reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Z tego co wiem jeśli sama morfologia to nie trzeba być na czczo, jeśli miałby być cukier lub żelazo to bezwzględnie na czczo. Nie należy jednak przesadzać z posiłkiem;)

reklama
A mi pani w kliniece rzekla tak tzn. Mojemu R bo ja nie wszystko kumalam bo glukoze mam przed 15 zeby do 12 jesc lekko a po 12 co najwyzej jabluszko jedno a najlepiej nic... A morfologie jem normalnie wizyty i tak mam na 17-18 i nigdy ne gadala zeby dietowac ...

a u mnie....hehe, już kiedyś Wam pisałam, ze uwielbiam kobiece rozmowy:)
tak więc...a u mnie też tak, ze glukoza MUS na czczo (i w Polsce i w Belgi) , morfologia - zależy co robione w niej.

Zgadzam sie z dziewczynami ktore mowia ze glukoza absolutnie na czczo :) Przeciez kazda odrobina chocby cukru w herbacie do sniadania moze dac odmienny wynik. I zgadzam sie rozwniez z tym ze przy badaniu obciazenia nie mozna za bardzo sie ruszac miedzy poszczegolnymi pobieraniami krwi. Tzn. ruszac w sensie chodzic po przychodni np. Trzeba siedziec na pupce :)
A co do morfologii to z tego co wiem mozna robic ja nie bedac na czczo pod warunkiem ze to sama morfologia bez biochemii czyli wlasnie bez cukru, cholesterolu I tych innych rzeczy. Bo sama morfologia to nic innego jak obliczanie jednostek poszczegolnych skladnikow krwi I niczego innego :)
Jedyna morfologie jaka robi sie na czczo to taka przed zabiegami operacyjnymi :)

reklama
Do góry