reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Dokładnie Mini
juz nie mowie o antybiotykach w wypadku chorob bo nie kazdy je uznaje dla maluszkow (niektore mamy nie dadza sa przeciwniczkami, mozna po prostu ich w uk nie "wybrac" z apteki )
ale własnie takie podstawowe chociaz
czy na odpazenie dupki
czy na mleczko (jak ze swoim sa problemy)
czy dla alergikow (ja "zostawiałamw aptece "za wziewne do tuby z "glasKni cos tam" po 150zł, jeden kosztował 85zł drugi 65zł , teraz pewnie jeszcze wiecej, a do roku czasu ciagle na tym jechał)
czy te "pomocnicze" dla mam specyfiki bez ktorych w pierszych dniach ciezko

reklama

Mini
trzymam kciuki
bedzie dobrze musi!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyli nie daja skierowań na paciorkowca w 36-38tc? (
z linku Atomowki czy cos przeoczyłam)

Ostatnia edycja:
Kindzia ja paciorkowca w poprzedniej ciąży robiłam prywatnie , nie wiem jak będzie teraz mam nadzieje że dostanę bez proszenia ...

ja mam skierowanie na glukoze i mocz i morfologie pelna i nic wiecej wstepnie ;-) wczesniej robilam duzo badan na poczatku Morfologia pełna - analizator - krew , Glukoza na czczo we krwi żylnej, Serologia kiły (VDRL), Toxoplazmoza - panel (IgG, IgM), P.ciała przeciw - CMV IgG, Hormon tyreotropowy - TSH, P.ciała przeciw - HCV, P.ciała przeciw - HIV 1 / HIV 2, Badanie przeglądowe alloprzeciwciał (anty-RH i inne), Mocz - badanie ogólne

chyba nic nie ominelam ;-)

Mini to trzymam kciuki za wizytę:)
Mini cyto, tokso i różyczka też jest darmowa dla kobiet w ciąży i lekarz powinien wystawić skierowanie, ale jak wiemy co lekarz to inaczej robi. Nie wiem co im zależy żaby wypisać to skierowanie, skoro i tak mamy zapewnione te badania

mini- trzymam kciuki

kindzia- widze, ze nie odpuszczasz nic a nic- powiedz mi po co mi te leki i dentysta skoro gdybym nie byla w pl u gina to bym stracila i to dziecko? ale jest i dobra wiadomosc to bybylo 3 wiec zaczeli by mnie badac ZADARMO - tylko czy naprawde bylabys gotowa zaplacic taka cene za te darmowe leki i darmowego dentyste?

reklama
Do góry