reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
ja znowu po ktg...:) wsio ok jest, rozwarcie dalej na 1 cm...czyli robię bigos, święta będą w domu:)

Kaha - no to superaśnie! ciesze się:)

Sylka - oczywiście, ze lepiej w szpitalu w tym wypadku, smutno trochę będzie - to jasne, ale to tylko kilka dni przecież, nie rozczulajmy się zatem:)

Salli - i co się robi z tym przyciskiem??? bo mi nikt nie dał...dobrze, ze ktg udane:)

inomama przycisk od ktg to taki jakby długopis i wdusza się go jak dziecko kopnie bądź się poruszy i wtedy na wydruku oprócz linii tętna i skurczy jeśli masz pojawia się taka strzałeczka

u mnie po wizycie ok. - szyjka się nie skraca nadal, więc jeszcze trochę pociągniemy ten wózek na brzuchu...a "nadbagaż" ewidentnie coraz cięższy, bo mam na liczniku +15 :crazy:

jaguś:
bo w brzusiu naszym dzieciom ciasno już, a potem w foteliku to śpią jak susły - moja do teraz wsiada po przedszkolu i zanim dojadę do domu to już chrapie..:-D
katherinne
: dołączam do ciebie - u mnie też GBS pozytywny, a przy pierwszym dziecku nie miałam - o taki klops :crazy:
moja gin mówi, że jak mi wody odejdą to nie czekać tylko natychmiast do szpitala mam jechać, bo antybiotyk działa w pełni dopiero 4h od podania, a skoro pierwsze dziecko rodziłam 8h, to moja gin twierdzi, ze drugie urodze w max. 4h, więc nie mam czasu na zwlekanie...
dla uspokojenia moja gin mi mówiła, że zaraża się tym mniej niż 1% dzieci, ale zdarza się, ze to ustrojstwo poród szybciej wywołuje

marika: pamietam, ze pytałaś czy trzeba robić osobne badanie na ten GBS - u mnie GBS wyszedł w zwykłym posiewie z pochwy - takim najnormalniejszym w świecie - więc jak ktoś ma to ustrojstwo, to i tak wyjdzie i tak,nawet w zwykłym posiewie..a miałam posiew robiony, bo ciągle narzekam na infekcje na dole - posiew na GBS miałam mieć osobno, bo dotychczas wychodziły jakieś inne rzeczy, aż tu nagle paciorkowiec wyszedł, więc już nie było sensu robić jeszcze jednego posiewu skoro wiadomo co jest...

inomama: to mówisz styczeń cię zastanie - no i dobrze:)

Ja też miałam zwykły posiew ze względu na ciągłe infekcje i mi streptococcus nie wyszedł. Bo go w pochwie nie ma, ale jest w przewodzie pokarmowym, a stamtąd ma bliziutko. Dlatego ten posiew na GBS trzeba zrobić nawet, jak się miało wcześniej posiewy z pochwy, bo na GBS się robi z pochwy i odbytu.

ale jak wyjdzie w zwykłym posiewie GBS to po co robić drugi skoro wiadomo, że jest?:tak:
i niekoniecznie robi się z odbytu - bo tu część pisała, że ma tylko GBS pobierany z pochwy, więc pewnie można i tak i tak...

reklama
Aga, no tak, jak już raz wyjdzie dodatni to nie ma po co powtarzać, bo to się przecież samo z siebie nie zmieni. Serio niektóre mają tylko z pochwy? Przecież to bez sensu. Jakbym miała z pochwy to by mi nic nie wyszło, tylko z odbytu mam dodatni wynik. A w ciągu tych kilku tygodni tysiąc razy jeszcze przecież w razie czego zdążyłyby skolonizować pochwę, więc jak takie badanie z samej pochwy może być miarodajne?

Do góry