reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Piekne zdjęcia dziewczyny! Ciesze sie, że takie pozytywne wieści z wizyt - a mówilam nie steresowac się :-p

mój M niestety nie byl jeszcze ze mną - w pierwszej ciąży byl ze mna na każdej wizycie. Teraz niestety wizyty mam przed poludniem, a M ma taka prace, że nie może się zwalniać... ale w okolicahc połówkowego USg mam zamiar podjechać do lekarza do prywatnego gabinetu juz wieczorem, żeby i M i corcia mogli co nieco pooglądać ;-)

reklama
Dziewczyny gratuluję fikających maluchów
Cieszę się razem, z Wami ale też i zazdroszczę, bo już bardzo chciałabym zobaczyc swojego rozrabiakę, a tu jeszcze 2 tygodnie i 2 dni :(

Bożenka wyobrażam sobie minę Twojego męża jak mu pielęgniarka dała na ręce taką małą kulkę :-D

Atomówka za dwa tygodnie ale za to takie długie USG :tak:. Może już poznasz płeć swojego maluszka ;-)

Mini raczej na to niestety nie liczę, pewnie okaże się,że ciąże mam młodszą niż wychodzi wg OM
Chciałabym już usłyszeć serduszko i zobaczyć fikołki mojego maluszka :)

mini tez chialam ja zobaczyc hehe ale niestety bylam za drzwiami ;) atomowka za 2 tyodnie bedziesz w 13 wiec teoretycznie powinnas znac juz plec mi mowila ze sterczy mu cos ja tez towidzialam ale tez powiedziala ze niechce narazie zgadywac a znajac moje szczescie jak pujde na kolenja wizyte to dzidziol sie niepokaze ;) a fikolki na 1000% bedziesz widziala i oby dal sie zmierzyc i zbadac bo moj/moja sie niedala i nawet niewiem ile ma jak urosla moge sie jedynie domyslac zastanawiam sie nad wizyta u innego lekarza tak zeby sprawdzic ile ma ale to dopiero podkoniec sierpnia bo wtedy bede usiebie w miescie rodzinnym i tam mam wiekszy wybor :) wogole to bym sie przeszla na usg 4d musze poszukac gdziec tutaj niedaleko :)

Bozienka jeżeli się okaże,że wiek ciąży jest prawidłowo określony to mam nadzieję,że zobaczę co niunia ukrywa między nóżkami, ale jak pisałam wydaje mi się,że ciąża jest młodsza a wtedy może być ciężko z tym. No zobaczymy

A USG 4D czy się różni od takiego zwykłego albo od 3D?

Tak czytam wasze opisy waszych maleństw z usg, i już sama nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tego mojego Niuńka. Ciesze się razem z Wami,że wszytko dobrze z waszymi maleństwami:-) Ja jeszcze 10 dni i wizyta:-)

kurczę mam wszystkie żeby wyleczone a coś mnie pobolewa ząbek albo dziąsło. Nie boli cały czas tylko co jakiś czas :/

hej dziewczyny!! jestem tu nowa, i jestem po pierwszym USG. Termin z OM mam na 22 marca 2012, a z USG na 23 marca. Widziałam moją dzidzię - w poniedziałek - 11,8 mm!!! no i lekarz dał mi posłuchać jak serduszko bije- rewlacja!!! dzisiaj mi mija 8 tydzień!

reklama
hej, ja USG miałam wczoraj, też usłyszałam bijące serduszko - na prawdę rewelacja :) mój dzidziul ma 1,48 cm a termin wg OM mam na 24 marca (z USG na 23)..bardzo się stresowałam tą wizytą bo w zeszłym roku poroniłam..a teraz jak na razie jest wszystko ok i odpukać mam nadzieję że będzie tak do końca ;)

Do góry