reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

ajako nieźle!
no to wygląda na to, że na serio zaczniemy rodzić niedługo
moje cc zaplanowane na 39 t c, czyli prawdopodobnie będzie 7 marca, bo to środa - dzień planowanych zabiegów w naszym szpitalu

reklama
ajako no prosze, piękna data. będzie rybka.
fakt to juz szybciutko teraz będzie. ehhh jak ten czas leci, a dopiero co były dwie kreski na teście i kropka na pierwszym USG.

dziewczyny odebralam recepte na cremik nacipny :) przzepisala mi CANESTEN ale na bazie clotrimazolum :szok: gdzies czytalam ze nie wolno go uzywac w ciazy, ale lekarz chyba wie , w ulotce bylo napisale ze bezwzglednie konsyltowac sie z lekarzem i stosowac wedlog jego zalecen w przypadku ciazy. mam nadzieje ze pomoze , ale w sumie juz mi i tak lepiej :)

agusia chwile wczesniej pisałam o moim doswiadczeniu z clotrimanozolum w UK.
Co do kreu stosowac mozna w ciazy spokojnie.
I tak szczerze mowiac...tak myslalam, ze ten caly zachod u ciebie to itak bedzie o krem z clotri ;)

No nie wiem no nie wiem czy Ajako bedzie nastepna
no nie wiem.. czy tak ważna szyjka a reszta to Pikuś
Kasiurka obstawiam ...jak sie cholestaza potwierdzi..a jak bardzo swedzi ..

no ale i ona ze 4 tyg musi wytrzymac jeszcze... takze kciuki oby sie nie potwierdziło

Kindzia no to niezłą masz hodowlę... pewnie antybiotyki teraz dostaniesz i po porodzie Ty i maluch znowu coś - ale pomysl co by było, jakbys badań nie zrobiła...

Angel niezłe te położne w Anglii - po macaniu brzucha określaja masę płodu... rozumiem położenie, no ewentualnie czy dziecko duże czy drobniejsze, ale masę :szok:

Ajako oj to chyba jestes jedna z tych, co sie nie będą stresowac czy to już czy jeszcze nie ;-)to chyba przede wszystkim plusy planowanej cesarki - można wszystko przygotowac na czas :tak:

clotrimazolum w kremie można stosowac od 2 trym (w I trymestrze ani krem ani globulki), tak więc spokojnie - a teraz pod koniec ciązy trzeba podleczyc wszystkie infekcje i maluszkowi już niewiele może zaszkodzić :tak:

Angel niezłe te położne w Anglii - po macaniu brzucha określaja masę płodu... rozumiem położenie, no ewentualnie czy dziecko duże czy drobniejsze, ale masę :szok:

po macaniu określają położenie płodu, a wagę odczytują z wykresu który zastał zrobiony na badaniu połówkowym, uwzględniając wymiary malucha i wagę matki... teraz przy każdej wizycie mierzą brzuch tą samą taśmą mierniczą jest doczepiona do karty, i odczytują z wykresu czy waga dziecka nie odbiega od średniej przeznaczonej dla pacjentki

hmm ciekawe na ile to jest skuteczne tzn. na ile pokrywa się z waga dziecka po urodzeniu. USG tez się przeciez myli.

reklama
Do góry