reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
dziewczyny, znalazłam coś takiego "Aby otrzymać wiarygodne wyniki badań należy przestrzegać pewnych zasad takich jak właściwy czas pobrania próbki (okres ciąży), z określonych miejsc oraz stosowanie precyzyjnych metod mikrobiologicznych. Powinien zostać pobrany wymaz z przedsionka pochwy oraz z okolicy odbytu. Próbki pobrane z szyjki macicy lub tylko z pochwy nie mają dużej wartości diagnostyczne"
no i zaczynam się martwić... czemu pobierają tylko z pochwy skoro to nie wiarygodne jest???!!!!

No to ja mialam z pochwy na kozetce bo na samolocie pewnie by mniej bolało ... Ale o odbycie nic nawet nie wspominala i wlasnie jak to sie ma to badanie :crazy: Kto mial z dwoch szczelin to ok a jak z jednej to nie gwarantuje niczego ???? Matulu !!!

Wiecie co ze ja tez myslalam ze bede miala tylko z pochwy a okazalo sie ze z odbytu tez ona mnie tym patyczkiem tak lekko posmyrala po tylku ze jak bym czujan nie byla to wcale bym nie poczula :OOO za to w pochwie bylo nie przyjemne dosyc ;O;(

Blue mój na pewno tylko z pochwy brał, w poprzedniej ciąży też tak było, mówił, że teraz się już nie bierze z odbytu... wtedy nie miałam pojęcia jakie to ma znaczenie... nie wiem czy prosić żeby wziął też z drugiej dziurki???

A ja miałam i z pochwy i z odbytu, gin raczej nie należy do tych co każą robić wszystkie możliwe badania, często nawet nie robię moczu czy morfologii ale tu od razu pobrał podwójny wymaz...

Inomama, widzę, że dziewczyny już Ci odpowiedziały :) Potwierdzam, przyciskasz jak poczujesz ruch dziecka.

Kajtek, ponad rok od cc to już jest bezpiecznie wg lekarzy więc skoro 2 lata minęły to pewnie będzie sn.

Ja miałam paciorkowca (w sensie próbkę pobieraną) tylko z jednej dziurki. I jakoś nie mogę sie zmobilizować żeby jechać po wyniki... ekhm... a powinnam

KAJTEK ja lezalam z kobieta ktora pierwsze rodzila cc a drugie sn niecale 5 godz i byla zachwycona ze tak super sie po nim czuje i od razu jest na chodzie
INOMAMA to super, ze swieta bedziecie spedzac w domu. U mnie w tym roku swiat nie bedzie, ale najwazniejsze zeby dzidzia byla cala i zdrowa
AGAGSM 4 godzinki to szybciutko, oby sprawdzily sie przepowiednie ginki. A ty szybciutko do szpitala
Dzieki za informacje w sprawie paciorkowca. Ja juz nie robilam drugiego posiewu bo sa swieta i te 7 dni roboczych i dopiero wynik by byl grubo po nowym roku. Mam nadzieje ze uda sie miec CC wtedy ten paciorkowiec nie grozny

Mala tak sie rozciaga i naciska mi na krocze ze az krzyknelam, tak bolalo. Przelozylam sie na drugi bok i juz tak nie robi :)

reklama
dziewczyny jakie badania trzeba zrobić żeby wykryć tą przeklętą cholestazę?? od wczoraj mam świąd rąk, dłonie i aż do łokci mnie swędzą... wolałabym sprawdzić czy to nie to chol.erstwo .
czy bilirubina, ALAT i ASPAT wystarczą?? czy coś więcej jeszcze?

Do góry