reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Hej dziewczynki, ja byłam na wizycie w poprzednią środę, z OM 29 t 3 d, z USG tydzień więcej - doktor potwierdził 100% chłopaka, czyli malutki Adaś będzie. Jeśli chodzi o wagę to około 1466 gram :) z tym, że młody ciągle położony miednicowo... Lekarz twierdzi, że jeszcze nie przesądza cesarki, bo jeszcze ma szansę się obrócić. :) Aaa i śmiał się lekarz, że nasze dziecko modelem nie zostanie i do zdjęć pozować nie będzie bo tylko na początku pokazał się z buziaczka i to zasłaniał się ręką, a potem już całkiem się odwrócił i tyle go widzieliśmy...

reklama
Agak gratuluje udanej wizyty !:-)

Ja tez juz po wizycie szpitalnej zalapalam sie na testowanie nowego sprzetu do USG ....wiec w ramach prezentu :-D( przelaczyli na chwilke na 3d i 4d) bo normalnie tego nie robia ;-);-) Mam jedno zdjecie..dosc niewyrazne bo dopiero babka sie uczyla ale dobre i to . Boze moja klucha ma zamiast noska kartofel :-D IMG_20151020_181239.jpg i wage Pudziana 1800g !!! :szok: Kawal baby bedzie :-D Ogolnie wyprzedza swoj wiek o 2 tyg takze lekarka wstepnie podjela decyzje ze 7 grudnia beda wywolywac .

Załączniki

• IMG_20151020_181239.jpg
    IMG_20151020_181239.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 95
hehe 7 grudnia to też mój termin :-) Bardzo ładna data i fajnie by było, jakby się moja Mała w ten dzień wstrzeliła :-) Jutro na 13.20 zapisałam się na usg 3d, bo kurczę po tych niespodziankach to się wolę upewnić, czy to na pewno jest Blanka, a nie Wiktor :-) Już się nie mogę doczekać ;-)

no to super macie dziewczyny szkoda ze w jednym szpitalu nie rodzicie bo zabawnie by bylo:-D:-D ja z om mam na 8.12 a z usg na 12.12 ale cc bedzie 2tyg wczesniej wiec mysle ze kolo 1.12 :-)

No i jest dziewczynka, super! Nie trzeba będzie wyprawki zmieniać :-)
A tak ogólnie to całym tym usg jestem zawiedziona. Tego lekarza poleciła mi na takie badanie koleżanka. Ona za te same pieniądze dostała zdjęcia i płytę z filmem a ja tylko zdjęcia. W dodatku nie miałam swojego ekranu, także mało co dzieciątko widziałam, za to mąż zachwycony! Matko, te jego podekscytowane miny i suszenie zębów :-D
Całe badanie trwało bardzo długo, wszystko pomierzone, posprawdzane, wytłumaczone, na to nie mogę narzekać. Lekarz kazał mi pić więcej wody (jeszcze więcej????!!!), bo mam wody płodowe w dolnej granicy normy. Mała nadal ułożona miednicowo, ale wszystko z nią w porządku no i ładnie przybrała waży już 2160 gram czyli w równe 2 tygodnie przypakowała 560 gram :szok: Martwię się, tylko tym, że pępowina jej pływa wokół szyjki i boję się, żeby się nie zacieśniła :-( No i lekarz zdziwił się, że jako słodka mama nie mam teraz wizyt co dwa tygodnie tylko nadal co miesiąc, a normalnie chodzę na fundusz, także cieszę się, że sobie tę wizytę zafundowałam i jestem spokojniejsza :-)

reklama
Sliwka super wiesci:-) miejmy nadzieje ze pepowina sie przesunie gdzies indziej. Chociaz ja przy porodzie mialam zawinieta 2 razy wokol szyi i zyje i mam sie dobrze :-) wiec bedzie dobrze:-)

Do góry