reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

100 % Blanka :)
Sobotnie USG

Przewidywany termin porodu wg USG 21/11/2015 / wg OM 01/12/2015 :-D

Już któryś raz oglądam nagranie z USG 10 minutowe i nie mogę się nadziwić jak to dziecko tak ''samo'' siedzi tam w tym brzuchu i ''się tworzy'' ;-) Budowa płodu, położenie, płyn owodniowy, serduszko, tętnice wszystko posprawdzane i w porządku :-) młoda waży około 1,8 kg, więc już jest nieźle :laugh2:

Załączniki

• Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    44 KB · Wyświetleń: 115
  • Bez tytułu1.png
    Bez tytułu1.png
    39,8 KB · Wyświetleń: 120
reklama
Jestem przerażona dzisiejszym badaniem:sorry:

29+0 tc, a moja "kruszynka" to istny HULK. Waga - 1600 g:szok: termin z USG "nieco" się przesunął. Wskazuje na 30.11, a z OM - 14.12
Czy to normalne, że aż tyle waży? Nie za dużo?:zawstydzona/y:

Kreatorka - gratulacje - zdjęcia masz piękne - ale pamiątka :tak: do albumu jak znalazł!

OlaSzy
- a z innych pomiarów jaki wiek wychodzi? Wiesz, Ty jesteś po in vitro a wskazujesz na OM? Mi lekarz powiedział "zapominamy o miesiączce od teraz" :-D To był początek protokołu.

Normalnie bym Ci powiedziała, że zapłodnienie mogło nastąpić w odstępie 2 tygodni od przewidywanego z OM, ale Ty znasz dokładnie termin zapłodnienia - widzę, ze transfer miałaś 30 marca i to blastki... hmm... a co Ci lekarz powiedział? Twoja mała nadrobiła 2 tygodnie - z tego wynika... Jeżeli wszystko inne w badaniu jest ok, to ja bym się nie martwiła - a glukozę już miałaś badaną?

OlaSzy, tak jak Szkrabek, chciałam spytać o glukoze, czy wyniki masz w normie. Bo przy cukrzycowej przypadlosci dzieciaki są większe. A jeżeli jest ok i wszystkie inne pomiary tez w normie, to jest to najwazniejsze:-D niech się zdrowo chowa ;-)

Kreatorka jaki pyszczus sliczny:-):-) super ze wszystko w normie. Czyli co, mamuśka listopadowa będziesz?

Ostatnia edycja:
Tak, glukozę miałam sprawdzaną - wynik idealny. Może za dużo tych steków?:zawstydzona/y::-D

I wiem, wiem, żeby nie kierować się terminem OM, ale do tej pory różnica wynosiła raptem kilka dni (do 5), a teraz 2 tygodnie, 2 tygodnie wcześniej. FUCK ME! Ja już jestem tak osikana wizją porodu, dziecka w domu, boję się, stresuję i panikuję:-D

Hej dziewczyny :) ja bym się tak bardzo nie stresowała, koleżanka też była przerażona wizją dziecka giganta przy jej drobnych gabarytach to byłby wielki wyczyn, żeby takie urodzić, a okazało się, że granica błędu wyniosła prawie 0,5 kg :)

Jestem dziś po ostatnim USG. Zaczęłam 33 tc.
Waga córci wg. USG to 2000g - 2100g, a obwód główki 33 cm :szok:
Duża mi się wydaje (zarówno waga jak i obwód główki), ale lekarz mówił ze wszystko w normie. Ułożenie główkowe :) Także super, cieszę się.

A jak tam u Was ?

reklama
Do góry