reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli, byłoby raźniej, ale ja wybrałam Św.Zośkę na Żelaznej :)
Też mnie już glukoza czeka na następną wizytę - chyba 2.10 będę ją robić, bo w mojej przychodni tylko w środy jest pielęgniarka, która umie pobrać mi krew bez 10 wkłuć, pękania żył itp. Ale już mam ciarki na myśl o tym...

reklama
markia - fakt, taktem miałaś szczęście że trafiłaś na dobrego. Niestety mało jest takich z powołaniem. Ja już obskoczyłam trochę lekarzy na NFZ i niestety nie mogę się dobrze o nich wypowiedzieć :) Widomomo, że nie ma co wrzucać ich do jednego wora, ale moja rzeczywistość z lekarzami na NFZ jest jaka jest :) A patrząc po forum, to niektóre dziewczyny również nie są zadowolone z wizyt na NFZ. Więc coś w tym jest:)

Jaguś - to trzymam kciuki żebyś zobaczyła co tam między nóżkami jest :)

Ahh, ja nie pisałam, ale na glukozie byłam tydzień temu :) Niedobre to, ale da się przeżyć. Słodkie w pierony, ale uznałam za właściwą zasadę im szybciej tym lepiej i wypiłam w 8 łykach w 2-3 minuty. Otrzepało mną i wyszłam. Po godzinie słabo mi się zrobiło jak u Dziadzka w szpitalu byłam, ale to chyba nic złego - nie na co dzień przyjmuje się taką dawkę cukru :)

Mój lekarz na nfz zawsze był super-byłam z niego ogromnie zadowolona(do niego tez chodziłam i prywatnie) i nie było różnicy w zachowaniu na nfz a tym prywatnym...tylko wczoraj tak dał d.za przeproszeniem,,,:baffled:Ogólnie jest to wysokiej klasy specjalista-ordynator...

Co do glukozy popieram jest to bardzo ważne badanie,ja zrobię przed samą wizytą,czyli w 25tyg

Malinka kciuki&&&&

Vinga lub Fifka czy możecie dodac mnie do tabelki?wizyta 09.10 z góry dzięki:)

Dzięki dziewczyny za kciukasy :*

moja wizyta dopiero o 17.45 więc jeszcze troszkę muszę poczekać

ja chodzę do gina na nfz i jestem zadowolona, ostatnio jak go poprosiliśmy bardzo długo szukał jaka płeć naszego malucha :) zawsze pyta, czy chcę zwolnienie i w ogóle, czy mam jeszcze jakieś pytania :)

Ahh, ja nie pisałam, ale na glukozie byłam tydzień temu :) Niedobre to, ale da się przeżyć. Słodkie w pierony, ale uznałam za właściwą zasadę im szybciej tym lepiej i wypiłam w 8 łykach w 2-3 minuty. Otrzepało mną i wyszłam. Po godzinie słabo mi się zrobiło jak u Dziadzka w szpitalu byłam, ale to chyba nic złego - nie na co dzień przyjmuje się taką dawkę cukru :)

A ile Ty miałaś tej glukozy? 50 czy 75 ?
Ja idę juyro i czeka mnie 2 godziny siedzenia na dupsku bo nie wolno w tym czasie chodzić ( wynik moze być niemiarodajny jak się przeleziecie nawet i tylko kilka ulic) . Więc odgrzebuje ksiąze i jutro 9 rano lece na badania. A mam zrobić jeszcze morfologie i mocz ale to zrobie w poniedziałek bo na czco nie pójdę na glukozę ;)

reklama
Anisen - ty tez bardzo szybko idziesz na tą glukozę. Powinno się iść między 24-28 tyg. :) Tak przynajmniej radzą:)
Ja też mam zapisaną już ale pójdę pod koniec września. Tak mi poleciła ginka :)

A ile Ty miałaś tej glukozy? 50 czy 75 ?
Ja idę juyro i czeka mnie 2 godziny siedzenia na dupsku bo nie wolno w tym czasie chodzić ( wynik moze być niemiarodajny jak się przeleziecie nawet i tylko kilka ulic) . Więc odgrzebuje ksiąze i jutro 9 rano lece na badania. A mam zrobić jeszcze morfologie i mocz ale to zrobie w poniedziałek bo na czco nie pójdę na glukozę ;)

Do góry