reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
milusia21 ja tez nie miałam, wizytę mam 3 stycznia, ale to już i tak za późno będzie. Zapytam gina czy przy porodzie dostanę antybiotyk czy jak to tam. Chce się wbić do niego jutro, bo do dzisiaj włącznie na urlopie jest, a jakoś niepokoi mnie kolor śluzu

Vinga, z tego co się orientuję to wystarczą. Ja przynajmniej miałam tylko to robione. A dokładniej Bilirubina, ALT i AST (bo to chyba są oznaczenia tego co podałaś)

no i widzicie jaki człowiek głupi! w życiu bym nie wpadła! tu chyba samo mierzy czy jak? bo nic mi wciskać nie każą....

Agagsm - znaczy gratulować? czy chciałabyś szybciej poród?

paciorkowce powiadacie...GBS...cholestaza...cholera wie czy ktokolwiek mi to robi...muszę koniecznie zapytać!

Inomama - wskazuje samo ja tez nie wiedziałam :) bo mi szturchała brzuchem raz i wyszło na to ze tak na zielone cyferki do 20 chyba to ruchy :) a czekałam na ten guuuzik chyba ze 3 ktg :)

Ruchy dziecka widać na ktg, a ten przycisk to chyba ma na celu sprawdzenie czy ty czujesz te ruchy. Bo nawet jak nie przyciskałam to położna jak patrzyła na monotor to mówiła, że mala się poruszyła i pytala czy czułam.

Vinga ALT i AST wystarczy to sa te proby watrobowe jezeli wyjda Ci podwyzszone to wtedy tez jeszcze kwasy zolciowe tak jak mi i w sumie one sa wazniejsze niz te pierwsze. I to wszytsko sie pobiera z krwi. Swedzenie dloni , stop , nog no niby to jest objaw cholestazy ale nie wiiadomo, takze spokojnie , jak mozesz to zrob jutro badania i wtedy bedziesz wiedziec na pewno.

inomama: dla mnie bezpieczny termin to dopiero od 4 stycznia, ale mi się nie spieszy :-D jak się urodzi w terminie z OM 25 stycznia to tez będę szczęśliwa
Marika: przy CC GBS nie ma znaczenia, bo dziecko nie wychodzi dołem, więc się nie zaraża:tak:

inomama: dla mnie bezpieczny termin to dopiero od 4 stycznia, ale mi się nie spieszy :-D jak się urodzi w terminie z OM 25 stycznia to tez będę szczęśliwa
Marika: przy CC GBS nie ma znaczenia, bo dziecko nie wychodzi dołem, więc się nie zaraża:tak:
Powiem Ci ze 25 stycznia to fantastyczna data urodzenia:-) ;-)

reklama
Kaha cieszę się że wszystko ok. Tylko niepotrzebnie ten lekarz Cię nastraszył, ale nic najważniejsze że wszystko z malutka ok.

Sylka kochana. zleci szybko a Ty będziesz czuła się pewniej w szpitalu. Trzymamy mocno za Ciebie kciuki.

Ją w wigilię tak jak pisałam kolejna kontrola tych przepływów. Oby tylko ok było wszystko.
Aga mi tam też się nie spieszy u mnie termin to 22 stycznia i też spokojnie sobie mogę poczekać:)

Apropo zzo w moim szpitalu nie ma nawet takiej opcji:(

Kajtek ja jestem 2.5 roku po cc. Mój lekarz mówi że w mojej sytuacji nie zdecydowałby się na sn. Myślę że wiele zależy od lekarza lub podejścia szpitala.

Do góry