reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

milusia: czyżby ktoś tu miał wtedy urodziny 25 stycznia heheh :-D:cool2:;-)
Hope: no to sobie razem przeczekamy ten styczeń, bo ja przed połową mowy nie ma i nie rodzę :-D dopiero tydzień do pracy nie chodzę, ale za to mam wigilię u siebie i ciągle coś do zrobienia - chcę w końcu odpocząć sobie...
Sylka: kciuki za ciebie trzymam - trochę się pomęczysz w tym szpitalu z leżeniem, ale dasz radę!

reklama
Sylka A mi strasznie swedzi brzuch. Dzis posmarowalam Fenistilem bo bym skore zdarla, poza tym nic. Zauwazylam te swedzenie odkad brzuch mi opadl. Priby watrobowe i bilirubine mialam robione gdzies w 2 trymestrze bo wtedy doslownie wszystko mi swedzialo. A te spojenie lonowe gdzie jest? Bo mi to boli tak jakby kosc na wzgorku lonowym.
U mnie juz zadnej wizyty, zadnej kontroli. Moge co najwyzej do swojego lekarza zadzwonic i pogadac
AGAGSM o ile uda mi sie miec te CC. No ale mam nadzieje ze nie mam tam zadnego paskudztwa
MILUSIA ja w pierwszej ciazy to nawet nie slyszalam o zadnym wymazie z pochwy

Dziewczyny, są dwa rodzaje ktg. Jedno automatycznie zapisuje ruchy, w drugim się samemu wciska guzik, gdy się poczuje (jak na mój gust mniej miarodajne, bo ja np.nie zawsze wszystkie ruchy czuje). Te czerwone cyferki to tetno dziecka a te zielone to aktywność skurczowa macicy. Skąd położna wie, ze dziecko się poruszyło,jesli nie wciśniemy przycisku? Domyśli się, bo w momencie, gdy dziecko się rusza, jemu skacze tetno a u nas macica reaguje na jego ruch. Stad te 20tki czy 30tki na zielonych cyferkach. Potem tetno dziecka się zapisuje jako jedna krzywa, aktywność skurczowa jako druga krzywa a ruchy jako takie kreseczki. Miałam i takie, i takie ktg w dwóch różnych szpitalach, wiec dopytywalam :)

Słuchajcie, potrzebuje zaświadczenie o przewidywanym terminie porodu. Myślicie, ze w tej sprawie moge iac do jakiegokolwiek lekarza, czy musi być moja lekarka prowadząca? Ona bedzie dopiero w styczniu, a mi juz potrzebne :(

Dziewczyny, są dwa rodzaje ktg. Jedno automatycznie zapisuje ruchy, w drugim się samemu wciska guzik, gdy się poczuje (jak na mój gust mniej miarodajne, bo ja np.nie zawsze wszystkie ruchy czuje). Te czerwone cyferki to tetno dziecka a te zielone to aktywność skurczowa macicy. Skąd położna wie, ze dziecko się poruszyło,jesli nie wciśniemy przycisku? Domyśli się, bo w momencie, gdy dziecko się rusza, jemu skacze tetno a u nas macica reaguje na jego ruch. Stad te 20tki czy 30tki na zielonych cyferkach. Potem tetno dziecka się zapisuje jako jedna krzywa, aktywność skurczowa jako druga krzywa a ruchy jako takie kreseczki. Miałam i takie, i takie ktg w dwóch różnych szpitalach, wiec dopytywalam :)

Słuchajcie, potrzebuje zaświadczenie o przewidywanym terminie porodu. Myślicie, ze w tej sprawie moge iac do jakiegokolwiek lekarza, czy musi być moja lekarka prowadząca? Ona bedzie dopiero w styczniu, a mi juz potrzebne :(
a lekarz rodzinny na podstawie karty ciąży nie może Ci wypisać?

Agagsm zgadza się:-D(moja teściowa też ma tego dnia:cool2:)

Marika mnie jak swedzialo przed przyjsciem do szpitala to tez miedzy innymi brzuch, ale jak Ciebie tylko brzuch to moze skora jest napieta szybciej sie wysusza i dlatego. JAk sie niepokisz to zawsze mozesz zrobic badania.

Trzymam kciuki za udane wizytty.

reklama
Jak swędzi skora brzucha to najbardziej prawdopodobna opcja jest to, ze jeszcze troche i zrobią się rozstępy. Mało ładne, ale przynajmniej martwic się nie ma czym.

Ja w karcie ciąży w ogóle nie mam wpisanego terminu porodu :/

Do góry