reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Dokładnie Mini
juz nie mowie o antybiotykach w wypadku chorob bo nie kazdy je uznaje dla maluszkow (niektore mamy nie dadza sa przeciwniczkami, mozna po prostu ich w uk nie "wybrac" z apteki )
ale własnie takie podstawowe chociaz
czy na odpazenie dupki
czy na mleczko (jak ze swoim sa problemy)
czy dla alergikow (ja "zostawiałamw aptece "za wziewne do tuby z "glasKni cos tam" po 150zł, jeden kosztował 85zł drugi 65zł , teraz pewnie jeszcze wiecej, a do roku czasu ciagle na tym jechał)
czy te "pomocnicze" dla mam specyfiki bez ktorych w pierszych dniach ciezko

reklama

Mini
trzymam kciuki
bedzie dobrze musi!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyli nie daja skierowań na paciorkowca w 36-38tc? (
z linku Atomowki czy cos przeoczyłam)

Ostatnia edycja:
Kindzia ja paciorkowca w poprzedniej ciąży robiłam prywatnie , nie wiem jak będzie teraz mam nadzieje że dostanę bez proszenia ...

ja mam skierowanie na glukoze i mocz i morfologie pelna i nic wiecej wstepnie ;-) wczesniej robilam duzo badan na poczatku Morfologia pełna - analizator - krew , Glukoza na czczo we krwi żylnej, Serologia kiły (VDRL), Toxoplazmoza - panel (IgG, IgM), P.ciała przeciw - CMV IgG, Hormon tyreotropowy - TSH, P.ciała przeciw - HCV, P.ciała przeciw - HIV 1 / HIV 2, Badanie przeglądowe alloprzeciwciał (anty-RH i inne), Mocz - badanie ogólne

chyba nic nie ominelam ;-)

Mini to trzymam kciuki za wizytę:)
Mini cyto, tokso i różyczka też jest darmowa dla kobiet w ciąży i lekarz powinien wystawić skierowanie, ale jak wiemy co lekarz to inaczej robi. Nie wiem co im zależy żaby wypisać to skierowanie, skoro i tak mamy zapewnione te badania

mini- trzymam kciuki

kindzia- widze, ze nie odpuszczasz nic a nic- powiedz mi po co mi te leki i dentysta skoro gdybym nie byla w pl u gina to bym stracila i to dziecko? ale jest i dobra wiadomosc to bybylo 3 wiec zaczeli by mnie badac ZADARMO - tylko czy naprawde bylabys gotowa zaplacic taka cene za te darmowe leki i darmowego dentyste?

reklama
Do góry