reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

No to ja nie mam wykresu i tej samej miarki. To co teraz? Jak sprawdza przyrost masy płodu? Jak u Amandly wyszlo 'przypadkiem' to co w takiej sytuacji tutaj?
Mnie wtedy po przylocie w szpitalu zmierzyla, pomacala brzuch i powiedziala, ze "dziecko rosnie prawidlowo".

Manta a w UK mozna w I trym clotrimanozolum w globulkach :-) :-) Można dostac w łeb prawda? ;)

reklama
Mnie też tylko ważą i mierzą brzuch i na tej podstawie określają, czy dziecko prawidłowo rośnie. Wiadomo, że tak nie da się określić wagi dziecka, ale w sumie na co komu waga? To ewentualnie przy samym porodzie może być potrzebne (a tu i usg się myli). Ważne jest to, że dziecko przybiera.

No nie wiem no nie wiem czy Ajako bedzie nastepna
no nie wiem.. czy tak ważna szyjka a reszta to Pikuś
Kasiurka obstawiam ...jak sie cholestaza potwierdzi..a jak bardzo swedzi ..

no ale i ona ze 4 tyg musi wytrzymac jeszcze... takze kciuki oby sie nie potwierdziło
na raqzie bardzo nie swedzi badania w przyszly czwartek-piatek wyniki,pon gin

kadza trzymam kciuki :)
i ja tez trzymam ;]

Ja mogę się wkręcic z Wami na "pudło" ale wystarczy mi zaszczytne 3 miejsce :-D:-D:-D:-D druga rodzić nie chcę ;-);-) mojej Sis się dziś sniło, że urodziłam (aktualnie nie ma jej w kraju) - dzwoniła o 8 rano czy wszystko ok :-D:-D:-D i kazała czekać do końca miesiąca - ona ma być "na zmianę" z moim M przy porodzie :-D:-D:-D

_linka mi sie tez silo przed urodzeniem ze urodzilam pokopany sen i niebralam go pod uwage do czasu sesarki :( ale naszczescie tak jak i we snie wsyztsko sie dobrze skonczylo :) nogi zwiazac i sie nieruszac :)

Wiec wczoraj mialam wizyte u Gp poszlam po zwolnienie wyszlo mi wysokie cisnienie ,po dwoch H mialam wizyte z polozna mala jest glowa do dolu ale cisnienie nadal nie spadalo chyba z 40min sprawdzaly mi 2 aparatami i podjeli decycje ze mam jechac do szpitala.Tam sprawdzali mi z godzine bylo bez zmian , podlaczyli po ktg i pobrali mase krwi.Wieczorem przyszedl doktor i powiedzial ze krew, ktg sa dobre i cisnieni zaczelo opadac wiec nie dali lekow tylko zostawili mnie na obserwacji w nocy bez zmian i rano tez, wiec padla decyzja ze moge jechac do domku, lecz mam byc pod stala katrola tzn 2 raz w tyg wizyta w szpitalu i co tydzien polozna

reklama
a ja dzisiaj sobie zafundowałam dodatkową wizytę, jakoś tak denerwowałam się jutrzejszą podróżą (500 km przed nami) na wesele. Więc poszłam sprawdzić jak się miewa moja szyjka i w ogóle. Pani doktor powiedziała, że jest super i że daje mi gwarancje, że nie urodzę :-)

Ewstra trzymam kciuki za ciśnienie, a mierzysz sobie w domu? mi każą 4 razy dziennie

Do góry