reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
No to teraz się trzymajcie!

wczoraj byłam na badaniu (33tc + 0) i nasza "kruszynka" waży 2460 g +/-350 g. I żeby nie było, że po rodzicach taka duża, przed ciążą na 170 cm wzrostu ważyłam jakieś 53 kg, mąż niewiele większy - 178 cm, nie wiem jak z wagą, ale też jest szczupły. :eek:
Ogólnie wymiary wskazują na 35tc+4 (uśredniając). Mamy się nie martwić, bo to jest normalne, poza tym USG może nieznacznie się mylić.. ale cholera jasna, czy jak dotrwam do 40 tc to urodzę dziecko o masie ponad 4 kg? :szok: przypominam, że spodziewamy się córki, nie synka:eek:

Hihi no to ladny kawalek babki bedzie. Ale mi tez wyszlo na wczesniejszym usg ze za duzy o 2-3tyg. Spokojnie.. ale moze urodzisz w 38tc np :D

Mimo, że chciałam rodzić w terminie od samego początku, tak teraz liczę po cichu, że szybciej się to rozwiąże :-D może nie dzisiaj czy za tydzień, ale w bezpiecznym okresie.
W dodatku mam taki mały brzuch, że nawet mój lekarz się zastanawiał GDZIE ona się mieści i jak bardzo sprasowane są moje narządy:-D

Oddam Ci trochę tłuszczyku Marysi jak chcesz:-D
a tak całkiem serio, ona tak przywaliła z masą od 29 tc, wtedy USG wskazywało 1,6 kg +/-200g a wcześniej to była w dolnych normach. Z cukrzycą też nie mam problemów, więc może po prostu nasze dzieciaczki w pewnym momencie zaczynają obrastać tłuszczykiem;-) Zobaczysz, że za tydzień wskaże Ci większą wagę niż zakładasz :)

OlaSzy, no zobaczymy:) Ale w 29 tyg Adaś ważył ok 1160 g;) więc sporo mniej. A moje pierwsze dziecko urodziło się z wagą 2700 :) więc ja tak chyba mam. Oby bardzo nie odstawal i był zdrowy, a że ubranka będą wisieć- no trudno;)

reklama
Do góry