reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli, byłoby raźniej, ale ja wybrałam Św.Zośkę na Żelaznej :)
Też mnie już glukoza czeka na następną wizytę - chyba 2.10 będę ją robić, bo w mojej przychodni tylko w środy jest pielęgniarka, która umie pobrać mi krew bez 10 wkłuć, pękania żył itp. Ale już mam ciarki na myśl o tym...

reklama
markia - fakt, taktem miałaś szczęście że trafiłaś na dobrego. Niestety mało jest takich z powołaniem. Ja już obskoczyłam trochę lekarzy na NFZ i niestety nie mogę się dobrze o nich wypowiedzieć :) Widomomo, że nie ma co wrzucać ich do jednego wora, ale moja rzeczywistość z lekarzami na NFZ jest jaka jest :) A patrząc po forum, to niektóre dziewczyny również nie są zadowolone z wizyt na NFZ. Więc coś w tym jest:)

Jaguś - to trzymam kciuki żebyś zobaczyła co tam między nóżkami jest :)

Ahh, ja nie pisałam, ale na glukozie byłam tydzień temu :) Niedobre to, ale da się przeżyć. Słodkie w pierony, ale uznałam za właściwą zasadę im szybciej tym lepiej i wypiłam w 8 łykach w 2-3 minuty. Otrzepało mną i wyszłam. Po godzinie słabo mi się zrobiło jak u Dziadzka w szpitalu byłam, ale to chyba nic złego - nie na co dzień przyjmuje się taką dawkę cukru :)

Mój lekarz na nfz zawsze był super-byłam z niego ogromnie zadowolona(do niego tez chodziłam i prywatnie) i nie było różnicy w zachowaniu na nfz a tym prywatnym...tylko wczoraj tak dał d.za przeproszeniem,,,:baffled:Ogólnie jest to wysokiej klasy specjalista-ordynator...

Co do glukozy popieram jest to bardzo ważne badanie,ja zrobię przed samą wizytą,czyli w 25tyg

Malinka kciuki&&&&

Vinga lub Fifka czy możecie dodac mnie do tabelki?wizyta 09.10 z góry dzięki:)

Dzięki dziewczyny za kciukasy :*

moja wizyta dopiero o 17.45 więc jeszcze troszkę muszę poczekać

ja chodzę do gina na nfz i jestem zadowolona, ostatnio jak go poprosiliśmy bardzo długo szukał jaka płeć naszego malucha :) zawsze pyta, czy chcę zwolnienie i w ogóle, czy mam jeszcze jakieś pytania :)

Ahh, ja nie pisałam, ale na glukozie byłam tydzień temu :) Niedobre to, ale da się przeżyć. Słodkie w pierony, ale uznałam za właściwą zasadę im szybciej tym lepiej i wypiłam w 8 łykach w 2-3 minuty. Otrzepało mną i wyszłam. Po godzinie słabo mi się zrobiło jak u Dziadzka w szpitalu byłam, ale to chyba nic złego - nie na co dzień przyjmuje się taką dawkę cukru :)

A ile Ty miałaś tej glukozy? 50 czy 75 ?
Ja idę juyro i czeka mnie 2 godziny siedzenia na dupsku bo nie wolno w tym czasie chodzić ( wynik moze być niemiarodajny jak się przeleziecie nawet i tylko kilka ulic) . Więc odgrzebuje ksiąze i jutro 9 rano lece na badania. A mam zrobić jeszcze morfologie i mocz ale to zrobie w poniedziałek bo na czco nie pójdę na glukozę ;)

reklama
Anisen - ty tez bardzo szybko idziesz na tą glukozę. Powinno się iść między 24-28 tyg. :) Tak przynajmniej radzą:)
Ja też mam zapisaną już ale pójdę pod koniec września. Tak mi poleciła ginka :)

A ile Ty miałaś tej glukozy? 50 czy 75 ?
Ja idę juyro i czeka mnie 2 godziny siedzenia na dupsku bo nie wolno w tym czasie chodzić ( wynik moze być niemiarodajny jak się przeleziecie nawet i tylko kilka ulic) . Więc odgrzebuje ksiąze i jutro 9 rano lece na badania. A mam zrobić jeszcze morfologie i mocz ale to zrobie w poniedziałek bo na czco nie pójdę na glukozę ;)

Do góry