reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
No to teraz się trzymajcie!

wczoraj byłam na badaniu (33tc + 0) i nasza "kruszynka" waży 2460 g +/-350 g. I żeby nie było, że po rodzicach taka duża, przed ciążą na 170 cm wzrostu ważyłam jakieś 53 kg, mąż niewiele większy - 178 cm, nie wiem jak z wagą, ale też jest szczupły. :eek:
Ogólnie wymiary wskazują na 35tc+4 (uśredniając). Mamy się nie martwić, bo to jest normalne, poza tym USG może nieznacznie się mylić.. ale cholera jasna, czy jak dotrwam do 40 tc to urodzę dziecko o masie ponad 4 kg? :szok: przypominam, że spodziewamy się córki, nie synka:eek:

Hihi no to ladny kawalek babki bedzie. Ale mi tez wyszlo na wczesniejszym usg ze za duzy o 2-3tyg. Spokojnie.. ale moze urodzisz w 38tc np :D

Mimo, że chciałam rodzić w terminie od samego początku, tak teraz liczę po cichu, że szybciej się to rozwiąże :-D może nie dzisiaj czy za tydzień, ale w bezpiecznym okresie.
W dodatku mam taki mały brzuch, że nawet mój lekarz się zastanawiał GDZIE ona się mieści i jak bardzo sprasowane są moje narządy:-D

Oddam Ci trochę tłuszczyku Marysi jak chcesz:-D
a tak całkiem serio, ona tak przywaliła z masą od 29 tc, wtedy USG wskazywało 1,6 kg +/-200g a wcześniej to była w dolnych normach. Z cukrzycą też nie mam problemów, więc może po prostu nasze dzieciaczki w pewnym momencie zaczynają obrastać tłuszczykiem;-) Zobaczysz, że za tydzień wskaże Ci większą wagę niż zakładasz :)

OlaSzy, no zobaczymy:) Ale w 29 tyg Adaś ważył ok 1160 g;) więc sporo mniej. A moje pierwsze dziecko urodziło się z wagą 2700 :) więc ja tak chyba mam. Oby bardzo nie odstawal i był zdrowy, a że ubranka będą wisieć- no trudno;)

reklama
Do góry