reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Kamila nie warto ;-)

No a ja jednak sobie poczekam na to połówkowe..
Juz sama nie wiem jak tę ciąże liczyc bo tutaj sie okazuje, ze liczy sie ukonczone tygodnie :-(
W kazdym badz razie jutro zaczynam 18 tydzien..w sensie 17 t i 0 dni czyli mam skonczony 17 i dopiero polowkowe tutaj w okolicy polowy listopada :-( No coz jedyne dobre, ze moze mąż moj bedzie juz w tym czasie i sie zalapie..

Jutro jade oddac mocz i krew.

reklama
angel oni sobie licza ciaze roznie umnie niby jest 20 tc ciazy (ostatni okres) a w ksiazeczce mam wpisywane jako 18 tydzien czyli tydzien zaplodnienia teoretycznie i juz teraz sama niewiem czy sie lekarzowi cos pimylilo czy ja jakas nierozumna jestem ;)

U mnie ciąże lekarka liczy identycznie jak mam na suwaczku. Byłam u niej w środę ( równo 17 tydzień) i tak mam wpisane w książeczce
Liczy od pierwszego USG ciąże

U mnie liczy od ostatniej miesiączki (OM) jeśli jest w stanie to stwierdzić. Poprzednio byłam po poronieniu, wtedy liczyła od USG z 7 tyg.

a to moze mojej sie cos pomylilo bo gdyby miala lizyc z usg to ja bym miala juz 22 tydzien z ostatniego okresu to by bylo 20,4 dzien tak jak w sowaczku a od zaplodnienia to ja juz niewiem bo niewiem kiedy bylo dokladnie bo unas wpadka i to zeby bylo tego malo bez wytrysku bezposredniego,wyobrazcie sobie moj szok i szok meza no ale co sie dizwic jak na farta sie uciekalo ;)

Mini to trzymam kciuki za wizytę:)
Mini cyto, tokso i różyczka też jest darmowa dla kobiet w ciąży i lekarz powinien wystawić skierowanie, ale jak wiemy co lekarz to inaczej robi. Nie wiem co im zależy żaby wypisać to skierowanie, skoro i tak mamy zapewnione te badania
Kobieta w ciąży, czy też nie w ciąży ,ma darmowe wszystkie badania na które ma skierowanie ;-). W tym artykule co wkleiłaś , wymienione są tylko te obowiązkowe ( według ministra ??) a reszta to pewnie dobra wola lekarza lub jego oceny czy takie badanie winno się przeprowadzić czy też nie . I pewnie stąd te różnice :dry:
U mnie lekarz też liczy tak jak na moim suwaczku czyli jak dziś mam 17tydz 6dzień to wpisuje mi 17/18 tydzień . Angel Może Twoja ginka zaznacza skończone tygodnie ??

u mnie liczy wg om czyli teraz pełny 19 tc, bo 20tc zaczynam jutro; wychodzi dokładnie tak jak w suwaczku (z resztą zgodnie z usg z 6 tc, 9 tc i 12tc)

powiedzcie mi jeszcze czy to obciążenie glukozą (cz jak to się nazywa) ma każda kobieta w ciąży, czy tylko jak badania wykażą, że trzeba?

Ostatnia edycja:
No liczy liczy wlasnie skonczone i tak sie zastanawiam czy tak jest czy indywidualnie licza :confused:
Mozna w łeb dostac Jutro zaczynam 18 ale bede w 17 a z wieku ciazy 19 :baffled: tudziez 18 hehehe

reklama
Do góry