reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

No to ja nie mam wykresu i tej samej miarki. To co teraz? Jak sprawdza przyrost masy płodu? Jak u Amandly wyszlo 'przypadkiem' to co w takiej sytuacji tutaj?
Mnie wtedy po przylocie w szpitalu zmierzyla, pomacala brzuch i powiedziala, ze "dziecko rosnie prawidlowo".

Manta a w UK mozna w I trym clotrimanozolum w globulkach :-) :-) Można dostac w łeb prawda? ;)

reklama
Mnie też tylko ważą i mierzą brzuch i na tej podstawie określają, czy dziecko prawidłowo rośnie. Wiadomo, że tak nie da się określić wagi dziecka, ale w sumie na co komu waga? To ewentualnie przy samym porodzie może być potrzebne (a tu i usg się myli). Ważne jest to, że dziecko przybiera.

No nie wiem no nie wiem czy Ajako bedzie nastepna
no nie wiem.. czy tak ważna szyjka a reszta to Pikuś
Kasiurka obstawiam ...jak sie cholestaza potwierdzi..a jak bardzo swedzi ..

no ale i ona ze 4 tyg musi wytrzymac jeszcze... takze kciuki oby sie nie potwierdziło
na raqzie bardzo nie swedzi badania w przyszly czwartek-piatek wyniki,pon gin

kadza trzymam kciuki :)
i ja tez trzymam ;]

Ja mogę się wkręcic z Wami na "pudło" ale wystarczy mi zaszczytne 3 miejsce :-D:-D:-D:-D druga rodzić nie chcę ;-);-) mojej Sis się dziś sniło, że urodziłam (aktualnie nie ma jej w kraju) - dzwoniła o 8 rano czy wszystko ok :-D:-D:-D i kazała czekać do końca miesiąca - ona ma być "na zmianę" z moim M przy porodzie :-D:-D:-D

_linka mi sie tez silo przed urodzeniem ze urodzilam pokopany sen i niebralam go pod uwage do czasu sesarki :( ale naszczescie tak jak i we snie wsyztsko sie dobrze skonczylo :) nogi zwiazac i sie nieruszac :)

Wiec wczoraj mialam wizyte u Gp poszlam po zwolnienie wyszlo mi wysokie cisnienie ,po dwoch H mialam wizyte z polozna mala jest glowa do dolu ale cisnienie nadal nie spadalo chyba z 40min sprawdzaly mi 2 aparatami i podjeli decycje ze mam jechac do szpitala.Tam sprawdzali mi z godzine bylo bez zmian , podlaczyli po ktg i pobrali mase krwi.Wieczorem przyszedl doktor i powiedzial ze krew, ktg sa dobre i cisnieni zaczelo opadac wiec nie dali lekow tylko zostawili mnie na obserwacji w nocy bez zmian i rano tez, wiec padla decyzja ze moge jechac do domku, lecz mam byc pod stala katrola tzn 2 raz w tyg wizyta w szpitalu i co tydzien polozna

reklama
a ja dzisiaj sobie zafundowałam dodatkową wizytę, jakoś tak denerwowałam się jutrzejszą podróżą (500 km przed nami) na wesele. Więc poszłam sprawdzić jak się miewa moja szyjka i w ogóle. Pani doktor powiedziała, że jest super i że daje mi gwarancje, że nie urodzę :-)

Ewstra trzymam kciuki za ciśnienie, a mierzysz sobie w domu? mi każą 4 razy dziennie

Do góry