reklama
milusia - oczywiście że trzeba być na czczo!
Dziewczyny pamiętajcie,że glukozę należy kupić w aptece (jeżeli przychodnia tak każe). Bo jak byłam ostatnio na badaniach to jedna dziewczyna wyskoczyła z taką co dodaje się do potrwa I ubaw był po pachy http://www.rieberfoods.pl/Marki/Delecta/Dodatki-do-potraw/Glukoza
Dziewczyny pamiętajcie,że glukozę należy kupić w aptece (jeżeli przychodnia tak każe). Bo jak byłam ostatnio na badaniach to jedna dziewczyna wyskoczyła z taką co dodaje się do potrwa I ubaw był po pachy http://www.rieberfoods.pl/Marki/Delecta/Dodatki-do-potraw/Glukoza
Anisen a na tą glukozę to nie trzeba iść na czczo??????????????????????
Ostatnia edycja:
Tina1201
Fanka BB :)
milusia - oczywiście że trzeba być na czczo!
Dziewczyny pamiętajcie,że glukozę należy kupić w aptece (jeżeli przychodnia tak każe). Bo jak byłam ostatnio na badaniach to jedna dziewczyna wyskoczyła z taką co dodaje się do potrwa I ubaw był po pachy Glukoza / Dodatki do potraw / Delecta / Rieber Foods Polska S.A.
hahahaha no to ładna aparatka
Anisen
kochamy Cię mocno
otóż nie na glukozę nie trzeba iść na czczo, można coś małego rano zjeść i to nie prawda ze glukozę się robi między 24 a 28 tygodniem. robi sie po połowie , po 20 tygodniu. To od lekarza zależy kiedy ją zleci patrząc na wyniki pacjentki. Tak usłyszałam pytając o termin. Trzeba tylko pamiętać o tym że należy ją wypić najdłużej w 15 minut i potem nie chodzić , nie wykonywać żadnych prac i tp. siedzieć na pupie Nie ma mowy o tym ze ma sie 2 godziny ( to przy obciązeniu 75) to sie pójdzie na zakupy Natomiast na morfologię trzeba na czco
Ja mam teraz zrobić glukozę, morfologię, mocz i moje kochane TSH( ft4 i ft3) ale to inna bajka i w środę do lekarza na 17. No i gin mi powiedział że powtórzymy USG dłuższe ( chce dobrze serduszko pooglądać) wiec mam sie nastawić na min 45 minut w gabinecie
Acha w mijej laborze sie idzie bez glukozy dają ją w cenie badania
Ja mam teraz zrobić glukozę, morfologię, mocz i moje kochane TSH( ft4 i ft3) ale to inna bajka i w środę do lekarza na 17. No i gin mi powiedział że powtórzymy USG dłuższe ( chce dobrze serduszko pooglądać) wiec mam sie nastawić na min 45 minut w gabinecie
Acha w mijej laborze sie idzie bez glukozy dają ją w cenie badania
ja jeszcze nie dostalam na glukoze, poki co ide za tydzien powtorzyc badania na enzymy watrobowe.
A wizyte mam 02.10. to juz bedzie 24 tc , pewnie wtedy dostane.
Ja tej glukozy nie wspominam zle, gorzej to ze dwa razy mi krew pobierali.:-)
A wizyte mam 02.10. to juz bedzie 24 tc , pewnie wtedy dostane.
Ja tej glukozy nie wspominam zle, gorzej to ze dwa razy mi krew pobierali.:-)
Anisen - ja się z Tobą nie zgodzę Właśnie ma morfologię nie trzeba na czczo a na glukozę obowiązkowo i po 20 tyg to za wcześnie, tak jak któraś z dziewczyn już wspomniała po dopiero między 24-28, że nasz organizm nie radzi sobie. Wszędzie można o tym przeczytać. Test obciążenia glukozą | parenting.pl. Takie są moje informację od ginki i od mojej mamy, która jest pielęgniarką w szpitalu
siva
Ja dziś miałam glukozę, ale z tego co powiedział mi lekarz, to 12 h przed nie wolno jeść ani pić, więc jak rano robisz to wychodzi na czczo. No i wieczór wcześniej nie wolno jeść nic słodkiego (także owoców), bo może dać zakłamany wynik wtedy. A i pielęgniarka, która mi dziś badania robiła kazała mi tą glukozę wypić w ciągu 5 minut... Bleeee
Dobrze, ze już jestem po - wieczorem odbieram wyniki (razem z morfologią i moczem).
Dobrze, ze już jestem po - wieczorem odbieram wyniki (razem z morfologią i moczem).
siva
A co do terminu badania, to mój gin też powiedział, że od połowy można i pamiętam, że w pierwszej ciąży robiłam tak samo...
A mam do niego bardzo duże zaufanie jako do lekarza, bo ma duże doświadczenie, wiele trudnych ciąż prowadził, a poza tym to dr n med. i szef jednej z porodówek w moim mieście, więc nie sądzę, żeby głupoty gadał...
A mam do niego bardzo duże zaufanie jako do lekarza, bo ma duże doświadczenie, wiele trudnych ciąż prowadził, a poza tym to dr n med. i szef jednej z porodówek w moim mieście, więc nie sądzę, żeby głupoty gadał...
reklama
malinka1984
Jak to na morfologię nie na czczo??? mi zawsze każdy lekarz tak mówił...