reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Kamila nie warto ;-)

No a ja jednak sobie poczekam na to połówkowe..
Juz sama nie wiem jak tę ciąże liczyc bo tutaj sie okazuje, ze liczy sie ukonczone tygodnie :-(
W kazdym badz razie jutro zaczynam 18 tydzien..w sensie 17 t i 0 dni czyli mam skonczony 17 i dopiero polowkowe tutaj w okolicy polowy listopada :-( No coz jedyne dobre, ze moze mąż moj bedzie juz w tym czasie i sie zalapie..

Jutro jade oddac mocz i krew.

reklama
angel oni sobie licza ciaze roznie umnie niby jest 20 tc ciazy (ostatni okres) a w ksiazeczce mam wpisywane jako 18 tydzien czyli tydzien zaplodnienia teoretycznie i juz teraz sama niewiem czy sie lekarzowi cos pimylilo czy ja jakas nierozumna jestem ;)

U mnie ciąże lekarka liczy identycznie jak mam na suwaczku. Byłam u niej w środę ( równo 17 tydzień) i tak mam wpisane w książeczce
Liczy od pierwszego USG ciąże

U mnie liczy od ostatniej miesiączki (OM) jeśli jest w stanie to stwierdzić. Poprzednio byłam po poronieniu, wtedy liczyła od USG z 7 tyg.

a to moze mojej sie cos pomylilo bo gdyby miala lizyc z usg to ja bym miala juz 22 tydzien z ostatniego okresu to by bylo 20,4 dzien tak jak w sowaczku a od zaplodnienia to ja juz niewiem bo niewiem kiedy bylo dokladnie bo unas wpadka i to zeby bylo tego malo bez wytrysku bezposredniego,wyobrazcie sobie moj szok i szok meza no ale co sie dizwic jak na farta sie uciekalo ;)

Mini to trzymam kciuki za wizytę:)
Mini cyto, tokso i różyczka też jest darmowa dla kobiet w ciąży i lekarz powinien wystawić skierowanie, ale jak wiemy co lekarz to inaczej robi. Nie wiem co im zależy żaby wypisać to skierowanie, skoro i tak mamy zapewnione te badania
Kobieta w ciąży, czy też nie w ciąży ,ma darmowe wszystkie badania na które ma skierowanie ;-). W tym artykule co wkleiłaś , wymienione są tylko te obowiązkowe ( według ministra ??) a reszta to pewnie dobra wola lekarza lub jego oceny czy takie badanie winno się przeprowadzić czy też nie . I pewnie stąd te różnice :dry:
U mnie lekarz też liczy tak jak na moim suwaczku czyli jak dziś mam 17tydz 6dzień to wpisuje mi 17/18 tydzień . Angel Może Twoja ginka zaznacza skończone tygodnie ??

u mnie liczy wg om czyli teraz pełny 19 tc, bo 20tc zaczynam jutro; wychodzi dokładnie tak jak w suwaczku (z resztą zgodnie z usg z 6 tc, 9 tc i 12tc)

powiedzcie mi jeszcze czy to obciążenie glukozą (cz jak to się nazywa) ma każda kobieta w ciąży, czy tylko jak badania wykażą, że trzeba?

Ostatnia edycja:
No liczy liczy wlasnie skonczone i tak sie zastanawiam czy tak jest czy indywidualnie licza :confused:
Mozna w łeb dostac Jutro zaczynam 18 ale bede w 17 a z wieku ciazy 19 :baffled: tudziez 18 hehehe

reklama
Do góry