reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

ajako nieźle!
no to wygląda na to, że na serio zaczniemy rodzić niedługo
moje cc zaplanowane na 39 t c, czyli prawdopodobnie będzie 7 marca, bo to środa - dzień planowanych zabiegów w naszym szpitalu

reklama
ajako no prosze, piękna data. będzie rybka.
fakt to juz szybciutko teraz będzie. ehhh jak ten czas leci, a dopiero co były dwie kreski na teście i kropka na pierwszym USG.

dziewczyny odebralam recepte na cremik nacipny :) przzepisala mi CANESTEN ale na bazie clotrimazolum :szok: gdzies czytalam ze nie wolno go uzywac w ciazy, ale lekarz chyba wie , w ulotce bylo napisale ze bezwzglednie konsyltowac sie z lekarzem i stosowac wedlog jego zalecen w przypadku ciazy. mam nadzieje ze pomoze , ale w sumie juz mi i tak lepiej :)

agusia chwile wczesniej pisałam o moim doswiadczeniu z clotrimanozolum w UK.
Co do kreu stosowac mozna w ciazy spokojnie.
I tak szczerze mowiac...tak myslalam, ze ten caly zachod u ciebie to itak bedzie o krem z clotri ;)

No nie wiem no nie wiem czy Ajako bedzie nastepna
no nie wiem.. czy tak ważna szyjka a reszta to Pikuś
Kasiurka obstawiam ...jak sie cholestaza potwierdzi..a jak bardzo swedzi ..

no ale i ona ze 4 tyg musi wytrzymac jeszcze... takze kciuki oby sie nie potwierdziło

Kindzia no to niezłą masz hodowlę... pewnie antybiotyki teraz dostaniesz i po porodzie Ty i maluch znowu coś - ale pomysl co by było, jakbys badań nie zrobiła...

Angel niezłe te położne w Anglii - po macaniu brzucha określaja masę płodu... rozumiem położenie, no ewentualnie czy dziecko duże czy drobniejsze, ale masę :szok:

Ajako oj to chyba jestes jedna z tych, co sie nie będą stresowac czy to już czy jeszcze nie ;-)to chyba przede wszystkim plusy planowanej cesarki - można wszystko przygotowac na czas :tak:

clotrimazolum w kremie można stosowac od 2 trym (w I trymestrze ani krem ani globulki), tak więc spokojnie - a teraz pod koniec ciązy trzeba podleczyc wszystkie infekcje i maluszkowi już niewiele może zaszkodzić :tak:

Angel niezłe te położne w Anglii - po macaniu brzucha określaja masę płodu... rozumiem położenie, no ewentualnie czy dziecko duże czy drobniejsze, ale masę :szok:

po macaniu określają położenie płodu, a wagę odczytują z wykresu który zastał zrobiony na badaniu połówkowym, uwzględniając wymiary malucha i wagę matki... teraz przy każdej wizycie mierzą brzuch tą samą taśmą mierniczą jest doczepiona do karty, i odczytują z wykresu czy waga dziecka nie odbiega od średniej przeznaczonej dla pacjentki

hmm ciekawe na ile to jest skuteczne tzn. na ile pokrywa się z waga dziecka po urodzeniu. USG tez się przeciez myli.

reklama
Do góry