reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
ale te suwaczki też jakoś dziwnie pokazują, ja np teraz zaczęłam 18 tydzień i tak mi się zgadza cały czas u lekarza od samego początku ciąży a tu wyskakuje 16 tydz :confused:

bo jak na suwaczku masz 16 ty dz i 1 dzien to zaczynasz 17 tydzien a gy masz 17 tyd i 1 dzien to juz 18 tydzien a suwaczki zawsze pokazuja skonczone tygodnie ;-) a nie zaczete ;-)

Pereladnia obciążenie robi każda ciężarna :tak:

Angel ja nie rozumiem tego co napisałaś o tygodniach :szok: trochę to zagmatwane , może suwaczek Ci wyjaśni :tak:

Renia według suwaczka jutro kończysz 17 tydzień i zaczynasz 18nasty .

no dobra 2 dni mi różnicy nie robią ;) już jest to zrozumiałe dla mnie, nie zwracałam uwagi na te dni tutaj za bardzo tylko rzucała mi się w oczy różnica 2 tyg :-D

reklama
u mnie lekarz wpisuje kolejny tydzień, czyli jak mam 19 tc i 1 dz to wpisuje mi 20 :tak:

co do badań refundowanych - ponoć w ostatnich miesiącach sporo się pozmieniało - mój gin ma taka liste jakie badania w jakich tygodniach nalezy zrobic i aż gęsto jest tam napisów :sorry2: jedyne co wiem, to że pod koniec ciązy jakies wymazy z pochwy i odbytu pobiera i trzeba tego samego dnia zawieźc do labolatorium bakteriologicznego i za to będe płącić, a reszta za free :tak:

Do góry