normie, białka w moczu nie ma, przepływy są w porządku i iloSC wod plodowych w normie (nic sie nie saczy). Dostałam jednak leki takie jak Acard i Medargin, aby przepływy były jeszcze lepsze. W piątek tydzień temu jak mi gin powiedziała, że mały jest mniejszy o tydzien, mimo że 2 tyg wcześniej był idealnie wpasowany w tydzień ciąży, to zabrzmiało dla mnie jak wyrok i przez 2 dni ryczalam... mimo że lekarka powiedziała, że gdybym była normalna pacjentka bez przebojów w przeszłości, absolutnie by mi nic nie powiedziała, bo poza tym dziecko rozwija się dobrze i nie może stwierdzić hipotrofii bo jest jak najbardziej proporcjonalne. Poleciałam we wtorek do innego gina, aby mi potwierdził to, co powiedziała moja lekarka i powiedział, że 4kg kolos nam nie grozi, po prostu synek będzie drobniejszy i jeżeli odnoszę, będzie ważył jakieś 3100g max. Dopytał o wagi urodzeniowe moja i męża - 2400 i 2600 wiec tym bardziej stwierdził, że synek może mieć w genach niższa wagę urodzeniowa. Także jeżeli chodzi o aktualna wagę, w 30 tc ważył 1300g, a w 32 tc 1500g (u obu lekarzy). Także malutki...